Valmentaja Kinnunen nettisivutoimituksen piinapenkissä: “Kauden alku totutun epätasainen”

Pre-season on käynnistynyt varsin vauhdikkaasti ja melko tasan viiden viikon sisään Atletico on kokoontunut jo miltei 25 otteeseen hiomaan ensi kauden kuvioita. Myös otteluita on pelattu jo viisi kappaletta, joista saldona kaksi voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota. Matkaa kauden alkuun on vielä noin kaksi kuukautta ja erilaisia harkkapelejäkin jäljellä noin kymmenisen kappaletta. Seuraavassa joukkueen pelaaja-valmentaja Timo Kinnunen istahtaa nettisivutiimin piinapenkkiin ja valottaa ajatuksiaan sekä pre-seasonin alusta että tulevasta.

Timo Kinnunen vetämässä Atleticon alkulämpöjä totuttuun tapaansa

Milläs fiiliksillä nyt, kun pre-seasonia on takana melko tasan viisi viikkoa?

– Otteluiden, joissa pelaajisto on vaihtunut tiuhaan, suhteen kauden alku on ollut totutun epätasaista. Hyviä suorituksia seuraavat huonot, niin otteluiden sisällä kuin välilläkin. Harjoituksissa tekeminen on ollut hyvällä tasolla aina kun olosuhteet ovat olleet kunnossa, eli aivan liian harvoin. Toiseksi pallolliseksi harjoitukseksi suunnitellun Kartanon tekonurmen (Vuosaaressa) jatkuvan ala-arvoisen kunnon vuoksi Atletico on jälleen joutunut turvautumaan Pihjalamäen pieneen ja kova-alustaiseen kuplahalliin, eivätkä olosuhteet näin ollen ole aivan toivotulla tasolla. Kaiken kaikkiaan alkukausi, jonka ehdoton kulminaatio koetaan tänään Kisahallin saunatiloissa, on kuitenkin sujunut positiivisissa merkeissä ja joukkue on näillä näkymin matkalla asettujen tavoitteiden vaatimaan kuntoon. Vanhoista pelaajista edukseen ovat esiintyneet etenkin koko viime kauden loukkantumisten vuoksi sivussa olleet Jonatan Wasenius ja Janne Hampaala sekä “vanha” sotaratsu Jani Lehti.

Jäiset kentät ovat tulleet valitettavan tutuiksi tänä(kin) talvena

Onko pre-seasonin alku poikennut jotenkin edeltävistä?

– Harjoitusten osanotto on laajentuneen ringin, ja sen luoman aiempaa tiukemman kilpailuasetelman, myötä menneitä vuosia korkeammalla tasolla. Tämä on taannut jokaiseen tapahtumaan hyvän hengen ja tempon, joka puolestaan näkyy pelaajien henkilökohtaisessa fyysisessä kunnossa. Laaja rinki on myös mahdollistanut harjoituspeleihin laajan ja motivoituneen materiaalin.

Atletico teki kuusi uutta pelaajahankintaa ja kuulopuheiden mukaan lähiaikoina julkistettaisiin vielä kaksi lisää. Millä mielillä olet seurannut uusien pelaajien edesottamuksia?

– Uusien pelaajien odotettiin tuovan jo entuudestaan vahvaan, mutta kapeaan, materiaaliin lisää leveyttä ja ratkaisuvoimaa. Miro Rissasen ja Akan Okomohin valitettavat loukkantumiset poislukien uudet pelaajat ovat esiintyneet edukseen ja ajoittain jopa häikäisevästi. Parhaita näyttöjä osaamisestaan ovat antaneet nopeutta ja taitoa huokuvat Samu Nurminen ja Patrick Purola. Myös useiden välivuosien jälkeen Pohjois-Helsingin kauneimman pelipaidan päälleen pukeneen Jukka Haaralan esiintyminen on ollu suvulleen ominaisen hyvää. Ainut jolta valmennusjohto odottaa parempia otteita on kovat odotukset hintalappunsa (siirtomaksuissa mitattuna Atleticon kaikkien aikojen kallein pelaaja) vuoksi harteilleen kasannut hyökkääjä Alfred Sinnemäki. Alkavaa kautta ajatellen uusista pelaajista suurimmat odotukset voidaan kohdistaa Purolan, Nurmisen, Rissasen ja Sinnemäen ohella vielä julkistamattomiin uusiin pelaajiin, joilta tullaan odottamaan suurta vastuuta ympäri kenttää.

Joukkueen faneja tietysti kiinnostaa, että millaista jalkapalloa näet Atleticon pelaavan alkavalla juhlakaudellaan? Tuleeko joukkue näyttämään jollain tapaa erilaiselta viime kauteen nähden?

– Pelityyli ja idea pysyvät samana, eli Atletico tulee myös alkavalla kaudella kunnioittamaan sekä perinteitä että jalkapallon jumalia ja pyrkimään nopealla ja hyökkäävällä syöttöpelillä avaamaan vastustajien puolustukset, välittämättä omasta haavoittuvuudestaan. Viimeisin sarjapeli oli tunnelmaltaan poikkeuksellinen ja toivottavasti samanlaista intohimoa tullaan näkemään alkavalla kaudella. Pelitavan ja roolitusten suhteen valmennusjohto vaikenee, mutta suostuu paljastamaan, ettei Henri Mattssonia nähdä tulevallakaan kaudella Atleticon hyökkäyksessä.

Treeniaktiivisuus on ollut ilahduttavan korkealla tasolla.
Maanantainkin treeneissä pallon perässä kirmasi yli 20 innokasta Atleettia.

Ottelut ovat sujuneet toistaiseksi hieman vaihtelevasti ja Suomen Cupistakin tuli lähtö heti ensimmäisellä kierroksella. Miltä tilanne näyttää tavoitteiden suhteen?

– Suomen Cup päättyi Atleticon osalta pettymykseen, mutta jotain hyvääkin cup-mittelöstä jäi käteen. Estynyttä päävalmentajaa penkin päässä paikannut “legendaarinen jalkapallofilosofi” innostui jälleen Atleticosta ja tulee alkavalla kaudella vahvistamaan Atleticon taustatiimiä. Kyseinen sopimus, kuten muutama uusi pelaajahankintakin julkistetaan lähiviikkoina. Ne tulevat varmasti vetämään vedonlyöntitoimistojen kerroinkaavailuilta matot jalkojen alta.

Kiitos haastattelusta ja tsemppiä sekä kauteen että tämäniltaiseen saunailtaan!

– Kiitos!