Kolmonen: Atletico Malmi – PPJ 2-1 (2-0)

Maalit

1-0 Jesse Ketonen (Antti Säynätkari) 10′
2-0 Janne Hampaala (Iiro Helinen) 37′
2-1 oma maali 62′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Henri Mattsson
Iiro Helinen 59′ Akan Okomoh
Antti Säynätkari
Timo Kinnunen (C) 81′ Pauli Saastamoinen
Jonne Ketonen 85′ Miro Rissanen
Janne Hampaala
Mikko Huupponen
Jukka Haarala 81′ Mohammed Dahir
Jesse Ketonen
Patrick Purola 59′ Roni Tran

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Nurmisesongin startattua Atletico pääsi viimein Pukinmäkeen sarjapelin merkeissä ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Haastajaksi juoksuratojen keskellä vellovalle sametille saapui tuore Kolmosen debytantti PPJ, vanha tuttu jo Seiskan ajoilta. Ennen aurinkoisen lauantai-iltapäivän ottelua joukkueet nököttivät sarjataulukon puolivälissä peräperää tasapisteissä.

Atletico nappasi isännän ottein ohjakset käsiinsä heti alussa ja siirtyi johtoon jo kympin täyttyessä. Toppari Antti Säynätkarin vastapalloon napauttamaan katkoon omalla päätykolmanneksella sekoittui ensimmäisen kymmenen metrin matkalla purkupallon elementtejä, mutta kentän puolirajan ylitettyään matalana lähtenyt murkula oli jo ehtinyt muuntautua ykkösluokan murtavaksi läpisyötöksi, joka osui täydellisesti Jesse Ketosen askelmerkkeihin. Koivukylän Balotelli karisti puolustajat vaivatta imustaan jo parin ensimmäisen askeleen aikana ja tuikkasi lopuksi tyylikkäällä viimeistelyllä verkon heilumaan.

Liekö paikallisen rusakon suorittama häikäilemätön pitch invasion päässyt sotkemaan vieraiden pasmat, sillä lähes välittömästi pitkäkorvan paskaringin perään syntyi kulmapotkusta näppärä 2-0-maali. Erikoistilannevastuuta saanut Jugi Haarala vippasi pallon takatolpalle, josta julmetun kokoinen Iiro Helinen palautti pallon päällään maalinedustalle. Keskikentän telaketju ja armoitettu pääpelaaja Janne Hampaala oli luukulla tarkkana ja jatkoi pudotuksen pehmeästi otsallaan sisään.

Tovia ennen taukovihellystä Jesse oli senttien päässä ehtoon toisesta osumastaan sijoittaessaan velipojaltaan Jonnelta saamansa mainion tarjoilun jälkeen läpiajosta vasempaan tolppaan. Rebound kimposi maalivahti Eetu Myllyveräjän selän takaa ulospäin, mutta Jesse ei aivan ylettynyt survomaan pirullisessa kulmassa pompannutta palloa maaliin. Avausjakso päättyi Atleticon komennossa lupaavin lukemin 2-0.

Toisella puoliajalla parrasvaloihin nousi sinivalkoisten maalivahti Myllyveräjä. Ensin Jonne pääsi laidalta neljän-viiden pelaajan ohi sisään leikattuaan laukomaan kovaa keskisektorilta, mutta hanskakäsi loikki tielle. Hetikohta perään Mikko Huupposen ovela siirto vapaapotkusta vapautti Leego Hampaalan boksiin nokikkain Myllyveräjän kanssa. Sijoitus läheltä suuntautui kuitenkin päin byyraria.

Kellon siivutettua pari minuuttia päälle tunnin PPJ kavensi täysin puskista. Kulmapotku vieraiden oikealta hyökkäyssivustalta palautui purkuna laitaan, josta lähti uusi keskitys matalana takatolpalle. Merkkauspainin tiimellyksessä Timo Kinnunen jäi epäonnekseen lentoradalle ja pallo ohjautui Tico-kapteenin rintamuksesta omaan maaliin.

Kavennus ei silti hillinnyt isäntien hyökkäyspeliä. Saman minuutin puitteissa sekä Henri Mattsson että Jesse Ketonen pääsivät kumpainenkin ahdistelemaan Myllyveräjää, ensinmainittu puskulla kulmapotkusta ja jälkimmäinen lähietäisyydeltä Hupi Huupposen herkkusyötöstä, mutta veräjänvartija jatkoi ansiokasta urakointiaan ja nollasi molemmat paikat erinomaisesti.

Loppua kohden Atleticon kontrolli pelistä oli jostain syystä päässyt sulamaan kuin jäätelö kesähelteellä, ja 79. minuutilla PPJ:n tasoitusmaali kävi jo lähellä. Kulmapotkun jälkeen pallo jäi kuumottavasti kimpoilemaan maalinedustalle ja kävi jo lähes viivalla asti ennen kuin Pallo-Poikien peluri lopulta puski flipperikuulan ohi kehikosta. Vielä femmaa ennen täyttä aikaa Jesse pamautti rankkarialueen rajan tuntumasta tymäkän pommin pystypilariin, jo toistamiseen ottelussa.

Ticon luomien maalipaikkojen laadulla ja määrällä voitto olisi voinut irrota hieman reilummallakin marginaalilla. Kolme pistettä on kuitenkin aina kolme pistettä, mutta peliesityksen eheys jätti jatkoa ajatellen reippaasti sijaa kohentamiselle.

Tähtipelaajapisteet

Jesse Ketonen: Maalitolpatkin onnistuivat pysäyttämään useammin kuin PPJ:n puolustajat.
Antti Säynätkari: Franz Beckenbauer ja Bobby Moore samassa paketissa, silkkaa dominointia.
Janne Hampaala: Keskikentän pihkatappina leikkuupuimuroimisen ohessa ehti viimeistellä myös ottelun voittomaalin.