Kolmonen: Atletico Malmi – FC HIK 3-2 (0-1)

Maalit

0-1 Alexander Österlund 36′
1-1 Mikko Kouri (Antti Nurkka) 49′
2-1 Santeri Kunttu (Jani Putkonen) 68′
3-1 Jani Putkonen (Ville Ruuska) 81′
3-2 Alexander Österlund 89′

Avaus (4-4-2)

Niko Lempinen (MV)
Henri Mattsson
Mikko Kouri
Juho Launonen 46′ Timo Kinnunen
Toni Valido
Niko Ruokolainen 63′ Santeri Kunttu
Joonas Peltonen
Jani Hannula 90+2′ Janne Hampaala
Ville Ruuska (C)
Jani Lehti 23′ Antti Nurkka
Jani Putkonen

Muut vaihtopelaajat

Janne Vottonen

Raportti

Tiistai-illan ottelussa oli pelissä paljon muutakin kuin vain Atleticon säilymismahdollisuuksien jatkaminen. Mikäli Siltamäkeen vieraisille saapuva FC HIK ei poistuisi kotimatkalle täyden pistepotin kanssa, tietäisi se ykköslohkon voiton ja nousupaikan varmistuvan saman tien KäPan eduksi. Käpylästä olikin paikan päällä ottelua seuraamassa delegaatio päävalmentaja Asukan johdolla.

Vaikka ottelussa kohtasivatkin sarjakakkoset lohkon kummastakin päästä lukien, heikensi alkuun ennakkosuosikiksi povatun Hikkenin menestyssaumoja erityisesti aikainen kick-off (jo klo 17:45!) sekä tähtihyökkääjä Marcello Ribeiron pelikielto. Lisää harmaita hiuksia perinteisesti keltaisissa pelaaville vieraille toi vielä aivan pelin alla kakkospaitojen puuttuminen. Kaikeksi onneksi Atleettien liivikassi oli mukana ja hankolaiset sonnustautuivat tällä kertaa siniseen.

Avausjakson pallonhallinta kääntyi odotetusti Hikkenille Atleticon keskittyessä jo monesti hyväksihavaittuun vastahyökkäystaktiikkaan, ja maalipaikkoja riitti kummallakin joukkueella. Vartin pelin jälkeen Japu Putkonen prässäsi pallon alimmalta pelaajalta ja pääsi jo nokikkain maalivahti Cesar Cruzin kanssa. Veto suuntautui kuitenkin suoraan päin “Kessua”.

Jone Peltosen yllättävästi venähtänyt keskitys kolahti vielä maalin takarautaan ennen kuin ensimmäisenä maalinteossa onnistui Hanko. Ahkerasti laitoja hyödyntäneet vieraat tulivat vasemmalta, keskitys päädystä valui ruuhkan läpi takavitoselle ja Alexander Österlund ehti kärppänä palloon ennen atleettista päällystakkiaan.

Loppua kohden yhä selvemmin vieraille kallistunut avausjakso päättyi lukemissa 0-1, joista sisuuntuneena tauolta kehiin saapui mainiosti lataunut kusipaitojen rivistö. Jo parin minuutin pelin jälkeen Japu prässäsi itsensä uudemman kerran irti ja vedolle, mutta sihti hakeutui jälleen maalivahti Cruzin ulottuville.

Joko toinen joukkueista oli unohtanut tauolla jalat ja fokuksen koppiin tai toinen vastaavasti löytänyt ne vasta nyt, mutta 20 minuutissa Atleetit olivat kirineet rinnalle ja ohi! Ensin Andy Nurkka antoi vaparikeskityksen aivan boksin ja päätyrajan kulmalta vasemmalta luukulle, josta Kooppo Kouri liippasi pallon nätisti takatolpan juureen.

2-1 syntyi varttia myöhemmin todellisen supervaihtomiehen jalasta hienosti pelatun hyökkäyksen päätteeksi. Tonin pystysyötöllä kulmaan höyrynnyt Rudi Ruuska sitoi itseensä kaksi puolustajaa ja avasi näin tilaa Japulle, jolle samalla livauttikin pallon. Seuraavasta liikkeestä olisi Timo Jutilakin ollut ylpeä, sillä Japun tarjoilusta pallon pamautti “läheltä ylös” voimahyökkääjä Santeri “STEVEN” Kunttu, joka oli ehtinyt olla kentällä vasta 5 minuuttia ja viimeisteli nyt Atleettien johto-osuman illan toisella pallokosketuksellaan.

Riemukas kotivoitto alkoi varmistua, kun väistämätön toteutui lopulta ottelun viimeisen kympin käynnistyttyä. Jo kahdesti Hikkenin mainion maalivahdin Kessu Cruzin nollaamaksi jäänyt Japu osui viimein kolmannesta läpiajostaan. Rudin syötön turvin joukkueen talismaani pinkoi karkuun ja kiersi vielä Cruzinkin ennen viimeistelyään tyhjään katiskaan.

Hikken sai vielä loppuun pahan painostuksen päälle ja onnistuikin kaventamaan lukemat 3-2:een Acke Österlundin illan toisella maalilla sivuvaparin jälkitilanteesta. Sen lähemmäs eivät hankolaiset sentään enää päässeet, vaan pisteet jäivät kotiin ja KäPan leirikin sai poistua paikalta epäilemättä tyytyväisenä.

Komea nousu vaikean avauspuolikkaan jälkeen teki tärkeästä voitosta entistäkin makoisamman. Atleettien pisteputken venyminen viiteen peliin tiesi vihdoin ja viimein sitä, että putoamisviiva jäi nyt ensi kertaa selän taakse!

Tähtipelaajapisteet

Jani Putkonen: “Anna pallo Japulle ja katso miten käy.”
Santeri Kunttu: Loistava sisääntulo vaihdosta, tärkeä johtomaali sekä erinomaista pystypainia targetina.
Toni Valido: Elegantti kaikessa flegmaattisuudessaankin, voitti jopa muutaman pääpallon!