Kolmonen: Atletico Malmi – EBK 8-0 (1-0)

Maalit

1-0 Miro-Aleksi Tissari (Mikko Huupponen) 17′
2-0 Mikko Kouri (Timo Kinnunen) 48′
3-0 Miro-Aleksi Tissari (Miro Kauti) 51′
4-0 Miro-Aleksi Tissari (Roni Tran) 54′
5-0 Alfred Sinnemäki (Aku Vapaa) 67′
6-0 Alfred Sinnemäki (Jukka Haarala) 79′
7-0 Jani Lehti (Janne Hampaala) 80′
8-0 Alfred Sinnemäki 89′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Niko Ruokolainen
Mikko Kouri
Timo Kinnunen (C) 75′ Jani Lehti
Jani Hannula
Miro Kauti
Janne Hampaala
Mikko Huupponen 82′ Patrick Purola
Aku Vapaa 69′ Antti Nurkka
Miro-Aleksi Tissari 63′ Alfred Sinnemäki
Roni Tran 55′ Jukka Haarala

Muut vaihtopelaajat

Lauri Nurmi (MV)
Pauli Saastamoinen

Raportti

Hilpeän Tammisaaren-vierailun onnistumiset niin pelillisten umpisolmujen kuin maalihanojenkin avaamisen suhteen antoivat Atleeteille roimasti lisäpuhtia muuten takkuisesti edenneen sarjan avauspuolikkaan loppumetreille.

Vaihtelua viikonloppujen täyttämään kotipelien kalenteriin toi torstain ottelu EBK:ta vastaan. Edellisen kerran Atletico ja Espoon sinipaidat mittelivät kaudella 2010, jonka jälkimmäisessä kohtaamisessa EBK vauhditti Atleettien matkaa sarjaporrasta alemmas tylyllä 0-4-mukiloinnilla Puistolan nurmella. Ja kuinka ollakaan, myös tällä kaudella Tico isännöi espoolaisia “vihollisen maaperällä” eli Koudan montussa.

Malmilaisrosteri oli jälleen ilahduttavan järeää kaliiberia, joskaan puhtaita puolustuspään pelaajia ei täydeltä kupongilta ihmeemmin löytynyt. Tammisaaressa tehoiltaa viettäneet Miro Kauti sekä jo viime kaudella kliiniseksi maalisepoksi kostautunut Miro “Ben” Tissari olivat varmasti vierailijan papereissa pelättyjä nimiä. Seitsemän ottelun pisteputkessa seilannut EBK sen sijaan ikävöi armoitettua maalinsylkijäänsä, loukkaantumisten piinaamaa Mikael Lundstenia, joka pelaamissaan seitsemässä ottelussa oli takonut lohkon maalipörssin ykköstilaan oikeuttavat 12 osumaa. Lundsten teki myös 2010 EBK:n voittomaalin Koudalla.

Ensimmäisen 15 minuutin sisään Atleticolla oli jo ollut kolme erinomaista paikkaa siirtyä johtoon, mutta maali antoi vielä odottaa itseään. Vaan ei kauaa; kello näytti 17 minuuttia, kun kentän lyhyin mies Ben puski Mikko Huupposen vasemmalta päädystä antaman sivuvaparin takafemmalta pömpeliin.

EBK:lla oli suuria vaikeuksia jo pelkästään hyökkäysten käynnistämisessä, sillä syötöt lipsuivat jatkuvasti karmealla prosentilla ohi osoitteistaan. Atleticon offensiivi sen sijaan jatkoi EBK-maalivahti Markus Leinosen ahdistelua, mutta varmaotteinen kassari napsi kohti tulleet yritykset pois kuleksimasta.

Vieraiden ainoaksi ensimmäisen puoliajan tilanteeksi jäi Erki Pelgosen 38. minuutilla sivuvaparista yli puskema pallo. Pari minuuttia myöhemmin ottelun erotuomari osoitti pilkulle EBK:n päädyssä, kun maalivahti Leinonen myöhästyi vastaantulossaan ja keilasi boksissa ensimmäisenä palloon ehtineen Ronin. Kaksikon takana oli kolarin aikaan enää tyhjä maali, mutta erotuomari näki tilanteen tällä kertaa “vain” varoituksen arvoiseksi. Rankkarin tuoma ilo malmilaisleirissä jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä Leinonen venytti Akun laukauksen oikean kätensä puolelta leveäksi.

