Kolmonen: Lahen Pojat JS – Atletico Malmi 0-5 (0-2)

Maalit

0-1 Samu Nurminen 20′
0-2 Niko Ruokolainen (Alfred Sinnemäki) 30′
0-3 Alfred Sinnemäki (Jaakko Peltonen) 79′
0-4 Alfred Sinnemäki (Jukka Haarala) 83′
0-5 Alfred Sinnemäki (Jukka Haarala) 90+1′

Avaus (4-4-2)

Elis Rintala (MV)
Niko Ruokolainen 79′ Pauli Saastamoinen
Mikko Kouri
Antti Säynätkari
Ville Ruuska (C)
Samu Nurminen 73′ Timo Kinnunen
Mikko Huupponen
Janne Hampaala 73′ Jaakko Peltonen
Jani Hannula 57′ Antti Nurkka
Roni Tran 57′ Jukka Haarala
Alfred Sinnemäki

Muut vaihtopelaajat

Lauri Nurmi (MV)
Joonas Peltonen

Raportti

Kevätkierroksen osalta Atleticolla oli lohkon neljästä päijät-hämäläisjoukkueesta kohtaamatta enää Lahen Pojat, mastokaupungin maineikas kulttipoppoo. Atleettien vierasvoittotili näytti vielä kahden yrityksen jäljiltä nollaa, kun taas varsin alavireisesti kautensa startanneella kotijoukkueella kolmen pisteen potteja ei ollut vielä ainuttakaan. Kahden komean Mosa-voiton perään avainasemassa putken jatkamiseen tulisi olemaan “momentum”, joka ilmeisesti kuuluu sutenööriä muistuttavien kendokonsulttien vakiosanastoon.

Hurjaan pelivireeseen äityneen Jani Putkosen poissaoloa pelaavasta kokoonpanosta nousi paikkaamaan koko joukko mielenkiintoisia nimiä. Japun “oppipoika” Samu Nurminen pääsi avaukseen mentorinsa saappaisiin, ja penkillä tämän kauden sarjapelidebyyttejään kärkkyivät Jasu Peltonen ja Jugi Haarala. Lahen Pojat puolestaan oli juuri ottelun alla kiinnittänyt rosteriinsa Niki Heleniuksen, mutta entinen liigajyrä ei vielä tällä kertaa ollut mukana tositoimissa.

Kusipaitojen toinen visiitti Kisapuiston tekonurmelle käynnistyi vahvalla otteella. Pallo vietti suurimman osan ajasta Lahen Poikain päädyssä, ja isäntien aseeksi jäivät yksittäiset pistot. Ensimmäisen todellisen maalipaikan ottelussa sai vieraiden painostuksesta huolimatta “Läpärit”, kun lepsusti omalla kolmanneksella pelattu tilanne päättyi Sintti Säynätkarin maaliviivalta blokkaamaan vetoon. Atleticon ensimmäisen tontin puolestaan tempaisi takavitoselta korkeuksiin kapteeninnauhaa kantanut Rudi Ruuska.

Kovana mehustelijana tunnettu Timo Kinnunen oli asettanut kauden aikana Kolmosessa ensi kertaa maalaaville pelaajille “kakkupanoksen”. Ja teemaan sopivasti ensimmäinen paakkelssi varmistui jo 20 peliminuutin jälkeen. Niko Ruokolaisen pitkä rajaheitto vasemmalta päätyi Läps-puolustajan purkupuskusta Samulle, joka pamautti pilkun takaa volleyn laakana takakulmaan. Maalivahti Ville Jokela yritti paikalleen jähmettyneenä Lev Jashinin silmätorjuntaa, mutta tuijotus ei ollut tarpeeksi tuima ja pallo painui ohjuksena verkkoon.

