Kolmonen: Atletico Malmi – Reipas 0-5 (0-3)

Maalit

0-1 Olli Tynkkynen 15′
0-2 Roni Rinne 19′
0-3 Olli Tynkkynen 23′
0-4 Johannes Karjalainen 62′
0-5 Teemu Salo 75′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Niko Eriksson 63′ Miro Rissanen
Akseli Hietala
Mikko Kouri
Eeli Lehto
Kustaa Käki
Mikko Vesterinen
Jonatan Wasenius 46′ Jesse Ketonen
Kalle Jyrkinen 46′ Simo Dahir
Janne Hampaala (C) 86′ Erkka Niini
Paul Fahy 69′ Alfredo Miguel

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Kahden tasapelipisteen myötä Atleticon startti Kolmosen sarjakauteen oli jäänyt toistaiseksi melko tahmeaksi, ja odotukset paremmasta ensimmäisen kotiottelun koittaessa olivat korkealla – vaikka päivän vastustaja Lahden Reipas olikin jo ennakkoon ajatellen tyrkyllä lohkon terävimpään kärkeen. Mutta menestyksen eteen täytyy luonnollisesti ne kovatkin kohdata ja mielellään kaataa.

Perinteinen Mosa-shokki ei pelipaikan puitteita ennen peliä ihmetelleitä lahtelaisia kauan vaivannut, sillä viirupaidat vyöryivät päälle kovalla intensiteetillä ja laittoivat isäntänsä helisemään. Vartin kohdalla Roni Rinne bongasi Olli Tynkkysen liikkuvan housut kintuissa toikkaroineen Tico-puolustuksen selustaan ja vapautti nostollaan hyökkääjän pahantekoon. Pallo rinnalla matkaan vauhdista ja pienen mallailun perään sijoitus pompusta verkon perille ohi Elis Rintalan.

Vain jokusta minuuttia myöhemmin myös Rinne pääsi maalin makuun. Laitapakki Roope Suonion puolenvaihdon saatuaan Rinne leikkasi vasemmalta keskustaan ja tempaisi 16-kaaren tietämiltä. Jalkaviidakosta kohti etukulmaa lähtenyt veto jäi riittävästi Eliksen ulottumattomiin ja painui sormenpäitä nuoleskellen nuotan poimuihin.

Atleettien välitön vastaus ei monen sentin päähän jäänyt. Aksu Hietala avasi alakerrasta pitkällä kohti Paul Fahya, joka uunotti merkkaajansa liikkeellään ja irtautui pompun perään. Paulin lapikkaasta lähti hirmuinen volleytykki, joka rämähti Juha Tuomen vartioiman maalin ylärimaan ja kimposi takaisin kohti rankkaripilkkua. Paulin target-kärkipariksi improvisoitu keskikentän telaketju Leego Hampaala osui kamppailemaan riparista lahtelaispuolustajien kanssa, mutta ei saanut palloa kesytettyä jalkoihinsa ja vierailija siivosi tilanteen.

Kun pallo ei perille ojanpuoleiseen päätyyn vielä suostunut etsiytymään niin koulun puolella tapahtui senkin edestä. “Repen” kolmas osuma oli Ticon kannalta alkuillan epäonnisin: Eeli Lehdon palautus laidaltaan alas Elikselle jäi hiljaiseksi ja väliin iskenyt Tynkkynen sai namutella pallon käytännössä tyhjiin ohi puoliksi vastaan ehättäneen Eliksen. Masentavat 0-3-lukemat palauttelivat monille jo mieleen kahden vuoden takaa Legiruksen keltapaidoille juuri Mosassa tarjoaman ryöpytyksen, joka sattumoisin tuli silloinkin kauden kotiavauksessa.

Vielä avausjakson puitteissa laiturit Miikka Juven ja Rinne pääsivät kumpikin ahdistelemaan Elistä maalillaan, mutta ensimmäisen yrityksen pysäytti hanskapari etunurkalta sivuverkkoon ja jälkimmäisen ohjaus vitosen viivalta Suonion julmetusta rajaheittolingosta kohosi yli maalin.

Toiselle puolikkaalle yksipuolinen sakinhivutus näytti jo alkuun laantuvan. Kuitenkin reilun tunnin jälkeen Ticolle kolisi taas metrisiä jääpuikkoja housunkauluksesta sisään, kun kolme minuuttia aiemmin vaihdosta kehiin tullut Johannes Karjalainen pamautti oikealta boksista Sami Tiittasen syötöstä varmalla takakulmasijoituksella pallon jo neljännen kerran Atleettien maaliin.

0-4-osuman perään vaihtoruletti alkoi pyöriä molemmin puolin ja kentälle kirmasi muun muassa jo vuosia Ticon ihon alla myyrän lailla möyrineistä lahtelaispersoonista kenties suurin, Teemu Salo. Ja tottahan ottelun käsikirjoituksesta löytyi sellainenkin kohtaus, että vain noin minuutin verran kentällä ehtinyt olla Salo ohjasi vasemmalta lyhyenä pelatun kulmapotkun jälkeisen keskityksen etutolpalta sisään ja lukemiksi hävyttömät 0-5. Tavoilleen uskollisena “Tempo” myös paremman tekemisen puutteessa puhui erotuomarilta itselleen varoituksen muutamaa minuuttia myöhemmin.

Loppuhetkillä Tico pääsi vielä kokeilemaan yhdestä illan harvoista kunnon hyökkäyksistään. Kusti Käki paahtoi pallo jalassaan viistoon poikki kentän ja livautti syötön laatikon vasempaan reunaan vaihtomies Alfredo Miguelille. Alfa otti pallon nätisti mukaansa ja taittoi vasurillaan vedontapaisen luukun suuntaan. Veskari Tuomi pääsi väliin ja torjui sutaisun suoraan tilanteeseen syöksyneen Jesse Ketosen polveen, josta pallo kimposi lopulta päädystä yli.

Ennen kautta potentiaaliseksi kärkijoukkueiden otteluksi uumoiltu kohtaaminen lässähti vieraiden yksipuoliseksi näytökseksi. Päivän lukemiin ei juuri ilmaa jäänyt, kun vahvalla kokoonpanolla ja sen mukaisella tekemisellä luulot korkojen kera pois aneemiselta Ticolta ottanut Repe poistui merimiesnaurun saattelemana takaisin kohti Lahtea pisteet mukanaan. Sarjatilannetta ajattelematta syyskauden kohtaamiseen Kisapuistossa jäi yllin kyllin pelattavaa ainakin kasvojenpesun kannalta – toki ryhdistäytymisen soisi alkavan jo seuraavassa sarjapelissä ensi viikon perjantaina CLE:n vieraana Talin hallissa.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Akseli Hietala: Päivän suoriutuja, jakeli pallot omille ja laittoi pystypainissa kovan kovaa vastaan.
Janne Hampaala: Napsi vieraammassa kohdehyökkääjän roolissaankin pääpallon toisensa perään.
Paul Fahy: Energinen esitys isoja lahtelaismörköjä vastaan, pääsi lähimmäs maalintekoa kunnes kolhut pakottivat sivuun.