Mosa Cup tulee taas – Otteluparit arvottu

Viime keväänä paljon positiivista palautetta kerännyt Mosa Cup tulee taas! Toistamiseen järjestettävä, epävirallinen Koillis-Helsingin mestaruustaisto kerää jälleen kahdeksan paikallista joukkuetta Tapanilan tekonurmelle mittelemään kahdessa eri sarjassa. Atletico Malmin ja Puistolan Urheiljoiden yhdessä järjestämä kutsukilpailu pelataan tänä vuonna lauantaina 13.4.2013 – eli jälleen aivan sarjakauden kynnyksellä. Eilen suoritetun arvonnan perusteella Atletico Malmi kohtaa ensimmäisessä ottelussaan toisen järjestäjätahon, PuiUn.

Cup-turnaukseen osallistuu jälleen kerran sekä Atleticon edustusjoukkue että myös Akatemia (6D). Muut kilpasarjassa pelaavat ryhmät ovat mestaruutta puolustava Puistolan Urheilijoiden edustusjoukkue (3D), Suurmetsän Urheilijoiden joukkueista parhaiten pärjäävä SUMU/77 (4D) sekä talven aikana jo ylempien sarjojen joukkueita ansiokkaasti kiusannut Malmin Ponnistajat (4D), joka tulee ainoana täysin uutena joukkueena Mosa Cupiin mukaan.

Harrastesarjan puolella pelaavat puolestaan Akatemian lisäksi puistolalaisten kakkossjoukkue, PuiU/86 (6D), Seiskasta noussut SUMU/7-7 (6D) ja sarjan mestaruutta puolustava siltamäkeläinen FC KaKe (5D).

– Cup-turnaus on kerännyt ympärilleen yllättävän paljon positiivista hypeä ja halukkaita osallistujia olisi ollut jälleen kerran huomattavasti enemmänkin. Pyrimme kuitenkin jo tässä vaiheessa mahdollisimman pieneen vaihtuvuuteen ja ilokseni huomasin, että saimme mukaan juuri ne kahdeksan joukkuetta, jotka joulukuussa listasimme ykkösvaihtoehtoina. Mosa Cup näyttää vakiinnuttaneen asemansa keväisen Koillis-Helsingin mielenkiintoisimpana futistapahtumana, toteaa turnauksen toisena puuhamiehenä ahkeroiva Janne Vottonen.

Otteluparit arvottiin eilen, 24.2., ja joukkueet pelaavat siis cup-muotoisesti kaksi ottelua kukin omien sarjojensa sisällä. Häviäjät kohtaavat toisensa ja voittajat puolestaan ratkaisevat cup-mestaruuden keskinäisissä kamppailuissaan. Peliaika otteluissa on 2x35min.

Mosa Cup on erinomainen showcase-tapahtuma, jossa yhden päivän sisällä on mahdollisuus todistaa käytännössä kahdeksan tämän seudun parhaan joukkueen kevätkunto juuri ennen kauden alkua. Itse odotan ainakin erittäin hyvätasoisia otteluita ja melko valmistakin peliä joukkueilta. Fakta on kuitenkin se, että paikallisotteluissa on aina hitusen enemmän tunnetta ja toiseksi, seuraavan parin viikon aikana pelataan taas tosipeleissä pisteistä, joten eiköhän siellä ihan tosissaan mennä.

Tarkempi otteluohjelma alla:

1.  HARRASTE  PuiU/86 (6D) – SUMU/7-7 (6D)                  09.00 – 10.10
2.  HARRASTE  Atletico Akatemia (6D) – FC KaKe (5D)    10.20 – 11.30
3.  KILPA  SUMU/77 (4D) – Ponnistajat (4D)                        11.40 – 12.50
4.  KILPA  Atletico Malmi (3D) – PuiU/M1 (3D)                     13.00 – 14.10
5.    ott. 1 häv. – ott. 2 häv.                                                          14.20 – 15.30
6.    ott. 1 voit. – ott. 2 voit.                                                          15.40 – 16.50
7.    ott. 3 häv. – ott. 4 häv.                                                          17.00 – 18.10
8.    ott. 3 voit. – ott. 4 voit.                                                          18.20 – 19.30