Nettisivutoimituksen piinapenkissä Janne Vottonen: “Kolmen kärkeen realistiset saumat”

Keskiviikkona toteutetun analyysin ohessa nettisivutiimi kutsui haastatteluun joukkueen taustalta löytyvän Janne Vottosen, joka intoutui kertoilemaan joukkueen kuulumisista laajemminkin. Ohessa parhaat palat haastattelusta:

Kausi alkaa kolmen päivän päästä lauantaina, millä fiiliksillä avauspeliin?

– Fiilikset on huikeat totta kai. Vaikka kyseessä on jo 14. kausi Atleticon mukana miesten sarjoissa, on näissä avauspeleissä aina oma jännityksensä. Pre-season on ollut intensiivinen ja aika työntäyteinen, joten omalla tavallaan nämä sarjapelit ovat myös yhdenlainen palkinto sen kevään raskaan rakennusvaiheen jälkeen. Pelipäivä on juhlapäivä, kuten kliseisesti sanotaan.

Teillä on heti alkuun vastassa HIFK/2. Mitä odotat tuosta pelistä?

– HIFK on tuttu joukkue niin edelliskausilta kuin tältäkin pre-seasonilta, ja tulee taatusti tarjoamaan erittäin kovan vastuksen, ehkä jopa kovimman mahdollisen näin alkuvaiheessa kautta. Sama porukka on osin pelannut A-junioreiden SM-sarjaa koko alkukevään ja treenannut jopa viisi kertaa viikossa. Heidän pelinsä voisi siis olettaa olevan valmiimpaa kuin yhdelläkään joukkueella tässä lohkossa. Toisaalta meillä on hyvä rekordi heitä vastaan ja kokoonpanokin vaikuttaa lupaavalta, joten ihan varmasti tiukka ja hyvätasoinen peli tulossa.

Miltä lohko muuten näyttää? Oletko ehtinyt perehtyä tuleviin vastustajiin?

– Lohkoasetelmista on mahdotonta sanoa mitään vielä tässä vaiheessa vuotta, koska kokoonpanot elävät talven aikana ja joukkueisiin saattaa tulla isojakin muutoksia vielä huhti-toukokuun aikana. Ensimmäiset fiilikset lohkojen selvittyä olivat toki positiiviset, koska matkapelien määrä väheni ja joukossa on runsaasti sellaisia jengejä, joita emme ole kohdanneet viime vuosina. Sitä myöten suuri osa vastustajista on toistaiseksi melko tuntemattomia, eikä scouttaustyötä ole haluttukaan tehdä liiaksi ennen virallisten pelien käynnistymistä. Mielenkiintoinen kausi varmasti luvassa!

Pystytkö nostamaan lohkosta jo jonkinlaisia suosikkeja? Keiden uskot pärjäävän tällä kaudella?

– Kun nyt näitä eri analyysejä on tässä viime viikkoina tullut luettua, moni tuntuu listaavan meidät tai HIFKin kärkipäähän, mutta itse siirtäisin suosikin viittaa EsPalle, joka oli jo viime vuonna kova ja on käsittääkseni pystynyt pitämään ringin hyvin kasassa talven yli. Sen lisäksi omissa papereissani korkealta löytyvät varmasti myös juuri HIFK/2, meidät alkutalvesta voittanut LPS sekä mustana hevosena ehkä TuPS, joka on saanut mukavasti apuja PKKU:sta. Ja toivon tottakai, että myös Atletico löytyy sieltä kärkikastista.

Niin, Atletico ei ole tainnut julkistaa vielä virallisia tavoitteitaan. Millasia tavoitteita olette johdon kanssa asettaneet?

– Oletan joukkueen hakevan voittoa jokaisesta pelistä, oli se sitten kotona tai vieraissa. Varsinaisia sijoitustavoitteita ei ole asetettu, mutta sanotaan nyt vaikka niin, että kolmen kärkeen pitäisi olla realistiset saumat tällä joukkueella.

Hyvä niin. Jos katsotaan vähän taaksepäin tätä pre-seasonia, niin melkoisesti on tapahtunut kaikenlaista. Mikä on jäänyt päällimmäisenä mieleen?

– Valehtelisin, jos väittäisin, ettei Lahti-peli ollut se kovin juttu. Sen pelin yhteydessä ehkä vasta oivalsi, että kuinka pitkälle onkaan oikeasti tultu niistä seiskadivariajoista, jolloin joukkue löytyi sarjataulukon hänniltä ja oli hajoamisen partaalla. Mielettömän hieno kokemus joukkueelle ja koko taustatiimille sekä varmasti sellainen yksitäinen päivä, jonka tulee muistamaan vielä pitkään. Helvetistihän se vaati työtä, mutta onneksi Jani Lehti otti ison vastuun järkkäilyistä ja saatiin myös laajalla rintamalla tukea koko tapahtumatiimiltä. Ja pelkästään jo matsista saatu positiivinen palaute ja se elämys oli sellaisia juttuja, minkä takia kannatti nähdäkin vähän vaivaa.

