Atletico Malmi – NuPS 1-0 (1-0)

Monivuotinen hiekkakenttien kirous tuli Atleticon osalta viimein päätökseen, kun kotipelialustaksi luonnonnurmien aukeamista odotellessa vaihtui Tapanilan uusi tekonurmi. Vierasjoukkueeksi “Koillisen Keitaalle” matkusti ykköslohkon viime kauden viitonen, Nummelan Palloseura.

Poissaoloja kertyi jälleen kerran reilu tukku, mutta siitäkin huolimatta pöytäkirjasta löytyi vihdoin 18 nimen atleettikokoonpano! Nimimiehistä sivussa olivat mm. “kreikkalaisvahvistus Markos Ruokolaidis”, laitakiituri Japu sekä torjuntavastuun aiemmissa peleissä kantanut Lepa, kuka minkäkin menon vuoksi. Tolppien välissä Kolmosen-debyyttinsä teki Eki Hyttinen ja Maken jättämää aukkoa keskuspuolustuksessa saapui täyttämään toinen raskaansarjan tiiliseinä, itse kenraali Timo Kinnunen, joka oli viimein saanut vammat karistettua kyydistä.

Avaus (4-2-3-1):

Eki (MV) ; Niko (v), Hena (v), Timo (C), Rubale (> Lippo 46′) ; Roni (> Mäksä 70′), Jasu ; Nani, Ile (v), Andy (> Zimei 84′) ; Koopa (> Opa 72′ (v))

(vaihdossa Jone, Kunttu, Lippo, Mäksä, Opa, Tommi ja Zimei)

Ottelu käynnistyi NuPSin hallinnalla, jota kesti alkuun vajaat kymmenen minuuttia, ennen kuin tuomari vihelsi pelin poikki Henan kalossin tehtyä korkeassa pallossa liian läheistä tuttavuutta punaisten hyökkääjän naamarin kanssa. Hena sai tilanteesta varoituksen ja NuPS joutui käyttämään ensimmäisen vaihtonsa. Seuraavan viiden minuutin aikana Eki ehti hoidella pari vierailijan sivuvaparia ja Andya kohdeltiin kaltoin törkeällä jalkapohjarappauksella.

Iltapäivän avausmaali oli lähellä hetikohta parinkymmenen minuutin pelin jälkeen, kun NuPSin kärki pääsi puskemaan avoimesta paikasta takatolpalta, keltapaitojen onneksi kuitenkin karkeasti yli. Kun maalin jättää tekemättä niin useimmiten toisessa päässä kolisee, ja niin kävi tälläkin kertaa. Keskikentälle mainiosti kotiutunut Ile ajoi kolmestakympistä väkevästi kohti boksia ja pamautti vasurillaan niin huikean pommin, ettei vieraiden maalivahti tainnut huomata palloa kuin vasta verkossa, vaikka osuikin matkalla kudin tielle tunnistamattomaksi jääneellä ruumiinosalla.

Keskikolmanneksen höyläämisen tuoksinassa varsinaiset kohokohdat jäivät vähiin. Vielä viitisen minuuttia ennen taukoa 2-0 oli jo lähellä Ilen laukoessa hienolla jyvällä tolppaan. NuPS viljeli pitkää palloa todella paljon, mutta ei juuri saanut aikaiseksi varsinaisia maalipaikkoja. Atleticon maalin johto piti taukoon saakka, ja ainakin ennakkoasetelmiin nähden Mosan hornankattilassa oli muhimassa makea yllätys.

Atletico näytti alkuun aloittavan toisen puoliajan hieman pirteämmällä jalalla kuin vieraat, mutta pian pääpaino alkoi kääntyä jälleen keltaisten kenttäpuoliskolle. Ensimmäisen kympin aikana NuPSin hyökkäys toisensa jälkeen hyytyi kuitenkin paitsioon. Kertaalleen pallo eksyi jo verkkoonkin saakka, mutta linjamiehen lippu puhui karua kieltään ja lukemina säilyi edelleen 1-0.

67. minuutilla Atletico rakensi todella komean kuvion. Huikean matsin pelannut kapteeni Timo neppasi keskiympyrän kaarelta tuomitun vaparin jälkeen pallon boksiin Andylle, joka jatkoi ykkösellä takatolpalle. Koopa ja Roni sutivat pallon kuitenkin tyhjältä tolpalta yhteistuumin ohi. NuPSin viimeistely ei ollut sen parempaa, ja pari läheltä piti -tilannetta päätyivät tuloksettomina Ekin hyppysiin.

Peliä oli vartti jäljellä, kun molemmilla maaleilla riitti vielä nähtävää. Ensin Ile laukoi vain puolisen metriä ohi alanurkasta vastahyökkäyksen päätteeksi, ja toisessa päässä Lippo siivosi pallon kreivin aikaan aivan NuPS-hyökkääjän nenän edestä kulmaksi takatolpalta.

Ottelun viimeinen kymppi vierähti NuPSin hurjassa painostuksessa. Hektisten loppuhetkien aikana ottelun erotuomari nosti taskustaan keltalapun ilmoille neljästi, joista kolme Atleticolle. Keltaisten puolustusmuuri Timon ja varmoja otteita esittäneen Ekin johdolla kesti kuin kestikin vieraiden myllytyksen ja pisteet jäivät Stadin rajojen sisäpuolelle Ilen 1-0-osuman turvin.

Kusipaitojen hyvä startti kauteen sai jatkoa. Vaikka NuPS lopulta hallitsikin ottelua ja sai luotua koko tukun tekopaikkoja, vanhan totuuden mukaisesti enemmän maaleja tehnyt joukkue voitti.

Siirretyn Pöxyt-ottelun takia Atleticon peliohjelmaan tuli yllättäen peräti kahden viikon tauko. Seuraava ottelu pelataan jälleen lauantai-iltapäivänä Tapanilan muovilla, kun HPS saapuu vieraisille 22. päivä.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Timo Kinnunen: Pelinjohtaja kivitalon kokoisella P:llä, ilmatilan kiistaton kuningas.
2    –     Ilkka Tynkkynen: Keskikentän moottori, duunia laajalla säteellä sekä ottelun voittomaali.
1    –     Jaakko Peltonen: Vaakatasossa pelaamisen ja kaksinkamppailujen armoitettu spesialisti.