Valmentaja Kinnunen nettisivutoimituksen piinapenkissä osa 2: “Atletico löytyy kärkikahinoista syksylläkin”

Kautta on takana nyt yhteensä kuusi peliä ja aika tehdä ensimmäisiä arvioita alkukauden esityksistä. Joukkue hankki eilen hienon 5-0-voiton Lahen Pojista ja istutti paluumatkalla pelaaja-valmentaja, Timo Kinnusen toistamiseen tiukkaan piinapenkkiinsä. Seuraavassa Kinnunen valottaa näkemyksiään sekä menneistä peleistä että myös tulevista, melko suuristakin tavoitteistaan.

Ensiksi, onneksi olkoon hienosta voitosta!

– Kiitos!

Mitkäs fiilikset jäi Läpäri-pelistä?

Hyvät fiilikset tottakai. Samu Nurminen ja Niko Ruokolainen avasivat molemmat maalitilinsä Kolmosessa ja Alf Sinnemäkikin vastasi viimein kovan hintalapun luomaan huutoon kolmella maalillaan. Puhumattakaan Elis Rintalasta, joka piti taas nollan. Hyvällä ja terävällä alullaan Lahen Pojat pystyi hetkellisesti järkyttämään mielenrauhaani, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän peli kääntyi vierasjoukkueelle. Ainoat synkät pilvet tuli Antti Säynätkarin loukkaantumisesta. Toivotaan, ettei hyvin alkukaudella esiintynyt Sintti ole pitkään sivussa.

Alkukausi on ollut muutenkin aika vakuuttava (kuudesta pelistä neljä voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio). Tuloksellisesti voidaan olla siis varsin tyytyväisiä? Entä miten on muuten mennyt?

– Pisteiden valossa voidaan olla erittäin tyytyväisiä, mutta vapun jälkeinen tappio Allianssille kaivelee valitettavasti vieläkin. Weckströmit olivat jälleen kerran liikaa Atleeteille. Allianssi-ottelua lukuunottamatta peli on kuitenkin kulkenut erittäin hyvin.

Viime kaudella puolessa välissä pisteitä oli vain neljä ja tehtyjä maaleja yhdeksän. Missä näet suurimman erot kauden 2012 joukkueeseen ja mitä on tehty eri tavalla?

– Uusien pelaajien myötä kasvanut rinki on varmasti suurin muutos, sillä se mahdollistaa täyspainoisen pelaamisen. Toisaalta uudet pelaajat ovat esiintyneet myös edukseen ja vanhat taas pysyneet kunnossa. Ollaan myös päästetty viime vuoteen nähden selkeästi vähemmän maaleja, mikä kertoo puolustuspään ja maalivahtipelin onnistumisesta. Myös varsinkin kotiotteluissa katsomo on usein ollut Atleticon 12 pelaaja ja se on siivittänyt joukkueen hyvään iskuun Mosan muovilla. Toivottavasti sama tunnelma säilyy siirryttäessä Ala-Malmille.

Joukkueesta on löytynyt ratkaisijoita melko laajalla rintamalla. Kenen esitykset ovat olleet tähän saakka kovimpia ja kuka on yllättänyt?

– Hyökkäyspäässä Japu Putkonen on tietysti ollut hurjassa vedossa. Vastustajan maalintekoa ovat taas hankaloittaneet hyvin esiintyneet Mikko Kouri ja Elis Rintala. Positiivisimmista yllätyksistä ovat vastanneet Roni Tran, joka päätti pitkän kuivan kautensa Stars-pelin onnistumiseen sekä “massan ylipappi”, Akan Okomoh. Myös Atletico-ikonit Janne Hampaala ja Ville Ruuska ovat jälleen olleet valmiit vuodattamaan verta, hikeä ja kyyneliä joka ottelussa.

Mites vastustajat, onko taso ollut heikompi viime kauteen verrattuna?

– En nyt sanoisi niinkään. Kyllähän varsinkin RiPS ja Reipas olivat huippujoukkueita tälle tasolle, eikä taso ole muutenkaan ainakaan tippunut. Pikemminkin Atletico on pystynyt merkittävään tasonnostoon vuodentakaiseen nähden. Vielä ei ole kuitenkaan aika alkaa puhua noususta, koska lähtökohtaisesti kovimmat joukkueet on vielä kohtaamatta.

Seuraavaksi on luvassa kolme peliä kuuteen päivään, ensiksi Kiffeniä vastaan Regions’ Cupissa ja sen jälkeen HyPS ja HerTo heti perään. Millä fiiliksillä näihin peleihin?

– En ole ehtinyt vielä ajatella niitä pelejä. Joka tapauksessa niihin lähdetään luottavaisin mielin. Laajalla ja pelaajakierrätyksen mahdollistavalla ringillä Atletico pyrkii varmistamaan jatkopaikan Regions’ Cupissa ja ottamaan kärkipaikan Kolmosessa. Tosin Kiffen on pelillisesti haastava joukkue fyysisyytensä ja suoraviivaisuutensa takia, HyPS ja HerTo puolestaan varteenotettavia noususta taistelevia joukkueita kumpikin.

Kevätkierrostakin on jäljellä vielä kuukauden päivät ja koko kautta kokonaisuudessaan miltei 15 peliä. Mistä kohtaa sarjataulukkoa uskot Atleticon löytyvän loppupuolella? Onko syytä muuttaa alkukauden tavoitteita tai ennusteita?

– Positiiviseen alkukauteen peilaten uskon, että Atletico löytyy aivan kärkikahinoista syksyn pitkinä iltoina. Noususta puhuvat vasta optimistisimmat “Koillisen keltaisen höyryveturin” fanit. Mutta mikäli alkukauden vahvat otteet jatkuvat, ei kenenkään ole syytä olla yllättynyt, mikäli sarjan päättyessä Atletico tekee 2000-luvun historiaa nousemalla Seiskasta kakkosdivariin.

Kiitokset jälleen haastattelusta ja tsemppiä ottelukiireisiin!

– Kiitos!