Kolmonen: Atletico Malmi – EIF/Akademi 0-2 (0-0)

Maalit

0-1 Rico Selenius 56′
0-2 Anton Brotkin 90+1′

Avaus (4-2-1-3)

Niko Lempinen (MV)
Henri Mattsson
Mikko Kouri
Antti Säynätkari
Ville Ruuska (C)
Jaakko Peltonen
Toni Valido 58′ Timo Kinnunen
Jani Hannula
Antti Nurkka
Jani Lehti 58’ Roni Tran
Jani Putkonen

Muut vaihtopelaajat

Santeri Kunttu (MV)
Juho Launonen
Panu Paajanen

Raportti

Ekenäs IF:n akatemiaa vastaan Atleticolla oli vuorossa ensimmäinen kahdesta kauden aikana muualla kuin Mosassa pelattavasta kotiottelusta. Koska Flow-viikonloppu on tunnetusti paha ajankohta pelaamiseen, osui otteluajankohdaksi torstai ja sen myötä peli siirtyi piirun verran muovilta länsiluoteeseen, Tapulin urheilupuiston pienehkölle nurmelle.

Atleetit pääsivät Honka-pelin tapaan liikkelle hyvällä jalalla pakottaen EIFin puolustuskannalle ja roiskimaan isoa. Vieraat kävivät kuitenkin lähempänä maalintekoa, kun reilun vartin jälkeen keskitys päädystä oikealta nappasi ylärimaan. Muuten avausjakson “maalipaikat” olivat lähinnä toiveikkaita yrityksiä, joiden poimimiseen ei kumpikaan maalivahdeista tarvinnut ylimääräistä eforttia. Vielä pari minuuttia tauon alla kotijoukkue tuli tasoihin saksalaisittain ilmaistuna “alumiiniosumissa”, kun Andy Nurkan ulkosyrjälääpäisy taka-alueelta kolahti poikkiputken kautta yli etukulmasta.

Toista jaksoa oli takana vaivaiset 30 sekuntia, kun Jasu Peltonen pääsi pamauttamaan boksin kaarelta vasurillaan huikean puolivolleyohjuksen aivan tolpan tuntumaan, josta vihreäpaitojen maalivahti kuitenkin käpälöi pallon vielä aimo tiikeriloikalla kulmaksi. Atletico sai toisella puoliajalla yhteensä lähemmäs kymmenen kulmapotkua, jotka eivät kuitenkaan tuoneet toivottua tulosta, oikeastaan päin vastoin. Yksi kulmatilanteista päättyi nimittäin EIF-veskarin näppien kautta nopeaksi vastahyökkäykseksi, jota ei katkaissut edes pallolliseen pelaajaan kohdistunut rike. Hyötynäkökohdan turvin pallon napannut Rico Selenius tempaisi yllättäen 30 metristä matalan, ulkokierteisen laukauksen, joka sujahti aivan Lepa Lempisen vasemman käden tolpan juureen.

Maali tuli pahaan saumaan Atleticon hyvän painostuksen keskelle. Tutut ongelmat ylimmällä kolmannekselle nousivat jälleen esiin; vaikeuksia ei tuottanut niinkään pallon toimittaminen alueelle, vaan ratkaisevat syötöt ja paikkojen luominen. Tilanteiden määrällä ei mässäillyt vierasjoukkuekaan, mutta onnistui silti maalinteossa vielä toistamiseen yliajan jo rullatessa. Rajaheiton jälkeen Anton Brotkin pujotteli keskeltä parin puolustajan ohi sisään boksiin ja viimeisteli varmalla sijoituksella ohi Lepan.

Hyvästä peli-ilmeestä huolimatta Atleeteille jäi taas luu käteen. Tehottomuus hyökkäyspäässä kostautui klassisesti ja todella tärkeät pisteet lipesivät otteesta. Ero ensimmäiselle säilyjän paikalle (RiRa) pysyi näin 7 pisteessä.

Tähtipelaajapisteet

Mikko Kouri: Kotiutunut toppariksi erinomaisesti, vie kaksinkamppailut ja pelaa kovalla itseluottamuksella.
Antti Nurkka: Todella pirteällä pelipäällä, ainoastaan ylärima sattui olemaan pykälää liian korkealla.
Jani Hannula: Istutettiin kohdepelaajaksi kärjen taakse ja voitti hieman yllättäen kaikki pääpallot!