Kolmonen: PK-35/VJS – Atletico Malmi 0-4 (0-1)

Maalit

0-1 Samu Nurminen (Jani Hannula) 13′
0-2 Jani Putkonen (Antti Nurkka) 70′
0-3 Jani Putkonen (Samu Nurminen) 86′
0-4 Samu Nurminen (Antti Nurkka) 88′

Avaus (4-4-2)

Elis Rintala (MV)
Niko Ruokolainen
Mikko Kouri
Antti Säynätkari
Ville Ruuska
Samu Nurminen
Timo Kinnunen (C) 46′ Mikko Huupponen
Janne Hampaala
Jani Hannula 59′ Antti Nurkka
Patrick Purola 76′ Miro-Aleksi Tissari
Roni Tran 59′ Jani Putkonen

Muut vaihtopelaajat

Niko Lempinen (MV)
Jaakko Peltonen
Pauli Saastamoinen

Raportti

Voitottomien sarjapelien putken venähdettyä jo kahteen eli luvattoman pitkäksi Atleticon seuraava yritys kurssin kääntämiseksi koitti Pukinmäessä lohkon ainoan Kakkosen-putoajan, PK-35/VJS:n isännöimänä. Kolmosessa vaihtelevalla menestyksellä alkukautensa suorittanut junnuporukka oli edellisenä iltana saanut A-nuorten SM-sarjassa 0-5-löylytyksen TPS:ltä, joten joukkueen iskukyky oli melko lailla arvoitus.

Atleticon ensimmäinen voitto luonnonnurmella pelatusta ottelusta oli antanut odottaa itseään jo kolmen pelin verran. Pientä lisäpanosta toi myös tilaisuus revanssiin; samainen yhdistelmäjoukkue pudotti Atleetit Suomen Cupista talvella 2011 maalein 4-0. Kaiken kukkuraksi jälleen tolppien välissä aloittanut Elis Rintala oli vaihtanut täksi kaudeksi kusipaitaan juuri vastustajan riveistä. Muutenkin illan Atleetti-kokoonpanossa oli yhteensä ainakin 7 Pallokerhon raitapaidassa aiemmin pelannutta kundia.

Ottelu alkoi jotakuinkin suunnitellusti, eli PK sai pitää palloa Atleettien luottaessa vahvaan suunnanmuutospeliinsä. Ensimmäinen maalipaikka tuli jo avausminuutilla, mutta Nani Hannula laukoi suoraan sukunimikaimansa, maalivahti Luca Hannulan syliin. Valkoisissa pelanneen kotijoukkueen iso pallonhallintaprosentti ei vaa’assa paljoa painanut, kun Atletico siirtyi johtoon jo ennen kuin tiimalasissa oli vartin edestä soraa ja nyrkinkokoisia murikoita. Puhtaiden suoritusten sarjalla syntynyt osuma alkoi Nanin rintakuoletukseta ja pienestä nepistä boksin kaarelta sisään laatikkoon, ja päättyi Samu Nurmisen näyttävään volleyviimeistelyyn.

PK:n ensimmäiset paikat syntyivät karkeasti jefumaaleihin ammutuilla kaukovedoilla. Lähelle tasoitusta junnut pääsivät puolen tunnin pintaan, kun Atleticon hyökkäyksen katkaissut härski rike jäi tuomarilta viheltämättä ja PK:lle tarjoutui paikka kontraan. Ensimmäinen laukaus kimposi blokkauksesta takatolpalle, josta lähteneen jatkon Mikko Kouri siivosi aivan maaliviivalta. Rebound-vedosta pallo suuntautui maan kautta juuri ja juuri maalin yli. Elis ja PK:n Hannula joutuivat kumpikin avausjaksolla vielä kertaalleen torjuntatöihin, mutta hoitivat leiviskänsä kunnialla.

Toinen puoliaika alkoi Atleeteilta samalla vauhdilla kuin ensimmäinenkin. Heti muutamankymmenen sekunnin pelin jälkeen Tapulin prässikoneen, Rudi Ruuskan tavaramerkkinousu alusti pienehkön maalinedusmylläkän, joka päättyi Ronin laukaukseen lähietäisyydeltä. Hannula osui varmasti pallon tielle ja oli uudestaan näppeineen välissä femmaa myöhemmin, kun Pati Purolan kunnianhimoinen pommi pienestä kulmasta oli jo pudota maalin takakulmaan.

Kotijoukkueen ensimmäisen puoliajan vahva pallonhallinta oli tauon jälkeen alkanut taittua Atleticon eduksi, ja parin tuhnun yrityksen jälkeen tilanne oli 2-0. PK:n hyökkäyspään rajaheitto katkesi parinkin Atleetin kautta Samulle, joka spurttasi pallon kanssa kertalaakista 50 metriä ylöspäin. Levitys oikeaan laitaan vaihtomies Andy Nurkalle, joka vielä herkutteli poikkisyötön takavitoselle niin ikään vaihdosta sisään tulleen Jani Putkosen jalkaan. Japu sijoitti helposti tyhjiin ja hyvin pitkälti tähän osumaan katkesi nuoren vastustajan selkäranka. Tappioaseman sulattaminen osoittautui ilmeisesti liian isoksi palaksi PK-kippari Mikael Konulle, joka kävi kulmapotkun jälkeen lanaamassa Eliksen maaliviivalla. Park Cityn partisaani selvisi tilanteesta kaikeksi onneksi puujalalla, mutta kasettinsa hajottaneelle Konulle ei noussut edes varoitusta.

Loppuminuuteilla Atleetit tuplasivat voittomarginaalinsa neljään maaliin. Samu toi jälleen vastahyökkäystä keskiakselia myöten ja pelasi Japulle oikeaan laitaan. Leikkausta takaisin keskelle edelsi huuto PK:n penkiltä, “Peitä oikee jalka!”, joten Japu “joutui” pamauttamaan tiukan kudin alanurkkaan taikavasurillaan. Toisen puoliajan kolmas osuma pari minuuttia myöhemmin syntyi edelleen hedelmällisen oikean sivustan kautta, kun PK:n purkupallo putosi suoraan Andylle. Pahat kielet olisivat saattaneet väittää seurannutta pallokosketusta epäonnistuneeksi laukaisuyritykseksi, mutta joka tapauksessa kuula lähti Andyn jalasta suoraan takatolpalla vapaana olleelle Samulle, joka napautti väkevän tehoiltansa toisen osuman läheltä tyhjiin.

4-0-voitto kuittasi sopivasti kahden vuoden takaisen cup-fiaskon ja kolme arvokasta sarjapistettä lähti mukaan Malmille pitäen Atleetit tukevasti mukana kolmoslohkon kärkikahinoissa. Jalkapallo-ottelut ratkaistaan edelleen viimeistelyllä pelkän pallonhallinnan sijasta.

Tähtipelaajapisteet

Samu Nurminen: Kentän kiistaton kuningas, vahvasti mukana kaikissa maaleissa.
Jani Putkonen: Päivän super-sub, vaihdosta sisään ja kaksi maalia.
Antti Nurkka: Illan tehot 0+2, todella pirteä sisääntulo penkiltä.