Kolmonen: HerTo – Atletico Malmi 2-1 (1-0)

Maalit

1-0 Turkka Anttila 33′
2-0 Tatu Kallio 64′
2-1 Patrick Purola (Timo Kinnunen) 79′

Avaus (4-4-2)

Niko Lempinen (MV)
Niko Ruokolainen
Mikko Kouri
Antti Säynätkari
Toni Valido 67’ Timo Kinnunen
Mikko Huupponen
Akan Okomoh 59’ Janne Hampaala
Antti Nurkka 46’ Patrick Purola
Jani Hannula 46’ Samu Nurminen
Alfred Sinnemäki 72’ Roni Tran
Jani Putkonen (c)

Muut vaihtopelaajat

Elis Rintala (MV)
Jaakko Peltonen

Raportti

Viikonlopun kotinurmiavaus toi mukanaan siis vain yhden pisteen, mutta oli näin jälkikäteen katseltuna lopulta varsin oikeutettu tulos niinkin tasaväkisessä ottelussa. Jos tuolloin harmiteltiin lyhyttä palautumisaikaa Regions’ Cupista, ei otteluruuhka tarjonnut lepomahdollisuuksia juuri nytkään. HerTo nimittäin kutsui Atleetit vierailulle vain kolme päivää HyPS-ottelun jälkeen.

Kamppailuun lähdettiin jälleen hieman edellismatsista muuttuneella kokoonpanolla. Lepa Lempinen avasi kauden ensimmäisen Kolmosen ottelunsa maalilla, kun taas Mikko Kouri, Toni Valido ja Niko Ruokolainen tekivät paluun puolustusnelikkoon. Keskikentällä Hupi Huupponen kuntoutui Akan Okomohin aisapariksi ja laidalla nähtiin puolestaan uutena miehenä Andy Nurkka. Kärjessä avaukseen palasi Japu Putkonen Alf Sinnemäen rinnalle.

HerTo oli aloittanut kautensa varsin vaisusti, mutta näytti löytäneen vireensä viime otteluissa. Tämänpäiväisessä ottelussa lähtö ei ollut kuitenkaan aivan näin köykäinen, vaan kotijoukkue näytti löytävän pelirytminsä vierailijaa huomattavasti nopeammin. Myllypuron kova ja paikoin epätasainen nurmi vaikeutti alusta saakka varsinkin Atleticon pelaamista, mutta myös muuten esitys oli jollain tapaa väsynyt ja innoton. Ensimmäisellä puoliajalla ei juuri paikoilla juhlittu, mutta herttoniemeläiset olivat ehkä aavistuksen niskan päällä Atleticon ottaessa puolestaan enemmän vastaan. Kotijoukkueen suurimmat vaaratilanteet syntyivät pitkälti kulmapotkuista, joita riitti heti alkupuolella jokunen. Atletico taas pääsi kyllä hyvin hyökkäysalueelle, mutta erityisesti laidoilta lähteneissä keskityksissä ja viimeisissä syötöissä oli paljon tekemistä. Sen vuoksi usea hyökkäys myös kuivui ennen aikojaan ja Atleetit joutuivat puolustuskannalle hyvin nopeasti.

Ensimmäisen puolituntisen aikana vaarallisimmat tilanteet tulivat kuitenkin keltapaidoille. 11. minuutilla Alf pääsi kokeilemaan kutiaan boksin rajalta Akanin syötön ja näppärän kierähdyksen jälkeen. Valitettavasti laukaus suuntautui kuitenkin päin veskaria. Noin varttia myöhemmin Japu ja Andy pelasivat nätin seinäpelin vasemmalla laidalla ja keskitys lähtikin vihaisesti aivan maalinedustalle, josta tavoiteltu Jani Hannula ei kuitenkaan huippupaikastaan huolimatta osunut palloon.

Jakson ainut maali tuli puolestaan toisessa päässä ja värittöminkin silmälasein katseltuna varsin puskista. Herttoniemeläistopparin pelinavaus tavoitti keskialueen tyhjiöstä löytyneen keskikenttämiehen, jolla oli kummallisen paljon tilaa edetä kohti rankkarialuetta. Täysvauhtinen spurtti ja siltä istumalta lähtenyt vihainen kuti yllätti puolustuksen ja maalilla pelanneen Lepan, joka ei saanut näppejään vasempaan laitaan suuntautuneen vedon tielle. Tilanne siis kotijoukkueen eduksi 1-0, mikä jäi myös taukotilanteeksi.

