Kolmonen: LoPa – Atletico Malmi 1-0 (0-0)

Maalit

1-0 Samu Alaraatikka 76′

Tilastot

Avaus

Lauri Nurmi (MV)
Samu Nurminen
Akan Okomoh
Timo Kinnunen (C)
Ville Ruuska
Aku Vapaa 46′ Roni Tran 82′ Niko Lempinen
Janne Hampaala
Mikko Huupponen
Miro Kauti
Miro-Aleksi Tissari
Patrick Purola

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Hyvään lentokuntoon kahdessa edellisessä ottelussaan päässyt Atletico matkasi kevätkierroksen päätösotteluunsa Lohjan Pallon vieraaksi. Kesätauon kynnyksellä kummankin osapuolen lähtökohdat otteluun olivat hieman haastavat: lohkon häntäpäähän jumittunut LoPa oli aivan vastikään vaihtanut valmentajaa ja lisäksi joukkueen paras maalintekijä Nehari Sallahi oli sivussa pelikiellon johdosta.

Atleticon “henkilöstöresurssipula” puolestaan venähti ottelun alla niin pahaksi, ettei lapulle päätynyt lopulta kuin yhteensä 13 pelaajan nimet. Tolppien välissä Eliksen tuuraajana aloitti erinomaisen kevätrundin Akatemian kanssa Kuutosessa pelannut Lauri “Nupe” Nurmi, ja toisena kahdesta vaihtomiehestä lohjalaisyleisö sai ihailla Niko “Lepa” Lempisen jylhää profiilia.

Harjun urheilukeskuksessa vallitsi kesäinen hellesää, mutta kentällä tapahtui paahtavista olosuhteista huolimatta heti alusta alkaen. Ensimmäisen 10 minuutin sisään Atleticon yläkerta oli laukonut jo viidesti, ja toisessa päässä LoPan hyökkäysvaunu Mehdi Kuqi sohli pomppupallon parin metrin päästä yli tyhjän maalin.

Kuumasta kelistä johtuen kummankin puoliajan puolessavälissä tuomari vihelsi joukkueet sovitusti ylimääräiselle nesteytystauolle. Peli pysyi pääasiassa Atleettien komennossa ja paikkoja syntyi tasaiseen tahtiin edelleen, mutta laukausyritykset olivat joko epätarkkoja tai kohti mennessään aivan liian kesyjä. Maalivahdit Nupe ja LoPan Tomi Pohjalainen selvisivät kumpainenkin avausjaksosta melko vähällä venymisellä.

Toisen kolmevarttisen alkuun kaaoksen mestari Ben Tissari aiheutti LoPan laatikossa hämminkiä kahteenkin otteeseen, mutta valkopaitojen puolustus selvitti tilanteet. LoPa sai hyvän paikan, kun Kuqin suvun vesat Labinot ja Mehdi pelasivat yhteen. Viimeksimainittu kuitenkin hätäili vapaaksi päästyään ja tempaisi kunnianhimoisen volleynsa taivaan tuuliin.

Isäntien puolustuslinjan sivustat olivat silkkaa paperia atleettilaitureiden käsittelyssä. Kauti pääsi jo kertaalleen ohi maalivahdistakin, mutta kompuroi viime hetkellä pallon kanssa päädystä yli. Muilta osin kummankin joukkueen luomat tilanteet olivat näitä niinkutsuttuja “puolittaisia”.

Ottelun ratkaisu tuli sillä kenties kaikista klassisimmalla tavalla. Tauolla Akun korvannut Roni suti ohi pallosta tyhjän LoPa-maalin edessä, ja nopean vastahyökkäyksen jälkeen vain hetkeä aiemmin vaihdosta kentälle tullut Samu Alaraatikka nosti pallon Nupen yli takayläkulmaan, näkökulmasta riippuen joko taidolla tai sitten “suotuisien purjehdusolosuhteiden avustamana”. Episodin aikana Kauti oli kentän sivussa paikattavana, ja kaiken kukkuraksi Roni loukkaantui edeltävässä tilanteessa eikä kyennyt jatkamaan peliä. Näin myös Lepa pääsi Harjun pitkähkölle nurmelle kirmaamaan toviksi.

Atleettien perinteinen loppuminuuttien myllytys päättyi parista kelpo paikastakin huolimatta tuloksettomana, ja kotiyleisö pääsi joukkueensa kanssa juhlimaan arvokasta pistepottia. Malmilaisittain kesäretki Lohjalle päättyi näin miinusmerkkisenä, kuten myös oikeastaan koko vaihtelevasti sujunut kevätkierroskin.

Peliesitys jäi kokonaisuutena kauas toivotusta, eikä kesäauringon armoilla pari jalkaparia lisää rosterissa olisi tosiaankaan ollut pahitteeksi. Ottelu ratkesi silti ihan muihin tekijöihin; suhteessa luotuihin maalipaikkoihin olisi yksi takaiskumaali ollut jopa “budjetoitavissa”, mutta joukkueen viimeistelyterävyys petti todella pahan kerran ja Atletico jäi toista kertaa tyystin nollille kuluvalla kaudella. Syyskierroksen Atleetit aloittavat EBK:lta ryöväämältään kuutossijalta ykköslohkon sarjataulukossa. Avausvastustaja Pukinmäessä kesätauon jälkeen on Nummelan Palloseura.

Tähtipelaajapisteet

Samu Nurminen: Voitti 1v1-tilanteet laidallaan suorastaan leikitellen niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaankin.
Lauri Nurmi: Varmaotteista peliä kylmiltään, maali nyt oli mitä oli.
Niko Lempinen: Päivystävän luukkuvahdin roolissaan stunttasi myös huoltajana ja lopulta jopa hyökkääjänäkin.