Atletico Malmille uusi päävalmentaja!

Pitkään vatvottu valmentajakysymys sai viimein ansaitsemansa päätöksen, kun menestyskaudella 2008 joukkueen riveihin liittynyt Sami “Sinkki” Kahi päätettiin valita tähän valmentajan vaativaan tehtävään. Hän seuraa tulevalla nelosdivarikaudella joukkueen kahteen nousuun luotsannutta Antti “Ana” Raudoskoskea, joka siirtyi PK-35:n palvelukseen.

Sinkin valinnassa painoivat erityisesti hänen pelinjohtamiskykynsä, selkeät visiot ja jonkinlainen persoonatasolla liikkuva luova hulluus, jota Atletico Malmin valmentajalta odotetaan vastaisuudessakin. Sinkin meriiteiksi voidaan laskea myös vankka kokemus kovatasoisista otteluista, joissa häntä ovat valmentaneet mm. sellaisetkin valmentajakyvyt kuin Antti ”Mursu” Muurinen, Martti Kuusela ja Pasi Rautiainen.

Valmentajahaku oli itsessään hyvin intensiivinen ja vaikea. Ehdokkaiden lukumäärä tyydytti johtoporrasta, mutta erilaiset ehdot ja näkökulmaerot asioihin eivät täysin kohdanneet useampien osalta. Realiteetit olivat siis joiltain ulkomaillakin kokemustaan hankkineilta kavereilta jokseenkin hakusessa… Atletico Malmi lähestyi myös itsenäisesti tiettyjä tahoja, mutta lopulta oikea vaihtoehto löytyi lähempää kuin arvasimmekaan.

Sinkin rekrytoinnista ilmoitettiin pitkällisten huhujen jälkeen Atletico Malmin ensimmäisissä talvitreeneissä 8.1., jolloin hän veti ensimmäiset viralliset treeninsä. Sinkki tulee koordinoimaan valmennuksen yleislinjoja ja vastaamaan peluutuksesta, joita sitten esimerkiksi Jani “Kuula” Lehti (fyysinen valmennus) ja Marko Ruokolainen (apuvalmentaja) tukevat edelliskaudelta totuttuun tapaan. Sinkin olisi tarkoitus jatkaa pelejään myös maalinsuulla, joten Atletico kartoittaa parhaillaan sopivaa kakkosvalmentajaa kentänlaidalle. Apuria haetaan ensisijaisesti joukkueen ulkopuolelta, ja paikka tullaan täyttämään viimeistään maalis-huhtikuun aikana.