Toinen jakso käynnistyi jälleen HerTon hallitessa ja Atleticon koomaillessa erityisesti puolustuspäässä. Ensimmäisen kolmen minuutin aikana nähtiin lukuisia harhasyöttöjä ja vaarallisia pallonmenetyksiä, joista ei onneksi koitunut sen kummallisempia vaaratilanteita. Parhaat maalipaikat ja oikeastaan ottelun selkeä käännekohta nähtiin noin tunnin pelin kohdalla. Ensin 57. minuutilla Hupi antoi kulmaa oikealta, johon ensimmäisenä pääsi puolustuksessa jälleen kerran vakuuttavasti esiintynyt Sintti Säynätkari. Hänen puskunsa lähti voimalla ja suuntautui maalia kohden, mutta molari ehti kuitenkin jollain ilveellä väliin ja torjui puskun uudeksi kulmuriksi.

Viitisen minuuttia myöhemmin nähtiin jälleen synkempiä hetkiä malmilaispäässä. Ensiksi HerTon matala keskitys laidalta päätyi todella vaarallisesti maalinedustalle, mutta viimeistely oli miltei tyhjästä maalista huolimatta luokatonta ja pallo leijaili yli maalin. Heti seuraavassa tilanteessa vihreäpaitojen hyökkääjä oli päästä nokikkain Lepan kanssa, mutta Sintin oikea-aikainen liukutaklaus hiukan vaarallisesta kulmasta pelasti tilanteen. Seuraavaa vaaranpaikkaa ei kuitenkaan enää pystytty estämään, kun oikealta tullut keskitys päätyi boksin vasempaan laitaan, ja erinomaisen tarkka pusku saatteli pallon vasemman tolpan kautta verkon perukoille. Lukemat siis 2-0.

Heti maalin jälkeen ottelu näytti jo ratkeavan, sillä molemmilla joukkueilla alkoi jalka painaa ja ottelussa nähtiin selvä suvantohetki. Vaihdot ja erityisesti pelaaja-valmentaja Timo Kinnunsen sisääntulo muutti kuitenkin pelin painopistettä ja toi uuden vaihteen malmilaisten peliin samalla kun HerTo näytti hiipuvan entisestään. Hallinta siirtyi entistä selvemmin Atleticolle ja vaaratilanteita nähtiin enenemissä määrin. HerTo sai vielä muutaman kohtalaisen maalipaikan, mutta totuuden nimissä viimeiset 20 minuuttia haettiin kavennus- ja tasoitusmaaleja lähinnä herttoniemeläispäässä.

Eikä aikaakaan, kun sellainen myös nähtiin. Puolustusalueen pallonriisto käynnisti hienon vastahyökkäyksen, jossa pallo pelattiin ensin Japun kautta hyökkäyspäästä vastaan tulleelle Roni Tranille, joka puolestaan jatkoi sen linjan läpi oikea-aikaisen juoksun tehneelle Timolle. Tämä ajoi kohden maalia ja veskarin kohdatessaan huomasi keskeltä läpi juosseen Pati Purolan, joka onnistui siirtämään kahden puolustajan ahdistelusta huolimatta pallon sisään ja kaventamaan siten tilanteen 2-1:een.

Tyylikäs maali nosti itseluottamusta ja kannusti Atleetteja hyökkäämään entistä rajummin. Joitakin tilanteita saatiinkin HerTo-päähän, mutta mm. Japun ja Timon yrityksistä huolimatta aika loppui valitettavasti kesken ja tasoitus jäi tällä kertaa tekemättä.

Niinpä kuuden päivän sisään pelattu kolmas ottelu päättyi niin ikään Atleticon kannalta epäsuotuisasti. Kotiin viemisiksi ei jäänyt ainuttakaan pistettä, eikä paikoin varsin väsynyt ja flegmaattinen esitys tarjonnut sitä aivan parasta Atleticoa. HerTo oli kuitenkin selvästi sarjataulukon sijalukuansa parempi joukkue ja onnistui tällä kertaa hyödyntämään tilanteensa paremmin. Paikkoja olisi ollut pistejakoon tai jopa voittoonkin saakka, mutta tällä kertaa HerTo korjasi ehkä ansaitustikin potin, niukalla mutta kuitenkin riittävällä marginaalilla.

Nurmipelien avausvoiton metsästys jatkuu jälleen ensi viikon torstaina, kun Atletico haastaa Pukinmäen nurmella taulukosta pari sijaa alempana löytyvän PK-35/VJS:n.

Tähtipelaajapisteet

Timo Kinnunen: Pelasi vain viimeiset 20 minuuttia, mutta muutti ottelun kulun täysin ja toi oman lisäbuustinsa otteluun. Jokohan Timo nähtäisiin viimein avauksessakin lähiaikoina?
Antti Säynätkari: Vahva esitys topparina, jälleen kerran. Paljon hyviä katkoja, eikä kauden avausmaali hyökkäyspäässäkään ollut kaukana.
Mikko Huupponen: Hupin panos Atleticon peliin on tällä hetkellä suurempi kuin kenties kenenkään muun. Jälleen itseään säästelemätöntä duunia sekä hyökkäys- että puolustuspäähän.