EBK – Atletico Malmi 1-1 (1-1)

Jokakesäisten kokoonpano-ongelmien oletettu aallonpohja iski aivan EBK-ottelun alle, kun poissaolijoiden lista hävisi vain yhdellä nimellä verrattuna Espooseen matkanneeseen lopulliseen 15 pelaajan vahvuuteen. Näistäkin vielä Hena putosi paikan päällä kyydistä, kun viikonloppuna osumaa saanut nilkka kieltäytyi yhteistyöstä alkulämpöjen aikana. Näin penkille jäi vain vaihtoveskari Eki ja kenttäpelaajista Nani ja Opa. Myös avauksen pelipaikkojen kanssa oli pientä pyörittelyä.

Avaus (4-1-3-2):

Lepa (MV) ; Ile (v), Daddy, Mäksä, Rubale ; Timo (C) ; Kuula, Roni (v, > Nani 76′), Andy ; Kunttu (> Opa 80′), Koopa

(vaihdossa Eki, Nani ja Opa)

Viime kaudella Kakkoseen nousijan paikasta maalierolla jäänyt kotijoukkue aloitti Keski-Espoon mainiolla nurmella pelatun ottelun väkevämmin. Viidennellä minuutilla boksin reunalta lähtenyt volley varoitteli tulevasta ja pamahti yläristikon ulkoreunaan, ja vain pari minuuttia myöhemmin EBK siirtyikin sitten jo 1-0-johtoon. Vasemmalta tulleen keskityksen yllättettyä Atleettien puolustuksen sinipaitojen kapteeni Jari Koivulahti otti pallon haltuun ja laukoi läheltä kaikessa rauhassa alanurkkaan.

EBK:n hallintaa kesti hyvinkin ottelun ensimmäiset parikymmentä minuuttia ennen kuin Kusipaidat alkoivat viimein heräillä. Parin viimeistelyä vaille jääneen keskityksen jälkeen Andy ja Koopa pääsivät nopeassa tahdissa testaamaan isäntien maalivahtia, joka kuitenkin veti pidemmän korren molemmilla kerroilla. Sen sijaan vanha kunnon Metsäpalovaaran veljeskaksikko Kunttu & Kuula onnistui juonimaan tasoituksen 25. minuutilla. Kuntun karattua boksiin veskari osui pelipallon sijasta Kiinapalloon, joka tärähti tantereeseen ja erotuomari osoitti kalkkipistettä 11 metrissä. Pallon taakse vieri Kuula, joka sijoitti viileästi vasemmalleen byyrarin kellahdettua toisaalle: 1-1.

Maalin myötä ottelu alko tasottua myös pelillisesti ja sitä mukaa paikkojakin alkoi tipahdella enemmän. Koopan keskitys oikealta pomppasi suoraan yläriman päälle puolen tunnin pelin jälkeen. Myös Roni pääsi kokeilemaan lähietäsiyydeltä vielä ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä hyvin pelatun hyökkäyksen päätteeksi, mutta maalivahti oli skarppina ja torjui vedon. Taukotilanteeksi jäi 1-1. Atleticon peli oli jo avausjaksolla merkittävästi parempaa kuin edellisessä SAPA-matsissa oikeastaan missään vaiheessa. Erityisesti laidoilta tulleet hyökkäykset onnistuivat hyvin Andyn ja laitapakin tontilta vahvoja nousuja tehneen Ilen korventaessa EBK:n takalinjoja.

Toiselle puoliajalle Atletico tuli huomattavasti valmiimpana kuin isännät. Ensimmäisen puolituntisen sekä pallo ja miehet liikkuivat ja EBK oli jatkuvasti ottavana osapuolena. Erityisesti keskialueella mannelauma teki lähes mitä huvitti, varsinkin oikealla sivustalla pelannut Andy, joka vei puolustajia kuin metrin mittaa. Myös puolustus onnistui tekemään EBK:n yritykset yhtä tolppalaukausta lukuunottamatta tyhjiksi. Ainoastaan hyökkäyspäässä viimeistelyt eivät nousseet samalle tasolle, ja maalivahti liimasi sekä Ronin että Ilen vedot varmasti.

Viimeisen parinkympin aikana ehkä vaihtomiesten puute alkoi viimein painaa ja EBK sai jälleen luotua painetta Lepan maalille. Kannelmäen Owen Wilson sai vielä viimeisten minuuttien aikana vedon jos toisenkin kopattavaksi. Yksi laukauksista otti vaarallisen kimmokkeen matkalla ja näytti jo liruvan maaliin, mutta valui kuitenkin ohi ennen kuin puolustus ehti purkamaan tilanteen. Koko ottelun viimeinen maalipaikka syntyi pari minuuttia lisäajan puolella arviolta viisi sekuntia ennen päätösvihellystä. Ile lähti aivan jäätävään nousuun omasta boksista pitkin laitaa, juoksi vastaantulleilta sinipaidoilta kylmästi jalat alta ja keskitti päädystä maalille. EBK:n maalivahti pudotti pallon suoraan vaihdosta tulleen Opan jalkaan, eikä “Skotti” ehtinyt kai edes reagoida kuin puolittain, kun pallo kimposi jalasta ja vieri aivan tolppaa hipoen ohi tyhjästä maalista. Niin lähellä muttei kuitenkaan. Ottelu päättyi pistejakoon maalein 1-1.

Kokonaisuutena ottelu oli varmasti kauden parasta Atleticoa, ainakin pelillisesti. Toisen puoliajan dominointi ei kuitenkaan tuottanut aivan tarpeeksi kunnon maalipaikkoja, ja lisäksi vastustajan maalivahti torjui ne pahimmatkin. Tällä kertaa mukaan tarttui piste vieraista, joskin paremmalla viimeistelyllä enemmänkin olisi voinut olla tarjolla.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Antti Nurkka: Täysin mahdoton pideltävä pakeille, vahva myös puolustussuuntaan.
2    –     Ilkka Tynkkynen: Paluu pakiksi, väkevä kahden suunnan esitys.
1    –     Mika Mäkelä: Varmaa katkontapeliä.