Suomen Cupin 1. kierros: Atletico Malmi – FC Kontu 1-5 (0-3)

Maalit

0-1 Jonne Forsten 19′
0-2 Simo Miettinen 22′
0-3 Kenan Sabic 40′
0-4 Nico Lindroos 58′
0-5 Simo Miettinen 61′
1-5 Santeri Kunttu (Jani Putkonen) 69′

Avaus (4-4-2)

Niko Lempinen (MV)
Niko Ruokolainen 66′ Henri Mattsson
Joonas Peltonen
Antti Säynätkari
Ville Ruuska (C)
Jani Hannula 62′ Janne Hampaala
Miro Rissanen 62′ Jonatan Wasenius
Akan Okomoh 41′ Samu Nurminen
Antti Nurkka
Patrick Purola 41′ Jani Putkonen
Alfred Sinnemäki 66′ Santeri Kunttu

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Yhtä varmasti kuin mangojen voi kuulla kypsyvän kesäisin, myös Suomen Cup pärähtää käyntiin aina vuodenvaihteen jälkeen lähes saksalaisvalmisteisen taskukellon tarkkuudella, eikä 2013 tehnyt poikkeusta sääntöön.

Peräti neljällä edellisellä kerralla Atleticon turnaus on loppunut kesken 3. kierroksella, mutta nyt jo toiselle rundillekin yltäminen hankaloitui huomattavasti heti kättelyssä onnettaren lykättyä Atleettien avauspariksi Kolmosen profiilijoukkueisiin lukeutuvan FC Kontun. Tiukasta haasteesta huolimatta lähtökohdat peliin olivat silti hyvät edellispäivien väkevien treenivahvuuksien ja mielenkiintoisten uusien värväyksien myötä.

Kupongille kirjattiin Jugi Haaralaa lukuunottamatta koko muu tulokasviisikko sekä mm. pitkään sivussa ollut keskikentän telaketjukaksikko Janne Hampaala – Jonatan Wasenius. Poissaolijoista nimekkäin oli epäilemättä pelaaja-valmentaja-kapteeni Timo Kinnunen, jonka jättämää aukkoa penkin päässä paikkasi “ottelukohtaisella sopimuksella” alan mies Jari Kinnunen yhdessä huoltopäällikkö Vee Liimataisen kanssa.

Kusipaidat aloittivat ottelun hyvällä jalalla ja painoivat pelin yllättävänkin tiukasti vihun päätyyn. Atleettien uunituore kärkipari Pati Purola – Alf Sinnemäki pääsi hyvin paikoille, ja saipa Alf pallon kertaalleen jo maaliinkin, mutta avustavan jassoliputus lopetti juhlat lyhyeen.

Atleticolla ei ollut pelissä mitään hätää, kunnes klassinen musta pariminuuttinen yllättäen sotki kaiken. Ensin sinisten Jonne Forsten rankaisi maalivahti Lepa Lempistä epäonnistuneesta purkuyrityksestä roikottamalla suoraan jalkaansa päätyneen pallon eleettömästi noin kolmestakympistä tyhjiin, ja vain tovia myöhemmin 16-kaaren pallonmenetys kostautui 0-2-maalina Simo Miettisen viimeistelemänä.

Muuten ahtaalla olleen Kontun osuttua ensimmäisistä paikoistaan “kotijoukkueen” pelaaminen niinsanotusti kosahti hieman, mutta hyviä maalintekotontteja syntyi edelleen, ja paremmalla viimeistelyllä peli olisi voinut kääntyä taukoon mennessä jopa 3-2:een. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan avausjakson viime hetkillä Kenan Sabic vei joukkueensa jo kolmen maalin johtoon pujoteltuaan vasemmalta kolmen puolustajan ohi ennen kylmää etunurkkaviimeistelyään.

Toiselle puoliajalle Atleticon massiivinen peluutusosasto marssitti kehiin kaksin kappalein liukkaita ja kieroja vasureita Samu Nurmisen ja talismaanisen Japu Putkosen muodossa. Japu pääsi lähelle jo puolen minuutin pelin jälkeen mainiolla vaparillaan boksin tuntumasta, mutta Kontun maalivahti Jussi Koistinen pysäytti laukauksen maaliviivalle aivan tolpan juuresta.

Tauon jälkeen pelin hallinta tasoittui huomattavasti ensimmäiseen nelikymppiseen (huom. “talon säännöt”) verrattuna. Maalinteon suhteen tapahtumat etenivät kuitenkin edelleen todella yksipuolisina. Alfin tuikattua lähietäisyydeltä päin veskaria Kontu hyödynsi toisessa päässä Atletico-alakerran illan kolmannen hasardin, kun Nico Lindroos kiitti harhasyötöstä ja teki lukemiksi jo 0-4. Jälleen pari hassunhauskaa minuuttia eteenpäin ja Kontun erinomaisesti pelaama kontra Atleticon kulmapotkun jälkeen päättyi Simo Miettisen illan toiseen nyyttiin varmalla viimeistelyllä toisesta aallosta.

66. minuutilla Kinnunen – Liimatainen heitti sisään raskaan kaluston ja pakka vaihtui 3-4-3:een kolossaalisten Hena Mattssonin ja Santeri “Steven Cunt” Kuntun sisääntulon myötä. Kello ehti tikittää kolme vaivaista minuuttia, kun Samu ja Japu kyhäsivät vasemmalta käsin paikan Stevenille, joka sivalsi kakkosella pallon luukulta sisään uuniin.

Todella kovalla prosentilla maalipaikkansa ulosmitannut Kontu ei kavennuksesta enää hätkähtänyt, vaan oli vielä ottelun loppuminuuteilla rumentaa johtomarginaaliaan, mutta ylärima ja stand in -kippari Rudi Ruuskan pelastus viivalta säästivät Atleetit enemmiltä nöyryytyksiltä.

Cup loppui Atleticon osalta tällä kertaa lyhyeen. Pelitapahtumiin (poislukien maalinteko) nähden tasaisen taiston ratkaisuelementeiksi nousivat erityisesti Kontun armoton viimeistely ja Atleettien halpa pupellus puolustuspäässä.