Kolmonen: Atletico Malmi – FC HIK 0-4 (0-2)

Maalit

0-1 Vincent Emeka 12′
0-2 Cassiano 31′
0-3 Kristian Fast 57′
0-4 Miki Olin 89′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Niko Ruokolainen 19′
Henri Mattsson 80′
Mikko Kouri 71′
Ville Ruuska
Jani Hannula 76′ Pauli Saastamoinen
Janne Hampaala 46′ Samu Nurminen
Timo Kinnunen (C) 71′ Miro Rissanen
Mikko Huupponen 76′ Joonas Peltonen
Alfred Sinnemäki
Jukka Haarala 46′ Jani Putkonen

Muut vaihtopelaajat

Lauri Nurmi (MV)

Raportti

Lupaavasti kahdella voitolla käynnistynyt syyskierros jatkui Atleticon osalta kauden toisella “evakkoreissulla” Puistolan Koudalle muumitalon katveeseen. Päivän vierailija, FC HIK Hangosta oli niin ikään kuitannut kaksi voittoa syksyn kahdesta ottelustaan, edellisen LoPasta peräti 9-0. Keväällä Atletico kävi hakemassa Hangosta historiallisesti avauspisteensä lukemin 3-0. Hankolaisten voittotili Atleettien vieraana sen sijaan oli kahden yrityksen jälkeen yhä avaamatta.

Liekö pieni jinxaus kostautunut, mutta illasta tuli Atleticon osalta todellinen pannukakku. Takaiskut alkoivat jo reilun kympin jälkeen, kun Hikken katkoi Ticon kontran heti alkuunsa ja iski oikean laidan kautta. Keskitys kulmalipulta löysi tiensä järkälemäisen Vincent Emekan ulottuville, ja kroonisen huonotapainen hyökkäysvaunu puski pallon etualueelta “oikeaoppisesti” maan kautta verkkoon.

Pari minuuttia myöhemmin Jugi Haarala pääsi ohjaamaan keskityksen ykkösellä kohti HIK-vahti Cesar Cruzin maalia. “Kessun” selvitessä helpolla kopilla virkaveli toisessa päässä kenttää sitä vastoin sai heti paluupostissa tulleessa hyökkäyksessä laittaa kaiken peliin. Elis venyikin samassa tilanteessa kahteen upeaan torjuntaan, joista jälkimmäinen tuli jotenkin aivan käsittämättömästi jalalla maaliviivan tasalta.

Hikken oli alkanut ottelussa päästä niskan päälle jo pelillisestikin, kun 19. minuutilla parrasvaloihin astui pillin varressa esiintynyt herra. Vierasjoukkue sai Atleticon maalille aikaiseksi härdellin, jonka päätteeksi pallo osui kimmokkeen kautta maaliviivalla Nikoa rintaan. Erotuomari vihelsi pelin välittömästi poikki, osoitti pilkulle ja nosti Nikolle ihmeempiä empimättä punaisen kortin “ilmeisen maalintekomahdollisuuden estämisestä pelaamalla palloa tarkoituksellisesti käsin”.

Tuomio oli todella karu, sillä käden tahallinen siirtäminen tilanteessa kimmokkeen lentoradalle olisi vaatinut vähintään kobran tai Luis Suarezin refleksejä. Seuranneen pilkun laukoi Emeka, mutta löysän, keskelle maalia suuntautuneen tuhnun Elis liimasi vekkulisti jaloillaan.

Atleticon jatkaminen vajaalla antoi pelipäälle sattuneille vieraille jo hyvän etulyöntiaseman, mutta lisäksi keltaisten peli oli muutenkin kovin virhealtista ja huolimatonta. Harhasyöttöjä tuli kuin liukuhihnalta ja puolen tunnin pintaan syntynyt 2-0-maali oli lähes samaa sarjaa; Elis suti vastaantulonsa kokonaan ohi pallosta ja vieraiden kymppipaitaa kantanut paluumuuttaja Cassiano sai rauhassa sijoittaa pelivälineen tyhjiin.

Vielä aivan tauon alla oli Atleticolle vähällä käydä kylmät jo kolmannen kerran. Huupposen laukaus maalivahdille palautuksesta tuomitusta epäsuorasta vaparista juuri boksin sisältä meni muurista yli kulmapotkuksi, jonka jälkitilanteesta Cassiano ja Emeka onnistuivat jotenkin pääsemään kaksin läpiajoon Elistä vastaan. Hyökkäyksen olisi varmasti voinut pelata loppuun paremminkin, mutta joka tapauksessa Elis venyi jälleen upeasti pallon tielle ja tilanne kuivui Hikkenin kannalta kokoon.

Toinen puoliaika jatkui samoissa merkeissä, sillä erotuksella tosin, että vajaallakin Atleticon hyökkäyspeli piristyi vaihtojen myötä hieman. Elementti ei kuitenkaan konkretisoitunut maalipaikoiksi asti. Hikken kasvatti johtonsa 3-0:aan Kille Fastin tarkalla alakulmavedolla suoraan siirrosta. Seuraavalla minuutilla Elis pysäytti jälleen Emekan jo ties kuinka monetta kertaa illan aikana, kun kolossi oli parin askeleen karkumatkallaan pakeilta ehtinyt laatikkoon saakka.

Peli oli Atleticon osalta lopullisesti ohi, kun 10 minuutin sisällä toisistaan erotuomari toimitti sekä Mikko Kourin että Henri Mattsson pitämään Nikolle seuraa suihkun puolella. Koopa lensi kentältä kahdella varoituksella, joista ensimmäinen oli mennyt surutta tuomarin piikkiin, ja Hena, jolla myös oli jo keltainen alla, sai suoran punikin liu’uttuaan läpi mielineen hankolaisen kanveesiin, vaikkakin taklaus näytti osuvan ensin palloon. Näin ottelun aloittaneesta puolustusnelikosta kentällä oli enää Ville Ruuska.

Loppuaika meni pallotellessa minuutteja kellosta pois ja Hikken runnoi loppulukemiksi vielä 4-0, kun Miki Olin pääsi pusuttamaan keskityskimmokkeen vastapallolla Eliksen vasemman käden alakulmaan. Näin Puistolan iltamista Atleticolle jäi käteen paitsi ensimmäinen yli maalin tappio sitten syksyn 2012, myös yhteensä viiden ottelun verran lusittavia pelikieltoja.

Ottelulta valitettavasti putosi pohja pois pitkälti erotuomarin ratkaisujen johdosta. Aikaisen (ja siis täysin aiheettoman) kentältäpoiston myötä Hikkenin väkevästä esityksestä tuli liiankin väkevä, eikä Atletico saanut edes tilaisuutta kaatua kunnolla saappaat jalassa. Jossiteltavaa jäi monen kerran edestä, ja erityisesti joukkueiden rike- ja korttimääriä vertaillessa käyrät menivät todella härskisti ristiin.

Tähtipelaajapisteet

Elis Rintala: Signeerasi yhden maalin, mutta otti vastapainoksi järkyttävän määrän kaiken käsityskyvyn ylittäviä koppeja.
Ville Ruuska: Kävi poikkeuksellisesti kierroksilla ja esitti ehkä eleettömimmän 2v1-kontran katkon ikinä.
Samu Nurminen: Piristi toista puoliaikaa haastomomentillaan.