Kolmonen: EsPa – Atletico Malmi 0-0

Maalit

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Samu Nurminen
Iiro Helinen
Antti Säynätkari
Timo Kinnunen (C) 67′ Akan Okomoh
Jonne Ketonen
Janne Hampaala
Mikko Huupponen 82′ Miro Rissanen
Jani Putkonen
Jesse Ketonen
Jukka Haarala 67′ Patrick Purola

Muut vaihtopelaajat

Rolf Ermilä (MV)
Jani Hannula
Pauli Saastamoinen

Raportti

Kahden peräkkäisen voiton myötä hyvään vauhtiin päässyt Atletico reissasi helluntaisunnutaina puhtaalla pelillä lohkon kärkipaikkaa pitäneen Etelä-Espoon Pallon vieraaksi Matinkylään, josta Atleetit eivät aiempien vuosien kahdella yrittämällä olleet kostuneet vielä pistettäkään.

Kahden pelaavan jalkapallon nimeen vannovan joukkueen kohtaamisen ensimmäinen kunnon maalipaikka parin epämääräisen tilanteenpuolikkaan jälkeen lankesi tyylikkäästi kokomustassa esiintyneelle Atleticolle, kun topparikolossi Iiro Helinen pääsi parinkymmenen minuutin jälkeen puskemaan Jugi Haaralan kulmapotkun kohti maalia. Tolppamiehenä päivystänyt Samu Hagelberg kuitenkin hoiti tonttinsa ansiokkaasti ja siivosi pallon aivan maaliviivalta.

Hetken perästä Jani Putkosen yllättävä laukaus boksin oikealta kulmalta nopean rajaheiton jälkeen oli vähällä painua taka-alakulmaan, mutta kotijoukkueen maalivahti Colm O’Neill onnistui pahasta maskistakin huolimatta venymään huippuluokan torjuntaan. Tasaisella avausjaksolla pallonhallinnan hienokseltaan nimiinsä vienyt EsPa ei Tico-veskari Elis Rintalaa ihmeemmin päässyt ahdistelemaan yritysten jäätyä epätarkoiksi tai löysiksi.

Heti toisen puoliajan alkuun laiturina pelannut Jonne Ketonen aiheutti hämminkiä isäntien laatikossa ja pallo kävi jo tolpassakin. Toisessa päässä kotiyleisö ja EsPa-leiri vaativat äänekkäästi rangaistuspotkua, kun pallo kimposi syötönkatkon yhteydessä Iiron jalasta käteen. Erotuomari kuitenkin näki tapahtuneen aitiopaikalta eikä katsonut tilannetta käsivirheeksi.

Pelin hallinta boksien välillä kallistui toisella puoliajalla yhä selvemmin EsPalle. Viime kesänä Pukinmäessä espoolaisille pisteet laukonut Hagelberg joutui ensin matalalla vedollaan toteamaan Eliksen torjuntataidot riittäviksi ja heti perään putsasi omassa päässä tolpan tuntumasta jo toisen kulmapotkun. Minuutti tästä ja EsPan pelin sielu, kapteeni Juppe Happonen ajoi vahvasti sisään Atleticon alueelle. Juuri aiemmin varoituksen kuitannut Antti Säynätkari kuitenkin liukui jalkoineen viime hetkellä laukauksen tielle.

Vielä lopussa kummallakin oli paikat ratkaista peli. Atleticon tilanteesta 89. minuutilla vastasi Ketonen Bros.; hyvän painejakson päätteeksi Jesse pyöräytti pallon boksissa Jonnelle, jonka maanuoliainen lipui vain niukasti ohi takatolpan. EsPan 44-vuotias vaihtomies Edmundo Wify säikytteli malmilaisia vielä minuutin verran lisäajan puolella, mutta vaarallinen veto livahti onneksi etukulmasta leveäksi.

Matinkylässä hyvätasoinen ja viihdyttävä Kolmosen ottelu päättyi sopuisasti lukemiin 0-0 muutamista erinomaisista tilanteistakin huolimatta. EsPa kärsi kauden ensimmäinen pistemenetyksensä ja Atletico puhkoi Matinkylän-nollansa nyt kolmannella vierailulla.

Tähtipelaajapisteet

Jonne Ketonen: Aiheutti laidalta käsin jatkuvasti vaaratilanteita, vahva esitys myös alaspäin.
Samu Nurminen: Tällä kertaa vasempana pakkina, toi linjaan nopeutta ja tuki hyvin hyökkäyksiä.
Antti Säynätkari: Jälleen tärkeä palanen alakerran tilkitsemisessä.