Atletico juhli näyttävästi 30-vuotista taivaltaan!

Viime lauantaina oli Malmin Työväentalolle kokoontunut koko joukko entisiä ja nykyisiä Atleetteja puolisoineen ja lähipiireineen juhlistamaan 30 vuotta täyttänyttä Atletico Malmia. 9.9.1993 Suutarilan palvelutalolla 1986-syntyneiden poikien juniorijoukkueeksi alunperin perustettu, mutta sittemmin vuodesta 2002 miesten tasolla pelannut MPS / Atletico oli päässyt “miehen ikään” ja järjesti jo kolmatta kertaa näyttävän illallisgaalan, johon oli kerääntynyt yli 90-päinen joukkio juhlistamaan hienoa virstanpylvästä.

Juhlatila vain hetkeä ennen juhlien alkua.

Malmin Työväentalon ovet avautuivat klo 17:30, mistä eteenpäin salin täyttikin innostunut puheensorina, mittavat muistelot ja odotetut jälleentapaamiset. Osallistujien painotus oli ehkä enemmän 2010- ja 2020-lukujen nyky-Atleticossa, mutta merkkipäivää kunnioittivat myös niin 90-luvun alkupään jäsenistö kuin 2000-luvun alun divaritaipaleen väkikin. Yli kolmasosa osallistujista oli puolisoita ja lähipiiriä, joille tapahtuma saattoi olla ensikerta Atleettisessa seurassa ja katsaus siihen, mistä Atleticossa todellisuudessa on kenttien ulkopuolella kyse.

Atleticon värejä jo vuodesta 1998 kantaneen ja myös gaalan puuhamiehiin lukeutuneen Janne Vottosen tervetuliaspuhe starttasi juhlan noin klo 18:30 korvilla, jonka jälkeen juhlakansa sai nauttia paikallisen catering-toimijan loihtimasta illallisesta ja Ticolle ominaiseen tyyliin liioitellunkin kattavasta juomatarjoilusta.

Janne Vottonen avauspuheenvuorossaan.

Ruokailun ohessa kuultiin tarinointia Vottosen lisäksi myös Ticoa menneellä kaudella luotsanneelta Anselmi Henrikssonilta, hänen edeltäjältään, Eddie Finchiltä sekä hänen lavalle osana puheenvuoroa omakätisesti palkitsemiltaan Jonne Ketoselta ja Henry Ruotsalaiselta. Jälkiruoan jälkeen valittiin myös kahdeksan uutta Hall of Fame -jäsentä, joista on tarkempaa uutisointia luvassa lähipäivinä.

Juhlakansa nautti illasta kolmessa pitkässä pöytärivissä. 90 osallistujaa sisälsi niin nykyisiä kuin entisiäkin Atleetteja, heidän aveccejaan ja runsaasti myös muuta lähipiiriä.
Ticon valmentajakaartia oli edustettuna aina kultaiselta 90-luvulta tähän päivään. Vasemmalta alkaen Raimo Parikka, Harry Tuominen, Jari Kinnunen, Edward Finch, Antti Säynätkari ja Anselmi Henriksson.

Kun ruoka oli nautittu, vaihdettiin vielä vahvemmin viihteelle ja irtauduttiin nimetyiltä paikoilta nauttimaan hyvästä seurasta, hauskoista jälleenkohtaamisista kuin myös Atleticolle ominaiseen tyyliin runsaasta kattauksesta livemusiikkia.

Illan musiikillinen host, Henry Ruotsalainen avasi illan mies ja kitara -hengessä, jonka jälkeen nähtiin yksi illan odotetuimmista hetkistä, kun Tico-paidassa parilla edeltävällä kaudella esiintynyt, sittemmin tamperelaistunut Tommi Mönkkönen kiipesi lavalle ja esitti tukun Mönä-nimellä levyttämiään kappaleita.

F.Y.T. huipensi illan kahden edeltävän gaalan tapaan.

Mönän jälkeen lavan valtasi Ticon housebandinakin tunnettu F.Y.T. Janne Hampaalan ja Jani Hannulan johdattamana. Tunnin intensiivinen setti koostui monista nyky- ja ex-Tico-pelaajista kertovien klassikoiden lisäksi myös yllätysvierailijoista, kun sekä Ville Ruuska, Roni Tran että Kalle Jyrkinen kipusivat vuorollaan lavalle.

Loppuilta nauttiin puolestaan “Kustaan hunajasta” Tico-kapteeni Kustaa Käen tarjoillessa harvinaisen “smoothin” kattauksen levymusiikkia. Tanssijalka vipatti yhdellä jos toisellakin ja juomatiskillä piisasi vähintään yhtä kova kuhina.

Kustaa Käen kuratoima levymusiikki keräsi kiitosta vaativammiltakin musadiggareilta.

Valomerkki saapui klo 23:30 korvilla, mutta ehkä illan klimaattisin hetki koettiin vielä viimeisen puolituntisen aikana, kun F.Y.T. kohosi vahvan yleisöpaineen seurauksena lavalle vielä toistamiseen ja kävi kajauttamassa juhlakansaa vuodesta toiseen hykerryttävän hittikappaleensa “Gay 90’s” ja sen perään silkkaa euforiaa tarjoilleen Atletico-anthemin.

Ilta päättyi vielä monien Tico-kokoontumisten ja erityisten risteilyjen ehdottomaan klassikkoon “Angels”, jonka viimeinen kertosäe viimeistään osoitti sen, mistä Vottonen puheessaan intoili puhuessaan Ticon isoimmasta vahvuudesta – poikkeuksellisesta yhteisöstä ja yhteisöllisyydestä.

Angelsin aikaan kuultiin komeaa yhteislaulua niin lavalla kuin yleisössäkin.

Tila siivottiin tehokkaasti heti juhlien jälkeen ja ilta jatkui vielä Malmin Luck Ladyssä, jonne jatkoi iso osa seurueesta. Vielä pilkun jälkeenkin illan tapahtumia kertailtiin naapurista löytyneessä pizzeriassa, jossa vallitsi yhteinen näkemys – äärimmäisen onnistunut ilta ja Ticon näköinen tilaisuus parhaassa mahdollisessa seurassa! Seuraavaa gaalaa ja juhlia odotellessa!

Lisää kuvamateriaalia löydät täältä.