Atletico Malmi – Tavastia 5-1 (5-0)

Ison, osin munitun Gnistan/2-pelin jälkeen vuorossa oli ns. pakollinen pistepotti Tavastian saapuessa visiitille Tapuliin. Kauden ensimmäisestä kohtaamisesta pisteet matkasivat Bollikselta todella sekavan esityksen jälkeenkin koilliseen maalein 4-1. Kolmen pisteen potti oli siis minimitavoitteena tänäänkin, ja kun Tavastialla oli vielä alla kaksi peräkkäistä viiden maalin tappiotakin niin myös maalieron kohentamiseen vaikutti olevan saumoja. Atleticon kokoonpanoa kavensivat taas kerran erinäiset poissaolot, mm. avauksen miehet Kuula, Daddy ja Lippo olivat sivussa. Sitä vastoin pitkän tauon jälkeen mukana olivat jälleen Make sekä fanien suosikki Edu. Make sai heti Daddyn isot pläägät täytettäväkseen Timon rinnalla puolustuksen keskustassa, ja Lipposen paikan vasemmalla otti monipuolisuusihme Mika.

Avaus (4-4-2):

Kunttu (> Tavi 65′), Andy (> Edu 70′)
Japu, Leego (C), Jone, Nani (> Voda 46′)
Mika, Make, Timppa, Rubale
Mertsi

(vaihdossa Edu, Janne ja Tavi)

Atletico sai heti alusta päälle hyvän sähinän. Kunttu antoi ennakkovaroituksen keltaisesta pyörremyrskystä niukasti ohi menneellä ohjauksellaan 8 minuutin jälkeen. Jonen putoavan laukauksen boksin ulkopuolelta 12. minuutilla Tavastian byyrari tippasi vielä aivan yläriman alta kulmaksi, mutta sitten peli alkoikin olla paketissa, kun seuraavien 20 minuutin aikana Atletico latoi huikeat viisi maalia mustapaitojen reppuun. Kuulan ollessa sivussa kulmapotkut vastuukseen saanut Jone lennätti leivoksen vasemmalta laatikkoon, josta Leego junttasi sen päällään sisään. Neljä minuuttia myöhemmin tulikin sitten päivän hienoin maali. Mika haki rajaheitollaan vasemmalta Andyn, joka vapautti ykkösellä Kuntun karkumatkalle, ja Kiinapallohan upotti varmasti tilanteeksi 2-0. Kolme minuuttia edellisestä nähtiin avausmaalin pikauusinta, kun Jonen kulmapotku vasemmalta tavoitti jälleen Leegon pään maalinedustalta ja peli oli jo 3-0. Seuraavaa maalia Tapulin melko vajaalukuinen yleisö joutui odottelemaan peräti 7 minuuttia. Kunttu vapautti Andyn irti oikealta laidalta, ja mukaan maalille pamahtivat myös Japu ja Leego. Andy ajoi boksiin ja laukoi etutolpaan, josta kimmonneen riparin Japu napautti sisään. Ja viiden minuutin kuluttua moni arvasi jo mitä oli tulossa, kun Tavastian maalivahti laittoi näppinsä väliin Jonen laukaukseen. Atleticon kolmas kulmapotku, Jonen keskitys vasemmalta ja Leego viimeisteli jäätävän hattutemppunsa, päällään toki. Pientä déjà vu’ta havaittavissa. Neljäs kulmapotku parin minuutin kuluttua tulikin sitten oikealta, joten siitä ei enää maalia kehdannut tehdä. Sen sijaan Tavastia pääsi tilanteesta vastahyökkäykseen ja Mertsi joutui torjuntatöihin ensimmäistä kertaa vasta reilun puolen tunnin jälkeen. Tauolle mentäessä peli oli reilusti 5-0 ja toiselle jaksolle jännitettäväksi jäi oikeastaan enää Atleticon lopullinen voittomarginaali.

Vallitsevat murskalukemat ilmeisesti söivät kusipaidoilta enimmät pelihalut, sillä toinen puoliaika tahtoi olla yhtä suvantovaihetta avausjaksoon verrattuna. Tavastiakin pääsi nyt paremmin peliin mukaan ja sai kuin saikin muutaman mestan, kuitenkin huonolla menestyksellä. Myös Atletico jatkoi toki vastustajan maalin hätyyttelyä, ja etenkin Japu nopeine jalkoineen oli paha pideltävä Tavastian alakerralle. Hyvistä vetopaikoista huolimatta maalin asti pallo ei enää kuitenkaan suostunut menemään. Vartti ennen täyttä aikaa Tavastia sai yllättäen tehtyä kavennuksen, kun mustapaitojen kärki pääsi irtoamaan Atleettien puolustukselta ja laittoi pallon verkkoon. Pelikello veteli jo viimeisiään, kun vaihtomies Tavi jatkoi Jonen kulmapotkun vielä ylärimaan.

Ottelun parhaaksi anniksi jäi ensimmäisen puoliajan jyräys ja erityisesti Leegon tyylikäs hattutemppu Jonen suosiollisella avustuksella. Toinen kolmevarttinen ei jättänyt paljon kerrottavaa jälkipolville, mutta kolme pistettä 4 maalin marginaalilla on aina hyvä saavutus sinänsä.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Janne Hampaala: Ilmatilan kiistaton valtias, niin keskialueella kuin vastustajan maalillakin.
2    –     Mika Mäkelä: Mallikas esitys hieman vieraammalla vasemman pakin paikalla.
1    –     Jani Putkonen: Kentän nopein pelaaja jäi lukuisista paikoista huolimatta yhteen maaliin mutta vei puolustajia miten tahtoi.