Suomen Regions’ Cupin 2. kierros: KPR – Atletico Malmi 0-9 (0-3)

Maalit

0-1 oma maali 5′
0-2 Jani Hannula (Jaakko Peltonen) 10′
0-3 Patrick Purola (Elis Rintala) 19′
0-4 Henri Mattsson 52′
0-5 Henri Mattsson (Akan Okomoh) 57′
0-6 Niko Lempinen (Roni Tran) 58′
0-7 Akan Okomoh (Janne Hampaala) 78′
0-8 Antti Säynätkari (Roni Tran) 80′
0-9 Jonatan Wasenius (Timo Kinnunen) 87′

Avaus (4-4-2)

Niko Lempinen (MV) Timo Kinnunen 76′
Pauli Saastamoinen
Antti Säynätkari
Akan Okomoh
Ville Ruuska (C)
Jani Hannula 46′ Janne Hampaala
Jonatan Wasenius
Jaakko Peltonen
Antti Nurkka 46′ Roni Tran
Patrick Purola 46′ Henri Mattsson
Elis Rintala

Muut vaihtopelaajat

Raportti

HIFK/2:n kaaduttua Suomen Regions’ Cupin avauksessa Atleticon tie oli saman tien jotakuinkin selvä jo 3. kierrokselle, sillä kakkosrundille arpa heitti vastaan Kuutosta pelaavan Karhupuiston Vartijat, kavereiden kesken QPR-henkisesti KPR. Lähtökohtaisesti tilanne oli sama kuin vuotta aikaisemmin, jolloin Atleettien 2. kierroksen vastustaja, FC Playmates, tuli niin ikään Kuutosesta ja lähti laulukuoroon maalein 9-0. Kolmen sarjatason händikäppi olisi yksinkertaisesti liian suuri munittavaksi, vaikka onhan cup-taisteluissa vuosien varrella nähty jo jättiläisentappo jos toinenkin.

Kokoonpanon kasaaminen meni osin hassuttelun puolelle, sillä karhunkaatorosteri muodostui etupäässä vapaaehtoisesti ilmoittautuneista, ja lisäksi maalivahtikaksikolle Niko Lempinen – Elis Rintala oli kummallekin luvassa vastuuta niin tolppien välissä kuin hyökkäyspäässäkin. Toisaalta siinä vaiheessa kun Tapanilan tekiksellä oli pallo jo keskiympyrässä, oli toisella kenttäpuoliskolla vain 9+1 Murkku-mehujään kuosilla varustettuun paitaan sonnustautunutta taistelijaa.

1-0: Akan ja kauden ensimmäisen pelinsä pelannut Jasu Peltonen rakensivat ja Pati Purolan poikkisyöttö oikealta meni karhujalasta omaan maaliin.
2-0: Jasu syötti Nani Hannulan boksiin vasemmalta, ja pallo pehmeällä sijoituksella varmasti katiskan takakulmaan.
3-0: Pelinrakentamistaitojaan ahkerasti kärjessä esitellyt Elis livautti pallon nätin piruetin jälkeen Patille laatikkoon, eikä varma viimeistely jättänyt maalivahdille saumoja.

Jo avausjaksolla Atleettien tappomeininki maalinedustalla loisti poissaolollaan, ja ilmeisesti tuhannen taalan paikatkin olivat ratkaisuihin nähden liian halpoja. Myös yleisellä tasolla koko peli-ilmeestä alkoi paistaa jonkinasteinen motivaatiotason laskeminen. Toiselle puolikkaalle tehtyjen kolmen pelaajavaihdon lisäksi Lepa luovutti paikkansa hanskojen sisällä Elikselle ja siirtyi itse piikkiin. Lisäksi KPR:n 9+1 oli kahden loukkaantumisen myötä pudonnut entisestään, joten tasoituksen vuoksi myös Atletico kavensi kentällistään yhdellä Rudi Ruuskan jäädessä sivuun.

4-0: Leego Hampaalan nosto kimmahti pakin jalasta Hena Mattssonille, joka nosti pallon taidokkaasti ulkosyrjällään pilkun takaa yli maalivahdin.
5-0: Akanin syötöstä Hena laukoi boksin oikealta puolelta kovan kudin taka-alanurkkaan.
6-0: Vain minuutti edellisestä, Lepa ehti Ronin keskitykseen ennen maalivahtia ja nosti pompusta pehmeästi ulkosyrjällä ylänurkkaan.
7-0: Akan pelasi Leegon kanssa todella dynaamisen seinän ja siirsi pallon kliinisellä haltuunotolla suoraan verkkoon.
8-0: Jasu rakensi, Roni tarjoili ja Sintti Säynätkari sijoitti luukulta helposti lähes tyhjiin.
9-0: Tico-tico kuljetti pallon Timo kautta Jokke Waseniukselle, jolla oli tilaa ja aikaa mielin määrin upottaa peliväline maalivahdin kainalosta pömpeliin.

Vastustajan väsyminen loppua kohden avasi lisää tontteja ja ottelun kaikki maalit syntyivät 16-alueen sisältä. KPR-maalivahti Mikael Penttilä ei takaiskuille paljoa voinut, mutta otti muutaman todella komean seivin kauempaa tulleisiin yrityksiin. Pelin taso ei missään vaiheessa noussut laiskavauhtista höntsää kummemmaksi ja kuudesta lisämaalista huolimatta myös viimeistelyprosentti pysyi edelleen aivan karmean pienenä paikkojen määrään nähden. Silti ihan komeat lukemat ja yksi pakollinen paha ohitettu matkalla kohti Eurooppaa!