Nettisivutoimituksen piinapenkissä Eddie Finch: Joukkueen kuulumiset maaliskuun alussa

Päävalmentaja Eddie Finch mietteliäänä PihlajamäessäAtleticon preseasonia on takana nyt kaksi kuukautta, johon on mahtunut kolme harjoitusottelua ja yhteensä 23 tapahtumaa. Onkin siis sopiva aika istuttaa alas joukkueen päävalmentaja Eddie Finch ja kysellä hieman joukkueen kuulumisia kauden lähestyessä.

Preseasonia on takana nyt kaksi kuukautta takana. Miten vuosi on startannut?

– On aina mukavaa päästä käyntiin. Meillä on ollut hyviä harjoitussessioita ja fiilis porukassa on hyvä. Odotamme kaikki innokkaasti kauden alkua.

Olette pelanneet kolme treenipeliä ja ottaneet niistä kolme voittoa. Miltä peli on näyttänyt ja mitä matseista on jäänyt käteen?

– Puolustuksen tiivistäminen vaatii edelleen duunia. Peleissä on ollut liikaa tilaa linjojen väleissä ja boksin etupuolella. Siihen puoleen panostetaan seuraavina viikkoina. Odotan lisäksi, että pallonhallinta sulavoituu kautta kohti mennessä. Viime kauden lopulla löydettiin muutamia toistuvia kaavoja pallon kanssa ja on tärkeää, että sille perustukselle voidaan rakentaa jatkossakin. Pitää löytyä muitakin vaihtoehtoja kuin pitkät diagonaalipallot.

Joukkueen valmennuspuolella tapahtui pieniä muutoksia, kun Antti Säynätkari aloitti aisaparinasi. Miltä yhteistyö on maistunut ja mitä uutta Sintti on tuonut mukaan toimintaan?

– Sintti on lähestynyt valmentamista samanlaisella innolla kuin harakka kiiltäviä esineitä. Hänen intohimonsa tuo selvästi lisäenergiaa joukkueeseen ja hän on myös ottanut haltuun toimintaperiaatteet nopeasti. Hauska nähdä, että mitä uuden valmennustakin taskuihin tarttuu tällä kaudella.

Entä millaisen vaikutuksen joukkueen uudet hankinnat ovat sinuun toistaiseksi tehneet?

– Aksu (Akseli Hietala) on selkeästi fiksu puolustuspään pelaaja, joka antaa meille lisää pallollista kykyä alakertaan. Onnittelut hänelle ja vaimolleen myös tuoreesta perheenlisäyksestä! Eeli (Lehto) puolestaan tuo lisää liikkuvuutta laidalle ja hän on päässyt hyvälle tasolle jo preseasonin peleissä. Hän tekee varmasti kaikkensa osoittaakseen olevansa valmis aikuisten peleihin ja edustamaan Atleticoa kentällä, ei vaan katsomossa.

Lisäksi täytyy mainita Leego (Janne Hampaala), joka ei ole varsinaisesti uusi hankinta, mutta jonka pääsen toivottavasti nimeämään ensimmäistä kertaa kokonpanoon tällä kaudella. Hänen kuntoutumisensa pelaavaan rinkiin etenee tällä hetkellä loistavasti.

Onko joukkue naulittu lukkoon vai voimmeko odottaa vielä uusia pelaajahankintoja?

– Meillä on hyvä porukka kasassa jo tällä hetkellä, mutta jos sopivia vaihtoehtoja löytyy, saatetaan vielä nähdä lisäyksiäkin.

Seuraavina viikkoina pelataan useampia kovatasoisia treenipelejä. Ensi viikolla kohdataan PK-35 (ti 6.3.) ja Kiffen (su 11.3.), seuraavalla NuPS (pe 16.3.) ja sitten onkin Regions’ Cupin avauksen vuoro (ti 20.3.). Mitä odotat näistä peleistä?

– No, PK-35:tä vastaan odotan näkeväni ensinnäkin tuttuja naamoja. Minulla on vahva kunnioitus sitä duunia kohtaan, jota he tekevät Pihlajamäessä, erityisesti junioripuolella ja yleisesti kentällä ja sen ulkopuolella. Uskon, että joukkue tulee olemaan varmasti yksi niistä ryhmistä, jotka taistelevat noususta syksyn koittaessa. Tiistain pelin intensiteetti tulee varmasti olemaan astetta kovempi edeltäviin matseihin verrattuna.

Tämän jälkeen Kiffen ja NuPS tarjoavat varmasti kovat vastukset ja meidän täytyy vaan hoitaa nämä haasteet tavalla tai toisella. Regions’ Cup puolestaan oli todella iso pettymys viime vuonna ja siitä ei ole epäilystäkään, etteikö niihin peleihin panostettaisi tosissaan. Eikä vähiten Veen (V-P Liimatainen) vuoksi, joka nosti saunaillan puheenvuorossaan cupin yhdeksi kauden ykkösjutuista.”