Tavastia – Atletico Malmi 1-4 (0-0)

Ohjelmatoimisto SPL Helsinki oli järjestänyt Atleticolle perjantai-illan ratoksi matkan Töölön Pallokentän kuutosmatolle FC Tavastian rokkikukkojen vieraaksi. Malmin Atleettisilla Manneilla oli alla kolmen voiton tuubi ja tappiosarakekin näytti yhä komeasti nollaa. Illan kokoonpano jäi hieman torsoksi Provinssirockin sun muiden rientojen vuoksi, ja ykkösavauksesta puuttuivat Rubale ja Japu.

Avaus (4-4-2):

Kunttu (> V 61′), Andy (> Sinkki 80′)
Nani (> Janne 52′), Leego, Jone, Kuula (C, v)
Niko, Daddy, Timppa, Mika
Mertsi (MV)

(vaihdossa Janne, Sinkki, Tommi ja V)

Ottelu alkoi keltaisen jokilaivan puksuttaessa tiukasti painetta Tavastian päätyyn. Jo viiden minuutin jälkeen mustapaitojen pakki oli laittaa pallon omiin mutta tolppa sattui tielle. Seuranneesta kulmasta Timppa pääsi puskemaan vastustamattomasti kohti yläpesää mutta veskari venytti kätensä eteen. Ensimmäisen kympin aikana Tavastia ei juurikaan päässyt edes puolenkentän yli. Vartin jälkeen Atleticon peli alkoi jäätyä ilman mitään järkevää syytä eikä lukko tahtonut millään aueta. Tontteja putoili silti. 22. minuutilla Andy irtosi läpiajoon ja yritti nostoa vastaansyöksyvän veskarin yli. Byyrari läpsi palloa käsillään boksin ulkopuolella ja sai ottelun erotuomarilta punaisen kortin kuten säännöissäkin sanotaan. Kaaren tuntumasta tuomitun vapaapotkun laukoi Kuula, kuitenkin yli maalin. Andy sai pian uuden sauman, kun Nani ajoi läpi Jonen passista, kiersi maalivahdinkin ja laittoi päädystä luukulle, mutta Andy liukastui juuri ratkaisevalla hetkellä ja miljoonan euron mesta valui viemäriin. Epäonni jatkui heti perään, kun Kuulan hyvä laukaus kimposi tolpasta suoraan maalivahdin syliin. Tauolle poistuttiin lopulta varsin sekavissa fiiliksissä, sillä tilanne oli yhä 0-0.

Toisen puoliajan aluksi Atletico siirtyi kolmen alakertaan. Timo nousi keskikentän pohjalle ja Jonen naamaan piirrettiin vesiväreillä numero 10. Ties vaikka muutos olisikin auttanut, sillä ensimmäisen kympin aikana nähtiin kaksi komeaa maalia. Ensin viime kaudelta tuttu kuvio tuotti jälleen mahtavan osuman, kun Kuula antoi kulman oikealta ja Leego tinttasi päällään verkot kireäksi. Pari minuuttia myöhemmin penkiltä kehiin sinkosi Janne nilkkansa loukanneen Nanippo Hannulan tilalle. Janne ei montaa minuuttia kentällä ehtinyt olla kun sitten räjähti. Kuula vyörytti hyökkäystä vasemmalta, harhautteli itselleen tilaa ja heitti makoisan puolenvaihdon Jannelle boksin oikeaan nurkkaan. Pallo haltuun oikealla, volley vasemmalla ja maalikimaran koostajat kusivat hunajaa, 2-0! Jannelle jo kauden toinen maali vasta kuudennessa pelissä. Kuparisen rikkominen avasi peliä hieman, mutta aivan parin aiemman geimin hurmosta ei saatu päälle. Lisämaaleihin oli silti paikkoja jatkuvalla syötöllä. Tavastian puolustuslinja pelasi korkealla, suorastaan kutsuen atleettien hyökkäyskalustoa läpijuoksuihin. Ainakin Andy ja Kuula pääsivätkin kokeilemaan, mutta aikaa ja tilaa oli sitten kaiketi liikaa, sillä yritykset jäivät ratkaisevalla hetkellä kovin ponnettomiksi. Aivan ottelun lopussa yleisölle tarjoiltiin silti vielä nähtävää. Ensin Leego juoksi läpi Timon syötöstä, kiersi veskarin ja vielä liukui pallon tolpasta sisään. Ja heti perään osui vaihdosta kentälle itsensä heittänyt päävalmentaja Sinkki. V laittoi oikeasta laidasta läpisyötön Kuulalle, joka jatkoi ykkösellä Sinkille, ja valmentaja pamautti munkin verkkoon pienestä kulmasta ottelun tokalla tatsillaan. 4-0 ei ehkä kuvastanut pelin tasoa, mutta vähintään ansaitusti maalipaikkojen määrää. Tavastiakin sai luotua hyökkäyksiä, mutta maalipaikkoihin ei juurikaan ollut asiaa ja Mertsi maalilla sai olla melko rauhassa. Vielä lopuksi Daddy höntsäsi palloa kädellään boksissa, ja seuranneesta rankkarista kentän “nimekkäin” pelaaja, Tavastian Kalle Ahola pussitti kavennuksen erittäin komeasti ylänurkkaan. Pisteet matkasivat silti kusipaitojen kasseissa takaisin Malmille.

Illan esitys oli tasaisesta alustastakin huolimatta pelillisesti melko sekava, mutta joka tapauksessa maaleja ja maalipaikkoja syntyi jatkuvalla syötöllä. Viimeistelyprosentti jäi kuitenkin edelleen varsin vaisuksi. Todellista uhkaa Tavastiasta ei ollut, vaikka peli pysyikin pitkään maalittomana.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Janne Hampaala: 2 tyylikästä maalia Palikalta.
2    –     Jani Lehti: Maaleja ei tänään hyvistä paikoista huolimatta syntynyt mutta 0+3 on sekin “ihan kiva”.
1    –     Janne Vottonen: Super-Sub iski ottelun voittomaalin ja olihan se aivan perkeleen kaunis maali!