Dahirista uusin Atletico-kiinnitys

Atleticon haaviin tarttui kauden kynnyksellä vielä yksi todellinen ”vonkale”, kun Marokossa ammatikseen jalkapalloa pelannut ja mm. maansa nuorisomaajoukkueita edustanut Mohammed Dahir (s. 1987) liittyy joukkueen riveihin.

Mohammed "Simo" Dahir
Mohammed “Simo” Dahir

Suomessa tuttavallisemmin Simona tunnettu Dahir aloitti jalkapallouransa 7-vuotiaana ja ennätti pelata ammatikseen mm. W.A.C.:ssa eli Wydad Atletico Clubissa (Casablancassa) sekä yhden välikauden Itihan Tmarassa (Rabatissa) ennen kuin hänet houkuteltiin Suomeen Kakkosessa pelanneen FC Blackbirdin riveihin vuonna 2009. Tämän jälkeen taitoniekka edusti myös FC Vaajakoskessa ja kävi näytillä myös mm. HJK:n harjoituksissa, kunnes vaikea nivusvamma pakotti Dahirin pistämään nappikset hetkeksi naulaan ja keskittymään muihin elämänalueisiin.

Suomen kielen erinomaisesti oppinut Simo on kuitenkin muutaman vuoden tauon jälkeen saanut jälleen paikat kuntoon ja asettunut asumaan pysyvästi koilliseen Helsinkiin. Mies puhkuukin intoa ja on valmis tekemään tuhojaan Atleettien riveissä:

– Viime syksynä muutin Helsinkiin ja 2015 alkuvuodesta ajattelin, että haluaisin aloittaa jalkapallon uudestaan. Kävin katsomassa pari Atletico Malmin peliä ja päätin ottaa yhteyttä. Ilokseni pääsin mukaan treenaamaan ja minut otettiin hyvin vastaan joukkueeseen, iloitsee Dahir.

Simon ensisijainen tavoite on saada itsensä kuntoon, mutta hän haluaa auttaa Atleticoa myös menestymään:

– Tosi hyvillä fiiliksillä kauteen ja toivon, että Malmi nousee 2. divariin! Odotan tulevaa kautta todella paljon ja toivon, että pelataan hyviä pelejä. Toivon myös, että nivuseni pysyy kunnossa ja sitä kautta pääsen fyysisesti siihen kuntoon, jossa olin ennen kun loukkaannuin.

Myös pelaaja-valmentaja Timo Kinnunen on syystäkin tyytyväinen uuteen hankintaan:

– Simon olemuksesta huokuu, että jalkapalloa on aiemmin tullut pelattua jopa Atleticoa totisemmissakin joukkueissa. Kyseessä on todellinen taitopelaaja, jonka ensimmäinen kosketus ja peliäly hivelevät silmää. Alun harjoittelemattomuuden jäätyä taakse Simo tulee tuomaan erinomaisen lisän Atleticon keskikentälle hyökkäävimpiin rooleihin, kommentoi Kinnunen.

Simon osalta siirtoasiat ovat kunnossa ja hän tulee esiintymään toisen kerran Atletico-paidassa jo tulevana lauantaina, kun joukkue matkaa herran vanhan joukkueen, FC Blackbirdin, vieraaksi Jyväskylään.