Kolmonen: Allianssi Vantaa – Atletico Malmi 3-2 (1-1)

Maalit

0-1 Mikko Huupponen 23′
1-1 Omar Sanyang 42′
1-2 Jani Putkonen (Jani Lehti) 49′
2-2 Peter Vainio 57′
3-2 Peter Vainio 71′

Avaus (4-4-2)

Elis Rintala (MV)
Pauli Saastamoinen
Mikko Kouri
Joonas Peltonen
Ville Ruuska
Jani Hannula 73′ Roni Tran
Mikko Huupponen 56′ Akan Okomoh
Janne Hampaala 73′ Jonatan Wasenius
Timo Kinnunen (C) 46′ Antti Nurkka
Jani Putkonen
Jani Lehti 56′ Alfred Sinnemäki

Muut vaihtopelaajat

Niko Lempinen (MV)
Juho Launonen

Raportti

Atleticon pistejahti jatkui Tikkurilassa taannoin liigaviheriöilläkin “mainetta” niittäneen Allianssi Vantaan vieraana. Kauden kaksi ensimmäistä peliä oli tuonut Atleettien laariin hyvillä esityksillä ilahduttavasti jo saman verran pisteitä kuin koko viime kevätkierroksella, kun taas paluun “kuningassarjaan” Nelosesta tehneellä Allianssilla oli kauden avausvoitto vielä kuittaamatta.

Illan kokoonpanossa huomionarvoisia seikkoja oli lähinnä kaksi. Ensinnäkin vihdoin ja viimein lapulla oli kaksi maalivahtia, kun Lepa Lempinenkin pääsi kiireiltään mukaan urheilemaan. Sen sijaan laitapakkiosastolla oli käynyt kato, ja Ville Ruuskan ohella pelikuntoisena oli ainoastaan tähän mennessä täysin ilman vastuuta jäänyt Pale Saastamoinen, joka nousi nyt suoraan avaukseen.

Isäntäjoukkueessa oli paljon samaa kuin Atleticon ensimmäisellä Kolmosen-kaudella länsilohkon voittaneessa TiPSin porukassa: valmentaja Tomppa Weckströmin lisäksi myös pelaajistossa oli useampia Tippulan nutusta tuttuja pelaajia, isoimpana nimenä Atleticoa jo lähes kirouksen lailla vainoava hyökkäysvaunu, viime kaudella KäPaa edustanut Nico Weckström, joka on edelleen auringonvarma +20 maalin mies Kolmoseen.

Tunnusomaisesti oransseissa pelannut Allianssi oli pallollisesti hallitsevampi osapuoli ensimmäisen parinkympin aikana, muttei saanut sen vaarallisempia tilanteita luotua kuin Atleticokaan. Vähän tämän jälkeen Vantaan rajan yli uskaltaunut vierasmobi sai vastinetta vaivannäölleen Mikko “Hupi” Huupposen vietyä Kusipaidat johtoon. Hupi täräytti rikkeestä seuranneen vapaapotkun paristakympistä tiukalla yläjengalla muurin yli taka-alakulmaan, ohi yllättävän lepsusti vedon edessä kakkoseksi jääneen maalivahti “Iso-Jussi” Hämäläisen. Johdon kasvaminen kahteen ei ollut kaukana kun samainen keskikentän polttomoottori oli uudelleen valokeilassa, mutta omaksi ja muiden malmilaisten epäonneksi Hupi ei takatolpalle täysin vapaasti hiivittyään saanut kosketusta taikavasuri Japu Putkosen keskitykseen.

Muuten varsin tapahtumaköyhän avausjakson jälkeen tilanteeksi jäi 1-1. Todella vikkeläkinttuiseksi ja hanakaksi kiemurtelijaksi kostautunut Omar Sanyang pääsi karkaamaan Atleticon oikealta sivustalta heti puolenkentän tuntumasta ja boksiin ajettuaan ohitti Elis Rintalan hanskat tarkalla sijoituksella takatolpan juureen. Myös Weckström pääsi vielä pelottelemaan Atleetteja ennen taukoa, mutta pyyhkäisi tyhjän maalin edessä vain pölyt pallon päältä, eikä jatkotilannekaan päätynyt kuin maalin takarautaan.

Toinen puoliaika alkoi mainiosti ja Atletico palasi johtoon todella nopeasti pelatulla vastaiskulla. Elis avasi heti pallon saatuaan pitkällä heitolla Jani Lehdelle oikeaan laitaan, ja “Kuula” puolestaan pisti Japun vauhtiin. Onnistunut haasto avasi ladun laatikkoon ja Japu laukoi tällä kertaa oikealla jalallaan tarkan maanuoliaisen takakulmaan. Allianssi tuli kuitenkin uudestaan tasoihin juuri ennen tunnin täyttymistä luvattoman helposti, kun keskitys maalin eteen otti kosketuksen täysin vapaaksi jääneestä Peter Vainiosta ja päätyi verkkoon vasta Eliksen käsien ja tolpan kautta.

Sama mies vei joukkueensa ensi kertaa johtoasemaan varttia myöhemmin sijoitettuaan läpiajonsa päätteeksi pallon tolppaan, josta se palasi suoraan hyökkääjän jalkaan ja siitä tyhjiin. Onnetar oli tällä kertaa päättänyt kääntää karvaisen takalistonsa koko kalustolla Atleticolle, tai ainakin maalikehikoiden yhteistyöhaluttomuus keltapaitoja kohtaan antoi olettaa näin. Vaihdosta sisään tulleen Akanin upealla kierteellä laukoma putoava lehti jäi yläriman päähän Vuoden maali -ehdokkuudesta.

Jälkimmäisen nelivitosen aikana Atleticon pelin taso oli suorastaan romahtanut ensimmäiseen verrattuna, eikä hyvin rullanneesta tico-ticosta ollut jäljellä kuin rippeet. Samanaikaisesti Allianssi oli saanut juonen päästä kiinni ja pyöritti peliä kuskin paikalta antaumuksella. Vielä lopussa mannelauma sai kohennettua taisteluilmettään, mutta kulmapotkuhässäkän tuomaa Johe Waseniuksen tolppaosumaa lähemmäs pisteitä ei Atleticolla enää ollut asiaa.

Tilanteiden valossa kummallekin joukkueelle olisi tulosvedossa voinut lyödä surutta vaikka 4 maalia, eikä tasapeli olisi tosiaan ollut mikään vääryys. Nyt pienten nukahduksien, kroonisen epäonnen ja kenties muutaman dominoivan pelaajan vaihdon myötä ryöstöretki Tiksiin jäi tuloksettomaksi.

Tähtipelaajapisteet

Pauli Saastamoinen: Pirteä debyytti, tilkitsi laitansa ja täytti ruutunsa molempiin suuntiin.
Mikko Huupponen: Pamautti komean maalin ja antoi jälleen oivan demonstraation mittavista pelitaidoistaan.
Timo Kinnunen: Ongelmat kondiksen kanssa rajoittivat iltapuhteen kolmeen varttiin, mutta vaihdon myötä Atleettien pelistä tuntui lähtevän pois todella paljon.