Rangaistuspotkuepisodi jäi Atleticon turvallisesti hallitseman avauspuoliajan viimeiseksi tilanteeksi, mutta jälkimmäinen kolmevarttinen käynnistyi sekin pirteästi, kun Atleetit osuivat kolmesti ensimmäisen kymmenen minuutin sisällä. Juhlia viritteli käyntiin Mikko Kouri, joka lakaisi pallon luukulta perille Kautin kulman ja Timon puolilaittoman käsivarsipudotuksen jälkeen, ja heti perään maalineduspelaaja “Ben Müller” täydensi hattutemppunsa kolmen minuutin tuplalla, ensin ohjauksella Kautin vasemmalta antamasta syötöstä ja sitten tyylittelemällä Ronin niin ikään vasemmalta vippaaman keskityksen rinnalla haltuun ja volleyllä verkkoon.

Messevät revanssilukemat alkoivat jo kasvattaa kahden vaihtopenkin fiiliksiä jyrkästi eri suuntiin. Viimeinen naula espoolaisten arkkuun oli vain viisi minuuttia kentällä olleen Alfred Sinnemäen viileä puskuohjaus etutolpalta Akun keskityksestä, jälleen vasemmalta. Ottelun päätösparikymppinen oli kirjaimellisesti yhtä päätyä Atleticon hyökätessä vapautuneesti ja pelihalunsa täysin menettäneen EBK:n rimpuillessa parhaansa mukaan kyydissä.

6-0 oli kaikin puolin tyylikäs maali: Kauti keskitti syvältä keskikentältä (toki vasemmalta) ja Jugi Haarala pudotti rinnallaan Alfille, joka pienen kynän jälkeen sijoitti pallon ulkosyrjällään takatolpan kautta nuottaan. Jatkoa seurasi vain minuuttia myöhemmin, kun Leego Hampaalan syötöstä boksiin murtautunut Jani Lehti iski lukemiksi 7-0.

Atleticolla riitti paikkoja latoa illan aikana jopa helposti toistakymmentä maalia. Loppulukemiksi jäi 8-0, josta tuli samalla joukkueen suurin voitto Kolmosessa neljän kauden aikana; PK-35/VJS kellistyi viime syksynä 8-1 (ja myös tuolloin taukolukemat olivat 1-0). Ottelun viimeinen maali kuvasti EBK:n surkeaa iltaa todella osuvasti. Täysin kakkosluokan palautus alas laitapakille, joka joutui päädyssä pussiin ja käänsi maalivahdilleen. Tämän epäonnistunut purku ylsi hädin tuskin ulos boksista suoraan jalkaan Alfille, joka haltuunoton jälkeen laukoi nopeasti huipputarkan snaippauksen jälleen takatolpan kautta maaliin.

Atleticon vahva avausjakso huipentui toisen puoliajan täydelliseen ilotulitukseen ja EBK:n selkärangan katkeamiseen. Atleettien hyvän flow’n vastapainoksi EBK:n todella heikko syöttö- ja kaksinkamppailupelaaminen venyttivät joukkueiden tasoeron tällä kertaa julmiin mittasuhteisiin.

Kaksi edellistä ottelua ovat nyt viimein alkaneet näyttää siltä kuin pitääkin eli viime kauden iloiselta ja ennen kaikkea tehokkaalta tico-ticolta. EIFin ja EBK:n verkkoon uponneet 13 palloa tuplasivat Atleticon tehtyjen maalien määrän kertalaakista, mutta mikä tärkeintä, molemmat voitot ovat tulleet ehjällä ja nimenomaan Atleticon näköisellä peliesityksellä.

Tähtipelaajapisteet

Miro-Aleksi Tissari: Vahvat esitykset saivat jatkoa riemukkaalla hatullisella.
Alfred Sinnemäki: Kentällä alle puoli tuntia, maaleja silti kolme.
Mikko Kouri: Kunnostautui molempiin suuntiin, kauden ensimmäinen “kiintiömaali”.