Atletico Malmi – SAPA 1-1 (1-0)

Luontoäiti pyllisti kaupungin koilliskulmille raskaalla kalustolla, kun Atletico valmistautui ensimmäiseen matsiinsa tarunhohtoisella Tapanilan nurmella, joka myös Mosan Wembleynä tunnetaan. Vettä oli vihmonut pitkin päivää eikä taukoa ollut odotettavissa ottelun ajaksikaan. Lisää latausta otteluun toi vastustaja, SAPA, seura jolla on pitkä yhteinen historia Kusipaitojen nykyisen ylipäällikön Jari Kinnusen kanssa. Sarjatilanne puolestaan näytti siltä, että voitolla SAPA olisi jäänyt puremaan pölyä maalieron turvin.

Kokoonpanon suhteen pientä päänvaivaa tuotti etupäässä joukkueessa alkuviikon jyllännyt flunssa-aalto.Veskariosastolta käytettävissä oli ainoastaan Eki, ja kakkoskassari oli hanskojen muodossa pakattuna huoltolaukkuun. Ile ja Jasu aloittivat matsin penkillä sairasteltuaan juuri pelin alla. Uutena nimenä kokoonpanoon nousi Futuralta kesän ajaksi lainattu kärkimies Alfred “Alffi” Sinnemäki, jolle lankesi paikka avauksessa kohdepelaajana.

Avaus (4-1-3-2):

Eki (MV) ; Niko, Hena, Mäksä (> Daddy 88′), Rubale ; Timo (C) ; Andy (v), Nani (> Ile 46′ (v)), Roni (> Jasu 46′) ; Alffi (> Opa 79′), Koopa (> Kunttu 72′)

(vaihdossa Daddy, Ile, Janne, Jasu, Kunttu ja Opa)

Vierailija lähti matsiin terävämmällä jalalla ja hallitsi alkuminuutteja. Atleticolta ei sen sijaan tahtonut ensi alkuun onnistua yhtään mikään ja syöttöprosenttikin painui lähes miinukselle. Lisäksi sateen kastelema kenttä toi jatkuvaa yllätysmomenttia syöttöihin, joita karkaili katsomon puolelle lähes kilpailukykyinen määrä.

Ensimmäinen kauhunhetki osui jo viiden minuutin kohdalle, kun pahan pallonmenetyksen jälkeen SAPAn laituri pääsi boksiin ja ampui aivan jäätävän pommin Ekin vasemman käden tolppaan. Maalikehikko oli haljeta kahtia ja pallo kimposi ulos kentältä melkein Mongoliaan asti. Vartin kohdalla ote oli edelleen vihreäpaidoilla ja Eki joutui puuttumaan peliin mainiolla lähitorjunnalla.

Lopulta kusikonekin alkoi viimein jauhaa ja tulosta syntyi mukavasti maalin muodossa. Roni laittoi herkullisen läpisyötön, jonka turvin Malmin Sheriffi Mikko Kouri pääsi etenemään boksiin ja sijoitti munkin huolella verkkoon ohi SAPAn massiivisen byyrarin. Alkukaudella lähinnä hylsyjä paukutellut Koopa sai nyt jyvän kohdalleen hyvään saumaan.

Tässä vaiheessa sade oli kastellut toimittajan muistiinpanovälineet sen verran tehokkaasti, että merkinnät ekan puoliajan osalta loppuivat kesken. Taukoon asti peli oli kai jo tasaisempaa pallottelua ilman vaarallisempia paikkoja. Pitovaikeuksia märällä nurmella näytti olevan vähän yhdellä jos toisellakin. Tauolle poistuttaessa tilanne oli Koopan maalilla 1-0.

Toisen puoliajan alkuun 2-0 jäi pitkän nenäkarvan päähän, kun Timpan vapaapotku paristakympistä valui tolppaa lähennellen laveaksi. Hetikohta alakerran sähellyksen avustuksella SAPA pääsi ahdistelemaan Atleettien maalia kahden jätkän läpiajolla. Ekistä kärki pääsi vielä ohi, mutta puolustajat ehtivät viime hetkellä hämmentämään ja sijoitus meni tyhjästä maalista ohi.

Viimeisen vartin aikana Atleticolle avautui paikkoja lähinnä vastahyökkäyksistä SAPAn käynnistellessä myllytystään. Jasun kaukoveto 25 metristä oli liian tulinen veskarin liimattavaksi, mutta riparista ei tilannetta enää syntynyt. Andy pääsi pari minuuttia ennen täyttä aikaa laukomaan kahdesti, joista toinen tämmi kolahti pystypuuhun ja toinen karkasi veskarin näppejä nuollen ohi.

SAPA sai loppusekunneille hirmuisen paineen aikaiseksi ja “tietenkin” ajassa 90+4 maalinedusruuhkasta joku spede kehtasi sutia pallon maaliin. Keskusaloitusta pidemmälle ei enää ehditty ja peli päättyi tasuriin maalein 1-1.

Arvokas kolmen pisteen potti karkasi käsistä tuskallisen myöhään. Vaikka SAPA lopulta hallitsikin ottelua hienokseltaan, maalipaikkoihin nähden peli olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa vaikka parin maalin marginaalillakin. Nyt kävi näin ja kouraan jäi vain piste.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Antti Nurkka: Todellinen “handful” SAPAn laitapakeille pitkin iltaa.
2    –     Niko Ruokolainen: Vei hyvän tukun kaksinkamppailuita.
1    –     Alfred Sinnemäki: Hyvää taistelua debyytissä.