Regions’ Cupin 3. kierros: Atlantis FC – Atletico Malmi 3-2 (2-1)

Maalit

1-0 Jean Pedro Costa De Lima (Obi Metzger) 29′
1-1 Jonne Ketonen (Mikko Vesterinen) 36′
2-1 Jean Pedro Costa De Lima 44′
3-1 Jean Pedro Costa De Lima 68′
3-2 Mikko Vesterinen (Mikko Kouri) 82′

Tilastot

180604 Atlantis FC

Avaus

Elis Rintala (MV)
Ville Ruuska 79′ Niko Eriksson
Mikko Kouri
Akseli Hietala
Eeli Lehto
Mikko Vesterinen
Janne Hampaala 72′ Kalle Jyrkinen
Jonne Ketonen
Mika Tenkanen 72′ Roni Tran
Timo Kinnunen (C) 60′ Paul Fahy
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Alfredo Miguel

Raportti

Regions’ Cup oli ehtinyt jo kolmannelle kierrokselle, kun arpa heitti Atleticolle vastaan samasta Kolmosen lohkosta tutun Atlantiksen. Viime vuonna joukkueet olivat kohdanneet kahdesti molempien voittaessa omat kotipelinsä 5-1 (Atlantis – Atletico) ja 3-1 (Atletico – Atlantis). Tuolloin Atlantis paineli myös aina Regions’ Cupin välieriin ja lukeutui ilman muuta cupin suurimpiin voittajasuosikkeihin. Kiinnostavaksi otteluparin teki myös se, että samainen parivaljakko oli merkitty kohtaamaan toisensa heti tulevana torstaina, tuolloin Kolmosen merkeissä.

Illan kokoonpano näytti jälleen nimivahvalta, vaikka joukkue kaventuikin kahdella nimellä vielä viimeisten tuntien aikana. Avauskokoonpano säilyi kuitenkin liki muuttumattomana HyPS-pelin tapaan ainoastaan Timo Kinnusen vaihtuessa Roni Tranin tilalle ja Elis Rintalan korvatessa Erkka Niinin maalilla. Penkiltä löytyi myös pitkästä aikaa töiden ja harrastuksen kanssa yhteensovittamishaasteista kärsinyt Paul Fahy.

Ottelu sangen tuulisella Pukinmäen nurmella alkoi tasaisissa merkeissä. Atlantis nappasi kuitenkin myötätuulen siivittämänä pallonhallinnan itselleen ja pyrki rakentamaan hyökkäyksiään pitkälti laidoilta. Menetettyään pallon, iski joukkue ahnaasti päälle ja lähti myös rivakasti vastahyökkäyksiin. Atletico taas pyrki hakemaan erityisesti Ketosten veljesparia, mutta hyödynsi myös Timo Kinnusen alkukaudelta tuttua target-pelaamista.

Ensimmäiset vaaranpaikat nähtiin ottelun 7. minuutilla, kun Atlantis sai ottelun ensimmäisen kulmapotkunsa ja toimitti sen korkeassa kaaressa takatolpalle, josta se palautettiin takaisin etualueelle. Atlantis-peluri oli myös siellä ensimmäisenä pallossa, laukoi pelivälineen kohti etukulmaa ja pommitti vielä toistamiseen Eeli Lehdon blokattua ensimmäisen laakin. Toinenkaan kuti ei tuonut kuitenkaan tulosta Mika Tenkasen uhrauduttua vedon tielle.

Muut Atlantis-paikat syntyivät lähinnä kaukolaukauksista, kun sekä Lima Dassayeev Da Silva että Emmannuel Katundu hakivat rohkeasti ratkaisuja kaukaa boksin ulkopuolelta. Elis Rintalalla oli kuitenkin helppo työ poimia kaukolaukaukset.

