Regions’ Cupin 3. kierros arvottu

Suomen Regions’ Cup on edennyt 3. kierrokselle, jolla on mukana valtakunnallisesti yhteensä 32 joukkuetta. Jatkajista 19 on ylimmältä piiritasolta Kolmosesta – näistä 10 Helsingin-Uudenmaan lohkoista – mutta onpa leikissä vielä mm. Vitosesta kaksi joukkuetta ja Kutosestakin yksi.

Atlantis_FCHetki sitten suoritetun arvonnan myötä Atletico taistelee paikasta 4. kierroksella helsinkiläistä Atlantista vastaan. Vastustaja on Atleeteille hyvinkin tuttu, pelaavathan joukkueet jo toista vuotta putkeen samassa Kolmosen lohkossa.

Viime vuoden keskinäiset kohtaamiset päättyivät kevätkierroksella Atlantiksen 5-1-voittoon, kun taas syyskierroksella Atletico oli parempi lukemin 3-1. Regions’ Cupissa Atlantis eteni viime vuonna aina välieriin saakka, jolloin edellisvuonna Ticon tiputtama, ja viime kaudella cup-pystin pokannut, KaaPo hoiteli Atlantiksen lukemin 3-1.

Tähän kauteen joukkueet ovat saaneet hieman erilaiset startit. Atletico on tasannut pisteet jo kahteen otteeseen ja haeskelee vielä avausvoittoaan samalla, kun Atlantis porhaltaa sarjan kärjessä puhtaalla pelillä. Cup-pelit ovat kuitenkin oma lukunsa ja Atleticon johtoportaassa lähdetään vastaamaan haasteeseen luottavaisin mielin:

– Arpa olisi voinut olla varmasti helpompikin, mutta jos cupin meinaa voittaa, pitää jokaisen vastustajan kaatua matkalla. Atlantis on meille erittäin tuttu vastustaja ja viime syyskierroksen taktinen voitto vielä tuoreessa muistissa. Vaikka vastustaja onkin vahvistunut sitten edeltävän kohtaamisen, uskon meidän mahdollisuuksiin ilman muuta, spekuloi Tico-taustatiimiin kuuluva Janne Vottonen.

Töölön_TaistoKolmannella kierroksella ainoa turnausta kahdella rintamalla jatkava seura on ilahduttavasti MPS, sillä Ticon lisäksi myös Vitosen Atletico Akatemia on edelleen mukana kinkereissä. Komea 4-0-kotivoitto Kutosen HIFK/4:stä toi suoraan kakkosrundilta aloittaneelle Akatemialle historiallisesti joukkueen ensimmäisen cup-jatkopaikan vasta kymmenennellä yrittämällä. Akatemian seuraava vastustaja on Töölön Taisto.

Keskinäinen kohtaaminen on historian ensimmäinen, mutta TöTa itsessään on ystävyysseurana hyvinkin tuttu. Joukkueyhteisöjen edarit kohtasivat nimittäin viimeeksi reilu viikko takaperin Töölön Pallokentällä ja tuolloin pisteet jaettiin lukemin 2-2. Haastetta piisaa siis myös pari sarjatasoa alempana pelaavalle Atletico Akatemiallekin:

– Akatemian osalta oli jo tiedossa, että vastaan tulee todennäköisesti jokin Kolmosen joukkue. Siten arpa ei yllättänyt. TöTa on niin ikään hyvin tuttu, pelaava joukkue. Nöyrinä lähdetään yrittämään parhaamme ja katsotaan, että mihin se tällä kertaa riittää, kommentoi Vottonen kliseisesti.

Palloliiton ohjeistama takaraja Regions’ Cupin 3. kierroksen otteluille on 03.06. Valtakunnallinen lista ottelupareista löytyy kokonaisuudessaan liiton tulospalvelusta.