Takaisku ei sinisiä vielä liiemmin masentanut. Paremmin entisenä SM-tason koripalloilijana tunnettu Roope “Broileri” Suonio pelattiin parilla näppärällä tatsilla vapaaksi ja miehen kuti lähti yhtä vihaisesti kuin polttariottelussaan, mutta Elis “Ice Cold” Rintala liimasi kohti tulleen pallon ongelmitta. Toisessa päässä vedot sitä vastoin upposivat paremmalla prosentilla. Jo Nopsaa vastaan syöttelijänä kunnostautuneen Alf Sinnemäen keskitys oikealta aivan päätyrajalta laskeutui Nikon taikavasuriin, joka pommitti jyrkästi putoavan roikkupallon samaiseen takakulmaan kuin Samukin. Vielä ennen taukoa kumpikin joukkue pääsi vuorollaan hätyyttelemään sivuvaparista, mutta Läpäri-ikoni Teemu “Tempo” Salon pusku jäi Eliksen näppeihin ja Koopa Mundial Kourin olkapääsohlaus takatolpalta lähti leveäksi.

Lahen Pojat palasi tauolta kehiin huomattavasti avausjaksoa sisukkaampana ja onnistui selvästi hillitsemään Atleettien dominointia. Joukkueelle siunaantui parikin hyvää paikkaa kaventaa lukemia, mutta ensin sivuvaparin jälkitilanteesta tyhjä maalikaan ei kelvannut ja seuraava puskuyritys pysähtyi alakulmasta Eliksen rukkasiin. Saman kohtalon koki Rudin otsalohko-ohjaus Läpäri-maalilla.

Isäntien kannalta lopun alkua oli Atleticon 3-0-maali. Vaihtomies Jasu Peltosen säähavaintopallo keskiviivalta pystyyn vapautti Alfin ajamaan vasemmalta sisään boksiin ja tarkka sijoitus taka-alanurkkaan jätti maalivahti Jokelan jälleen vaille mahdollisuuksia. Maalintekijäksi hankitulle Alfille osuma oli kauden ensimmäinen sarjapeleissä, ja selästä kentän pintaan rojahtaneen gorillanruhon aiheuttama jysähdys kuului varmasti pitkälle.

Kotijoukkueen viimeinen tilaisuus ylösnousemukseen koitti kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Oikealta takavitoselle laskeutuneeseen keskitykseen pääsi Läpsyjen pelaaja kiskaisemaan volleyn point-blank-etäisyydeltä, mutta Elis ilmestyi pallon eteen kuin tyhjästä ja torjui kuulan vielä aivan maaliviivalta tolpan kautta väljemmille vesille.

Loppu oli enää kosmetiikkaa, mutta Atletico pääsi silti kaunistelemaan voittomarginaaliaan vielä kahdesti. Vaihdosta sisään tulleen Jugin nätti vippi vapautti Alfin, joka nosti pallon boksin rajalta tyhjiin yli vastaantulleen maalivahdin. Päätöslukemat 5-0 syntyivät lisäajan puolella lähes klassisella vastaiskulla, jotka nykyään ovat Atleticoa parhaimmillaan: Sintti riisti pallon omassa päädyssä ja pelasi oikeaan laitaan Jugille, jonka diagonaalinosto linjan taakse tavoitti jälleen Alfin. Rintakuoletus vasemmalle, tarkka veto Kuningas Litmasen oppien mukaan pienenevästä kulmasta takatolpan juureen ja kauden ensimmäinen Atleetin tekemä hattutemppu oli valmis.

Ottelu pysyi varsin turvallisesti Atleticon hallussa, vaikka toinen puoliaika olikin jo selvästi ensimmäistä tasaisempi. Viime kädessä suurimman eron joukkueiden välille teki kliinisyys maalin edessä, sillä Läpäreilläkin oli kuitenkin useampi naulaamisen arvoinen paikka.

Tähtipelaajapisteet

Alfred Sinnemäki: Ketsuppipullo suorastaan räjähti auki, kolme ensiluokkaista viimeistelyä alle vartissa.
Samu Nurminen: “Kuka Japu?” Kalifina kalifin paikalla, komea voittomaali ja yleisöystävälliset harhautukset.
Niko Ruokolainen: “Kurki” täräytti upean osuman ja tuki jälleen hyökkäyksiä väkevästi.