Atletico taas sai satunnaisia paikkoja pitkälti onnistuneita tiputuksia seuranneista pystypalloista. Silti näytti pitkään, että Atlantis tekisi ottelun ensimmäisen osuman ja näin myös tapahtui, kun Jean Pedro Costa De Lima siirsi kotijoukkueen johtoon ottelun 29. minuutilla Obi Metzgerin syötöstä. Atlantis lähti sähäkästi vastahyökkäykseen ja Metzgerin onnistui pelata pallo Tico-pakin jalkojen välistä sekä laittaa vielä pystypallo juoksunsa mainiosti toisen topparin takaa ajoittaneelle Jeanille, jonka viimeistely oli niin ikään erinomainen. Elis Rintala tuli hyvin vastaan, mutta Jean sijoitti pallon matalana Eliksen vasemman käden ohitse oikeaan alakulmaan. Lukemat 1-0 Atlantikselle.

Avausmaali herätti kuitenkin Atleetit, sillä puoliajan loppupuolisko oli keltapaitojen näkökulmasta huomattavasti vahvempi. Tasoitus oli lähellä jo 35. minuutilla, kun Mika Tenkanen korjasi pallon keskialueelta, ajoi kohti Atlantiksen puolustuslinjaa ja vapautti Jesse Ketosen läpiajoon. Jessen haltuunotto oli hyvä, niin myös maalivahti Slim Bidhin ohittanut kierto vasemmalta, mutta ikävä kyllä vauhtia oli liikaa ja viimeistely-yritys jäi puolitiehen askelmerkkien seotessa ja pakki pääsi korjaamaan pallon.

Tasoitus syntyi kuitenkin vain hetkeä myöhemmin, ottelun 36. minuutilla, kun Atletico sai sivurajaheiton oikealta laidalta. Mika Tenkanen heitti pallon peliin, Timo Kinnunen nappasi sen suojaukseensa ja tiputti alaspäin Mikko Vesteriselle, jonka pystypallo oli vähintään yhtä mainio kuin Tenkasellakin. Tällä kertaa vasemmalta laidalta keskustaan kaventanut Jonne Ketonen oli ensimmäisenä pelivälineessä ja laukoi vaikeasta asennosta kääntölaukauksen kohti vasempaa alakulmaa. Atlantis-pakisto yritti estää vielä liruvaa palloa ylittämästä maaliviivaa, mutta ei ennättänyt enää väliin. Näin Atleetit tasoittivat pelin 1-1:een.

Johto-osumakin oli lähellä noin vajaata kymppiä myöhemmin, kun avausmaalin sankari, Jonne Ketonen lähetti vasemmalta laidalta loisteliaan keskityksen pakan oikealle puolen. Mika Tenkanen otti pelivälineen alas boksissa ja näki edessään enää veskarin sekä hyvin tilaa niin etu- kuin takakulmassakin. Viimeistely-yrityksen sijaan ”Tenksu” päätti kuitenkin hakea vielä syötöllään viereen juossutta Jesse Ketosta, mutta pakki ehti kriittisellä hetkellä väliin ja näin avopaikka kuivui kokoon.

Ja kun häkki ei keltapaitojen hyökkäyspäässä heilunut, iski Atlantis puolestaan noin minuuttia ennen taukoa. Maali syntyi Akseli Hietalan turhan heppoisesta tiputuksesta, johon Elis Rintala pääsi vain hädin tuskin väliin. Liuku kohti palloa onnistui vielä, mutta peliväline kimposikin päin avausmaalin tehnyttä Jeania, josta sen matka jatkui puolestaan Atletico-maalin oikeaa alakulmaa. Tauolle lähdettiin näin kotijoukkueen 2-1-johdossa.

Toinen puoliaika alkoi Atleticon kannalta vahvemmin ja joukkue oli jo heti ensiminuutilla hakemassa tasoitusta. Atlantis kuitenkin blokkasi viimeistely-yritykset vierasjoukkueen näyttämällä esimerkillä ja piti johtonsa. Toisessa päässä Da Silva meinasi lisätä johtoa, kun Santeri Saarenpää hassutti vastaan rynnänneen Jonne Ketosen ja keskitti vasemmalle takatolpalle, josta Da Silva kuitenkin puski päin Rintalaa.

