Regions’ Cupin 4. kierros: Atletico Malmi – FC Espoo 3-1 (0-1)

Maalit

0-1 Peik Salminen 34′
1-1 Samu Nurminen 52′
2-1 Janne Hampaala (Samu Nurminen) 67′
3-1 Jesse Ketonen (Jonne Ketonen) 83′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Samu Nurminen
Henri Mattsson
Iiro Helinen
Pauli Saastamoinen 76′ Jani Hannula
Timo Kinnunen (C)
Janne Hampaala
Roni Tran 60′ Masi Mailammi
Jonne Ketonen
Jesse Ketonen
Miro Tissari 56′ Mohammed Dahir

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Ikimuistoisen Suomen Cup -kevään jälkeen Atleticon “profiloituminen” cup-joukkueeksi näyttää jatkuvan hyvää tahtia myös piiritason Regions’ Cupissa. Tico sivusi aiempaa ennätystään yltämällä turnauksen neljännelle kierrokselle, jolla arpa heitti vastaan FC Espoon edustusjoukkueen.

FCE pelasi vielä viime kaudella Kakkosta ja johtaa paraikaa Kolmosen ykköslohkoa. Verrattuna kahden aiemman rundin vastustajiin alemmilta sarjatasoilta Atleettien taipaleella kohti eurokenttiä pötkötti nyt reilusti isompi pölli. Ripauksen lisää haastetta toi päivän ohut, lopulta vain kolmen vaihtopelaajan vahvuinen kokoonpano, jota täydentämään saapui vielä Akatemiasta Masi Mailammi.

Ottelun ensimmäinen “mesta” lankesi Jesse Ketoselle, joka pompun verran kalibroi jalkaansa Elis Rintalan pitkään avaukseen. Pikakiiturin kuti lähti suoraan ilmasta, mutta Espoon maalivahti Jesse McLean syöksyi perhostorjunnalla blokkaamaan yrityksen aivan boksin rajalta.

Muutaman puolittaisen tilanteen jälkeen vierailija onnistui maalinteossa ensimmäisestä kunnon paikassaan. Leonid Parznetskiy hassutteli tiensä Atleticon alueelle ja tarjoili Peik Salmiselle poikkisyötön luukulle. Salmisen sijoitus lähietäisyydeltä nappasi matkalla peittämään liukuneeseen Tico-pelaajaan ja pallo kimposi juuri Eliksen dyykkauksen ulottumattomiin. Tilastoknoppina mainittakoon, että neljästä edellisestä Atleticon verkkoon menneestä maalista jopa kolme on ylittänyt maaliviivan koskettuaan viimeksi omaan pelaajaan…

Vielä aivan puoliajan alla tapahtui kummassakin päädyssä. Ensin Esa Virosen kova vapaapotku 25 metristä sujahti kimmokkeella vain niukasti ohi alanurkasta, ja Jesse Ketonen kolautti Espoon ylärimaa “keskityksellään” päädystä oikealta.

Toisen puoliajan Atletico starttasi ryminällä. McLean sai heti alkuun nollata Jessen yrityksen, ja Ben Tissari laukoi Samu Nurmisen keskityksestä pallon takatolpalta taivaalle. Seitsemän minuutin pelin jälkeen ottelu oli kuitenkin viimein tasan 1-1, kun Samun vasemmalta vippaama sivuvapari ei osunut matkalla yhteenkään luukulla painineista pelaajista, vaan pomppi suoraan maalin takanurkkaan.

Jonne Ketonen kolisutteli maalin tukirautoja laukauksellaan ennen kuin tunnin paikkeilla Tico rukkasi vaihtojen myötä ryhmitystään ja Samu loikkasi vasemman pakin tontilta oikean puolen laituriksi. Jesse Ketonen oli vähällä viedä keltaiset johtoon ohitettuaan jo McLeaninkin, joka ehti vain ohimennen kopauttaa hyökkääjää koiville. Tuomarin sovellettua hyötyä Iso-Ketonen sai vielä laukoa, vaikeasta kulmasta kuitenkin vain sivuverkkoon, ja maalivahdille nousi tilanteen jälkeen varoitus.

Hetkeä myöhemmin maali sitten viimein syntyi. Samu harhautteli prässääjänsä pieniksi palasiksi oikealla päädyssä ja keskitti. Pallo otti matkalla pienen osuman ja laskeutui optimaalisesti Janne Hampaalan reitille takatolpalle. Leego kellahti otsa edellä palloon ja puski lukemat 2-1:een.

Komento pysyi loppua kohden hyvin Atleticolla, ja helpottava 3-1 syntyi komealla pelillä. Vaihdosta mukaan kekkereihin tullut Simo Dahir herkutteli pallon fantastisella ulkosyrjäsyötöllä vasempaan laitaan Jonnelle, joka turhia aikailematta jatkoi pystyyn isoveljelleen. Jesse kiitti tarjoilusta, porhalsi jälleen ohi vastaantulleesta McLeanista ja sijoitti tyhjään rysään. Viimeinen puolustajakin liukui nätisti pallon tieltä syrjään kuin Miroslav Djukic UCL-finaalissa 2000.

Vielä ottelun viime minuuteilla FC Espoo vaihtoi maaliltaan Jesse Ketosen kiusaaman Jesse McLeanin tilalle Jesse Koivistoisen. Jes.

Kahden maalin marginaali säilyi Atleticon eduksi loppuvihellykseen saakka. Avausjakson tappioasema ehti jo tuoda ikäviä fläsäreitä parin päivän takaa Itä-Hakkilasta. Toisen puoliajan vahva esitys riitti kuitenkin ansaitusti nostamaan Atleticon rinnalle, ohi ja lopulta voittoon.

Jatkopaikan myötä Tico etenee turnauksen viidennelle kierrokselle tavoittelemaan paikkaa jo valtakunnallisen kahdeksan parhaan joukkoon. Atleettien seuraava vastus on Vaasan piirin Kolmosessa pelaava Sundom IF, joka arvontakaaviossa sai tulevaan otteluun kotiedun.