Atletico Mosa Cupin voittoon!

Eilen pääsiäislauantaina Tapanilan tekonurmella oteltu Mosa Cup 2015 päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen Atleticon voitonjuhliin!

Kilpasarjan mestarit 2015: Atletico Malmi
Kilpasarjan mestarit Mosan hämyisessä illassa.

Kilpasarjan ensimmäisessä ottelussa kaksinkertainen mestarijoukkue PuiU selvitti tiensä finaaliin jo neljättä kertaa turnauksen nelivuotisessa historiassa kaatamalla TiPSin maalittoman peliajan jälkeen rangaistuspotkukilpailussa osumin 4-2. “Puipa” on toistaiseksi joka vuosi jommassakummassa ottelussaan joutunut venymään rankkareille, mutta edennyt kuitenkin aina jatkoon. Eilinenkään ei tehnyt poikkeusta, kun pilkkuspesialisti Aleksi Helander torjui vakuuttavasti kaksi TiPSin yrityksistä.

Toisessa “alkuerässä” Atletico puolestaan kuritti akuutista maalivahtipulasta kärsinyttä kantakaupungin edustajaa Töölön Taistoa peräti 10-0 (3-0). Maaliseppoina kunnostautuivat hattutempun takonut Jesse Ketonen, kahdesti osuneet Jonne Ketonen ja Miro Tissari sekä maalin mieheen kuitanneet Mikko Huupponen, Jukka Haarala ja loppulukemat pilkulta sinetöinyt Henri Mattsson. Maalivahtina debytoi tuore hankinta Rolf Ermilä. Avausottelun voitto oli kolmena aikaisempana vuonna pronssille jääneelle Atleticolle ensimmäinen laatuaan, ja sen myötä Atleettien tie vei nyt ensimmäistä kertaa myös loppuotteluun.

Ottelussa sijoista 3-4 Töölön Taisto pesi kasvonsa tyylillä ja moukaroi TiPSin nurin maalein 9-1 (5-0). Töölöläisten maalitalkoita johtivat hattutempuillaan Henri Lassila ja Roni Luokkamäki. Taiston kahdesta ottelusta ei ainakaan nähtävää puuttunut, sillä maaleja 140 minuutin aikana syntyi kumpaankin päähän yhteensä 20!

Finaalista Atleticon ja PuiUn välillä sen sijaan kehkeytyi tiukan tasainen kamppailu, jota Tico johti tauolla Ville Ruuskan maalilla 1-0. Toinen puoliaika näytti jo jäävän maalittomaksi, kunnes aivan ottelun päätösminuuteilla Jesse Ketonen päästi malmilaiset piinasta ja viimeisteli helpottavan 2-0-osuman Henri Mattssonin tarjoilusta. Näin Atleetit pääsivät vihdoin ja viimein kohottelemaan muiden hallussa vuosikaudet kiertänyttä kilpasarjan pokaalia kohti Tapanilan tummuvaa taivasta.

Harrastesarjassa finaaliin etenivät FC KaKe kaatamalla Atletico Akatemian 3-1 (2-0) ja SUMU/7-7 voittamalla Ponnistajat/2:n 4-2 (1-1). Loppuottelusta tuli näin toisinto ensimmäiseltä vuodelta (2012), jolloin KaKe vei samaisen otteluparin maalein 2-0. Historia toisti itseään siltamäkeläisten runnoessa tiensä nytkin mestaruuteen lopulta selkeällä 5-0-voitolla. Pitkälle toisen jakson puolelle maalittomana edennyt kamppailu näytti ratkeavan vieraiden maalivahdin kentältäpoistoon, jonka jälkeen KaKe meni menojaan ja iski nopeassa tahdissa viisi maalia. “Pronssipelissä” Ponnistajat/2 venyi voittoon edellisvuonna mestaruutta juhlineesta Atletico Akatemiasta lukemin 2-1 (1-1).

Harrastesarjan mestarit 2015: FC KaKe
FC KaKe uusi harrastesarjan mestaruutensa kolmen vuoden takaa.

Mosa Cup oli jälleen yleisellä tasolla onnistunut tapahtuma, ja keväisen ajankohdan mukaisista, usein kehnoistakin sääolosuhteista huolimatta kentän laidalla vieraili koko joukko katsojia pitkin päivää seuraamassa enemmän tai vähemmän edustavaa läpileikkausta koillisen Helsingin jalkapalloskeneen. Turnauksesta on vuosien mittaan muodostunut oiva “lämmittelijä” huhtikuun lopulla käynnistyvälle sarjakaudelle, vaikka tänä vuonna aikataulusyistä järjestämisajankohta aikaistuikin viikolla. Ensi vuonna taas uudestaan!