58. minuutilla Jesse Ketonen pääsi jälleen läpiajoon, kun Eeli Lehto nousi puolustuslinjasta, ohitti muutaman vastustajan ja laittoi Jessen linjan läpi juoksuun. Tällä kertaa mies ei yrittänyt kiertoa, mutta laukaus suuntautui kuitenkin liiaksi päin Bidhiä.

Reilut parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa nähtiin puolestaan illan puhuttavin tilanne, kun Jean niittasi hattutempun selkeästi paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta. Atlantis pääsi vetopaikoille boksin vasemmasta kulmauksesta, josta laukaus lähti kovana kohti vasenta alakulmaa. Elis Rintala oli hyvin laukauksessa mukana, mutta jo vetoa ennen puolustusosaston taakse hiipinyt Jean ehti sijainnistaan johtuen ensimmäisenä palloon ja niittasi riparin sisään. Avustava erotuomari näytti sijoittuneen tilanteeseen nähden hiukan heikosti, minkä vuoksi myöskään lippu ei todennäköisesti noussut ja 3-1-maali hyväksyttiin.

Atletico haki kirivaihdetta päälle tekemällä useampia pelaajavaihtoja. Viimeisen puolen tunnin aikana kentälle tulivat niin Paul Fahy, Kalle Jyrkinen, Roni Tran kuin Niko Erikssonkin ja hakipa Eddie Finchin johtama valmennusryhmittymä lisätehoja myös siirtymällä kolmen puolustajan linjaan ja nostamalla alkukauden tehomiehiin kuuluneen Mikko Kourin hyökkäykseen.

Kiri ei tuntunut kuitenkaan lähtevän oikein millään käyntiin ennen kuin 82. minuutilla ottelun avainpelaajiin lukeutunut Mikko Vesterinen paukutti etunimikaimansa Kourin syötöstä komean osuman noin 25 metristä. Pallo lähti puolustajien estelyistä huolimatta matalana kohti takakulmaa eikä Slim Bidhi ehtinyt siihen millään.

Atlantis kulutti viimeisiä minuutteja pelaamalla aikaa ja Atletico taas haki tasoitusta vimmatusti toimittamalla palloa ehkä aavistuksen liiankin suoraviivaisesti kohti hyökkäyspäätä. Lisäajalla Atleetit saivat vielä parikin mainiota tonttia Mikko Vesterisen erinomaisesta keskityksestä vasemmalta sekä samaisen miehen puskiessa Niko Erikssonin antaman sivuvaparin vain puolisen metriä yli maalin.

Erotuomari vihelsi kuitenkin pelin päättyneeksi viidennen lisäaikaminuutin tullessa täyteen ja näin Atlantis jatkoi cup-taivaltaan kohti neljättä kierrosta. Tilastojen valossa ottelu oli ollut selkeästi Atlantiksen, mutta todelliset maalipaikat menivät melko tasan eikä Atleticonkaan voitto olisi sitä myöten ollut mikään vääryys. Kaksi viimeisintä takaiskumaalia olisivat olleet vältettävissä ja parempi viimeistely olisi puolestaan antanut Ticolle mahdollisuuden osua useamminkin Bidhin taakse. Tulosurheilussa maalit kuitenkin ratkaisevat ja tällä kertaa oli tyytyminen Atlantiksen 3-2-voittoon.

Ottelut jatkuvat jo tulevana torstaina, kun Atletico kohtaa Atlantiksen jälleen Pukinmäessä, tällä kertaa Kolmosen merkeissä. Tulevat päivät parannellaan henkisiä ja fyysisiä haavoja, jonka jälkeen Pukinmäessä nähdään toivottavasti tappiosta sisuuntunut malmilaisryhmä. Kick-off Ticon kotiottelussa on klo 19:20.