SAYKUS – Atletico Malmi 0-3 (0-1)

Kolmella tasapelillä käynnistynyt Nelosen syyskierros johdatti Atleticon keltapaidat SAYKUSin pahamaineisen arabilauman vieraaksi Brahen kentälle Kallion ytimeen. Keväältä plakkarissa oli niukka 2-1-voitto, joka tuolloin päätti niin ikään kolmella tasurilla alkaneen konttauksen. Tänään olisi siis loistava hetki antaa historian toistaa itseään ja napata syksyn ensimmäinen täysi kolmen pisteen potti, joka antaisi viimeiset saumat pysyä lohkon kärjen vauhdissa mukana edes jossain määrin. Päivän kokoonpano jäi hieman torsoksi lukuisien poissaolojen takia: penkille riitti tänään vain kaksi paria jalkoja. Sen sijaan kokoonpanoon palasi pitkän tauon jälkeen toinen joukkueen vasureista, Putkosen Japu, joka otti haltuun oman tonttinsa keskikentän vasemmalla laidalla. Maalissa tänään aloitti Mertsiä tuurannut Sinkki.

Avaus (4-4-2):

Kunttu, Kuula (C, > Koopa 46′ (v))
Japu, Leego, Jone, Andy
Lippo, Daddy, Timppa (v), Rubale
Sinkki (MV, > Zimei 68′)

(vaihdossa Koopa ja Zimei)

Ottelu alkoi tasaisella pallottelulla sateisissa olosuhteissa. SAYKUSin näppärät ja vikkelät arabit pyörittivät peliään nätisti, mutta hyökkäyksessä pallot menivät jatkuvasti pitkiksi aina Sinkille asti. Atleticon peli esitti jälleen alussa pieniä yskimisen merkkejä, ja helppoja harhasyöttöjä tuli keskikentällä aivan liikaa. Minuuttien edetessä pelin painopiste siirtyi kuitenkin hitaasti mutta varmasti kohti isäntien päätyä. Atleticon alakerta pelasi varmasti ja tolppien välissä Sinkki sai keskittää enimmän tarmonsa päädystä yli menneiden pallojen noutamiseen. Toisessa päässä pallo kävi jo ylärimassakin, kun yhä kauden avausosumaansa metsästänyt Kunttu syöksyi keskitykseen ennen arabien maalivahtia. Tauon lähestyessä kotijoukkueen surullisenkuuluisa temperamentti alkoi vähitellen nousta pintaan, mikä näkyi pelissä rikkeinä, sukelteluna ja jatkuvana tuomarille purnaamisena. Ensimmäinen kolmevarttinen näytti jo päättyvän maalittomana, kun aivan viime hetkillä Japu riisti pallon hienosti itselleen päädyssä, eteni maalille ja laittoi pelivälineen rysään etutolpalta. Avausmaali tuli tärkeään paikkaan, kun heti keskusaloituksesta tuomarin pilli passitti joukkueet tauolle.

Toisella puoliajalla sade lakkasi viimein ja aurinkokin alkoi pilkistää pilvien seasta. Kentän tasolla puhkesi kuitenkin myrsky, kun SAYKUSin itsehillintä rapistui tappioasemassa. Ottelun erotuomari sai jatkuvasti kaivella taskujaan yrittäessään pitää tuittupäisen kotijoukkueen ruodussa, kuitenkin huonolla menestyksellä. Alituinen tilanteiden jälkeen nahistelu, myöhästyneet taklaukset ja suoranaiset vahingoittamisyritykset poikivat SAYKUSille lopulta kolme täysin ansaittua ulosajoa sekä tukun varoituksia, eikä synneistä suurimmalta eli sylkemiseltäkään onnistuttu välttymään. Vastustajan rumien otteiden ohella lisää ikäviä uutisia Atleticolle tuli parikymmentä minuuttia ennen loppua, kun Sinkki loukkasi nilkkansa ilmeisen pahasti eikä kyennyt jatkamaan peliä. Torjuntavastuun otti harteilleen harrastesarjassa byyrarina kunnostautunut Zimei. SAYKUS sai heti luotua painetta keltaisten maalille kahdella kulmapotkulla, ja pallo osui kertaalleen poikkiparruunkin, mutta sitten toisen kulman jälkeen Atletico pääsi nopeaan vastaiskuun. Pallo kulki Andyn ja Koopan kautta vasempaan laitaan Japulle, joka kiskaisi mahtavan keskityksen suoraan Kuntun rymistelylinjalla. Kiinapallo laittoi päänsä väliin ja ohjasi kuulan nätisti takakulmaan: 2-0. Ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin Leego puski Koopan oikealta antaman kulmapotkun vastustamattomasti verkon perille. SAYKUS ei riehumiseltaan päässyt enää tolppaan kolahtanutta näyttävää saksipotkua lähemmäs ja peli päättyi Atleticon todella ansaittuun 3-0-voittoon.

Ottelusta tuli juuri niin hankala ja epämiellyttävä kuin monet olivat aavistelleet. Voitto piti toiveet jopa lohkon kärkisijojen tavoittelusta elossa, mutta halvalla se ei irronnut. Kolmen arvokkaan pisteen lisäksi pelistä jäi saldoksi valioluokan maalivahdin menetys sairaslistalle sekä läjä mustelmia ja ruhjeita itse kullekin.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Jani Putkonen: Tehokas paluu poissaolon jälkeen, 1+1 sekä hyvää duunia molempiin suuntiin laidalla.
2    –     Janne Hampaala: Jälleen kerran huikeaa taistelua keskustassa ja hieno puskumaali kulmasta.
1    –     Santeri Kunttu: Ensimmäinen maali Nelosessa, ketsuppipulloa odotellessa…