Atletico aktiivisena siirtomarkkinoilla

Kaikessa hiljaisuudessaan Atleticon johtoporras on valinnut aiempaa aktiivisemman otteen siirtomarkkinoilla. Ennen kuin varsinaisen pre-seasonin avoimet harjoitukset ehtivät edes alkaa, on joukkue kiinnittänyt jo kuusi uutta nimeä listoilleen! Siten rinki on jo yli neljä kuukautta ennen kauden alkua viime silausta vaille valmiina. Vaihtoehtoja on pyritty hakemaan erityisesti hyökkäyspäähän ja keskikentälle.

Uusista pelaajista listoille jonkinlaisina paluumuuttajina palaavat KäPasta siirtyvä Alfred Sinnemäki (s. 1988) sekä MPS:n junioreissa oppinsa ammentanut, mutta sittemmin loukkaantumisista kärsinyt Jukka Haarala (s. 1988). Atletico-faneille uusia nimiä ovat puolestaan Miro Rissanen (s. 1992), Akan Okomoh (s. 1992), Patrick Purola (s. 1992) ja Samu Nurminen (s. 1992). Nelikko siirtyy keltapaitaan paikalliskilpailija PK-35:n riveistä.

Siirroilla pyritään ennen kaikkea kasvattamaan melko ohutta rosteria ja toisaalta myös varmistamaan “ticoticon” tulevaisuus vielä aiempaakin korkeammalla pelillisellä ja tuloksellisella tasolla. Kuten aiemmin jo uutisoitiin, lähtee Atletico tulevaan kauteen tavoitteenaan parantaa sarjasijoitusta merkittävästi.

– Positiivinen kilpailu pelipaikoista on puuttunut jo useamman kauden. Uusi, nuorempi veri varmasti ravistelee kokeneempiakin pelaajia antamaan aina treeneissä parhaansa, kommentoi joukkueen valmennuspäällikkö Antti Raudoskoski ja jatkaa melkein samaan hengenvetoon:

 – Tällä rungolla näkisin joukkueen tavoitteen olevan erittäin realistinen. Aina kuitenkin on hyvä muistaa, että joka tapahtumassa pyritään olemaan parempia kuin edellisessä ja tekemään tänään asioita paremmin kuin eilen. Työnteko on keskiössä ja kuten kaikki varmasti tietävät, menestys tulee ennen työntekoa pelkästään sanakirjassa.

Uusista pelaajista suurimman huomion herättää varmasti perinteisen ysipaidan saava Alfred Sinnemäki, joka oli edelliskaudella nostamassa käpyläläisiä Kakkoseen ja sitä ennen auttoi Atleticoa kahtena peräkkäisenä syksynä, ensin Atleticon avauskaudella Kolmosessa (lainalla Futurasta) ja seuraavana vuonna virallisestikin malmilaisten riveissä nousukaudella Nelosesta Kolmoseen.

– Alfilta odotetaan puhtaasti maaleja, johtajuutta ja esimerkkiä. Kunnossa ollessaan ja tarjoilun toimiessa 15 maalin raja tullee ylittymään. Hän on pelaaja josta nuoret voivat ammentaa oppia paljonkin.

Toinen mielenkiintoinen nimi on Jukka Haarala, joka on varmasti tuttu joillekin malmilaista jalkapalloa seuranneille, mutta viiden vuoden pelaamattomuuden jälkeen on yllättänyt ainakin Atleticon johtoportaan todella pirteillä esityksellä joukkueen harjoituksissa ja muutamassa tähän asti pelatussa höntsäottelussa. Moni pitkän linjan Atleetti-toppari on jäänyt kakkoseeksi Jugin edessä.

– Jugi on katsomaton kortti. 5 vuotta pelaamatta näkyy sanomattakin vielä tovin, mutta samalla näkyy se taito ja vainukin olevan siinä ihan lähellä. Jugi tuo koppiin oivan lisän todellisena huumorimiehenä. Erittäin Atleticon näköinen lisä joukkueeseemme.

Junnunelikko puolestaan on valmennuspäällikölle tuttuja kavereita PK-35:n junioreista. Anan vanhat valmennettavat ovat viettäneet välivuotta armeijan ja erinäisten loukkaantumisten vuoksi, mutta porukka nähtiin jo hyvissä ajoin syksyllä sparrailemassa Atleetit sarjapaikan varmistaneeseen nousukiitoon.

Keskikentällä ja puolustuksessa viihtyvillä Akanilla ja Mirolla on kauden verran Kolmosen otteluita tilillään toissa kaudelta PK-35/VJS:n riveistä, ja he ovat osasyyllisiä myös Atleticon heikkoon cup-menestykseen kaksi vuotta sitten. Joukkue pudotti nimittäin kolme Malmin Palloseuran alaista joukkuetta perätysten ja eteni aina pikkufinaaleihin saakka kohdaten matkallaan niin JJK:n kuin SJK:nkin. Lisäksi kumpikin on alkujaan Malmin Palloseuran kasvatti, vaikka joukkue siirtyikin kokonaisuudessaan pihlajanmäkeläisleiman alle varsin nuorena.

– Rise tuo keskisektorille, joko keskikentän keskustassa tai topparina, rutkasti taitoa ja pelinäkemystä. Akan puolestaan monipuolisuutta, fyysisyyttä, erikoistilanneosaamista ja hyvää pelin ymmärrystä.

Nelikon kaksi jälkimmäistä kuuluivat hekin aiemmin PK-35 junnuorganisaatioon ja ovat samaa ikäluokkaa edellä mainittujen kanssa. Samu viihtyy laidalla, kun taas Patrick on perinteinen kärkimies.

 – Samun vahvuutena on hyvä 1 vs. 1 hyökkäyssuuntaan. Taitoa löytyy sekä hyviä keskityksiä. Pati taas tuo maalintekovoimaa ja ennen kaikkea nopeutta ja vaihtoehtoja hyökkäykseen.

Näiden kiinnitysten myötä Atletico päättää viralliset pelaajaetsintänsä ja keskittyy tällä kokoonpanolla alkavaan kauteen. Yksittäisiä täsmähankintoja saattaa kuitenkin vielä tapahtua, mikäli sopiva kandidaatteja ilmaantuu.