Atletico on laajentanut pre-seasonin aikana myös Twitteriin ja ollut ilmeisen aktiivinen yhteistyökumppanirintamalla. Kerrotko vähän näistä kuvioista?

– SoMe ja nettikenttä on jo pitkään ollut meille tietoisesti tärkeää toimintaa ja Twitter yksi osa meidän pitkän aikavälin tiedotusstrategiaa. Moni näistä jutuista juontaa juurensa minun tai V-P:n (Liimatainen) ihanteisiin siitä, mitä ja miten suomalaisen divarijoukkueen pitäisi itsestään kertoa. Näköjään myös moni muu on ollut samoilla linjoilla, ainakin jos ihmisten kommentteja on uskominen. Ja hyvä, että se näkyy myös yhteistyökumppanuuspuolella. Herätetään koillisen alueella positiivista kiinnostusta, mikä on realisoitunut sitten myös sponsorituloina. Sekin on osa meidän pidemmän tähtäimen tavoitetta, että pelaajien vastuu kustannuksista laskisi minimiin. Toisaalta meillä on erinomainen mahdollisuus tarjota mm. isoa paikallista näkyvyyttä, rakennuspalikoita brändin vahvistamiseen ja erottautumistekijöitä monessakin mielessä positiivisella tavalla, joten ei tässä onneksi puhuta enää vain yksipuolisesta hyödystä. Sillä rintamalla tilanne on nyt todella hyvä, mutta aina etsitään uusia mahdollisuuksia uudenlaiseen yhteistyöhön.

Taustatiimi onnistui ilmeisen hyvin myös siirtomarkkinoilla. Oletko tyytyväinen joukkueen nykyiseen runkoon?

– Me käytiin tilannetta läpi syksyllä johdon ja valmennuksen kanssa ja todettiin, että viime vuotinen jengi kaipasi muutamia vahvistuksia paikkaamaan puutealueita. Toisaalta poistuma oli Atleticolle tuttuun tyyliin todella maltillista, joten hirveän isoja muutoksia ei haluttu tehdä. Löydettiin kuitenkin siirtomarkkinoilta muutama todellinen kultakimpale ja ainakin tällä hetkellä tilanne näyttää oikein hyvältä.

Miten uudet pelaajat ovat kotiutuneet Atleticoon ja millaista panosta odotat heiltä alkavalla kaudella?

– Todella hyvin ovat kotiutuneet ja hyvin on myös joukkue ottanut vastaan uusia pelaajia, jälleen kerran. Ketoset olivat niin minulle kuin monelle muullekin melko tuntemattomia suuruuksia, kun nuorempi heistä oli syksyn mittaan yhteyksissä, mutta pelkästään jo pre-seasonin tehot ja molempien treeniasenne ovat osoittaneet, että kyseessä on todella kovia tekijämiehiä ja myös sopivalla tavalla Atleticon näköisiä pelaajia. Nelosen tehot KoiPSissa olivat aika jäätävät, mutta uskon, että tahti myös Kolmosessa tulee olemaan kovaa. Myös Iiro (Helinen) on löytänyt jo oman paikkansa joukkueesta ja vastannut siihen huutoon, jota Timo (Kinnunen) lupaili pelaajan esitellessään. Todella tärkeä lisä puolustukseen, jossa oli viime vuonna tiettyjä haasteita. Rofa (Rolf Ermilä) taas on yksi lupaavimmista MPS-veskareista hetkeen ja takaa sen, että meillä on nyt kaksi voittavaa maalivahtia sekä terve kilpailuasetelma veskareiden välillä. Simon (Mohammed Dahir) osalta minulla on kovat odotukset, mutta myös malttia. Kaverilla on loukkaantumisen takia pitkä tauko futiksesta ja hän kaipaa nyt vaan paljon treeniä ja sisäänajoa joukkueeseen. Uskon, että kesän mittaan Puksussa nähdään kuitenkin yksi Kolmosen mielenkiintoisimmista keskikenttätaitureista.

Joukkueen tavoitteita ja näkymiä alkavaan kauteen ehdittiinkin jo käsitellä alussa, mutta kerro vielä loppuun, että mitä muuta on luvassa vielä tällä kaudella? Miten aiotte yllättää faninne?

– Eihän ne olisi yllätyksiä, jos nyt jo liikaa paljastaisin. Mutta siis, paljon on luvassa taas mielenkiintoisia juttuja ihan jo lähiviikkoina, joten kannattaa seurailla meidän Facebookia ja Twitteriä tarkasti.

Paljasta nyt jotain pientä edes.

– No ottelutapahtumissa tullaan näkemään kohennusta viime vuosiin ja myös esim. SoMe-rintamalla on jo rakenneltu seuraavaa askelta kaikessa hiljaisuudessa. Syksyllä on näillä näkymin luvassa yhden toivotun projektin uudelleenlämmittely ja itse asiassa jo  hyvinkin lähiaikoina saadaan päivitystä Atleticon uniformuun. Kaikenlaista pientä siis.

Kuulostaa hyvältä. Ei muuta kuin tsemppiä lauantaille ja kauteen!

– Kiitokset, kuin myös!