Atletico Malmi – MauPa 6-1 (2-0) – Ottelu mitätöitiin jälkikäteen MauPan jouduttua sarjasta suljetuksi

Atletico jatkoi vastustajien teurastamista Siltamäen hyväkuntoisella monitoimiareenalla. Joukkueemme sai henkisen niskalenkin jo ennen ottelun alkua, kun vierasjoukkue MauPa joutui pelaamaan liiveillä samanvärisistä pelipaidoista johtuen.

Avaus (4-4-2 timantti):
Sinkki (MV) ; Niko, Merssi, Make, Rubale ; Piccis, Leego, Kalle, Jani ; Kunttu, Kuula (C)
(vaihdossa Daddy, Janne, Mika, Pommi, Spede ja V)

Ottelu pyörähti käyntiin samalla kaavalla kuin avauspeli. Peli aaltoili puolelta toiselle, kummankaan joukkueen saamatta kontrollia omaan pelaamiseensa. Melko pian kävi selväksi, että vastustajan ainoa ase oli pitkät pallot, joilla yritettiin tavoitella yksin kärjessä vipeltävää hyökkääjää. Topparipariskunta Make-Merssi ei kuitenkaan jättänyt MauPan yksinäiselle sudelle mahdollisuuksia.

Vierasjoukkueen oli alusta asti vaikea pysyä vikkelien pelaajiemme vauhdissa. Tämän seurauksena vapareita siunaantui melkoisesti. Hieman huolimaton toteutus ja ajoittainen terävyyden puute piti tilanteen kuitenkin maalittomana.

Pelimme helpottui hieman Nikon 1-0 osuman myötä. Leego osoitti jälleen terävää pelikäsitystään syöttäen Nikon laidasta läpi kahden topparin välistä. ”Zagorakis” Ruokolainen ei erehtynyt, vaan uitti pallon upeasti veskarin längeistä sisään.

Ensimmäinen puoliaika ei ollut mikään taitofudiksen riemuvoitto. Avausmaali helpotti hetkeksi, mutta hetken päästä pelaaminen oli taas melkoista tervassa tarpomista. MauPakin sai avausmaalin jälkeen muutaman kulmapotkun ja tukun puolittaisia tilanteita, mutta Sinkki selvitti maunulalaisten lähentelyt mallikkaasti.

Ensimmäisen puoliajan viimeiset kymmenen minuuttia alkoivat pikkuhiljaa näyttää jalkapalloilulta. Atletico tuntui löytäneen sen kuuluisan punaisen langan, ja tilanteita alkoi siunaantua kuin liukuhihnalta. Etenkin Janin ja Rudin isännöimä oikea laita moukaroi vastustajan puolustusta surutta. Kärkimiehillemme pelattiin useita paikkoja em. herrojen toimesta. Viimeistely ei kuitenkaan ollut aivan toivotulla tasolla. Pääsimme viettämään erätaukoa kahden maalin johdossa Kuntun sohittua pallon verkkoon Kuulan ja Janin esityöstä.

Kuntun toinen momentum osui toisen puoliajan alkuun. Hän katkoi puolustajan huolimattoman syötön alaspäin ja pisti pallon maaliin hölmistyneen veskarin levitellessä käsiään. Hetki edellisestä eteläpäädyssä kolisi taas. Mahtavan esityön 4-0 maaliin teki Sinkki, joka antoi pitkän avauspotkun suoraan Kuntun lapaan. Hyökkääjäkolossi rymisteli puolustuksen läpi ja pelasi pallon taustalta nousseelle Kuulalle, joka siirsi pelivälineen varmasti maaliin.

Kunttu täydensi hattutemppunsa viittä minuuttia myöhemmin. Kuula murtautui boxiin vasemmalta ja hänet vedettiin surutta nurin. Taklaus oli mallia ”uranlopettaja”, mutta ”Kultsi” selvisi vammoitta. Vastustaja palkittiin tilanteessa varoituksella. Allekirjoittaneen mielestä viikon yhdyskuntapalvelus olisi ollut oikeampi tuomio. Kunttu onnistui tyrimään ensimmäinen rankkarin, mutta sai yrittää uudelleen, maalivahdin sännättyä vastaan liian aikaisin. Toista kertaa herra ei erehtynyt ja hattutemppu oli valmis.

Toisen puoliajan ilonaihe oli Atleticon vasemman laidan herääminen. Tällä tavoin hyökkäykseen saatiin variaatiota ja MauPan puolustaminen vaikeutui huomattavasti. Vierasjoukkue väläytteli ajoittaisilla vastahyökkäyksillä. Vanha veskarikettu Sinkki oli kuitenkin hereillä, eikä antanut Maunulan pojille yllätysmahdollisuutta.

Illan komein yksilösuoritus nähtiin 10 minuuttia ennen loppua. MauPan veskari purki pallon huolimattomasi eteensä, jossa kanuunansa juhlakuntoon viritellyt Janne odotteli. Turkulaistunut, mutta muuten täysin terve joukkueenjohtajamme ei armoa tuntenut, vaan kolautti pallon tylysti yläpeltiin lähes kolmestakympistä. Avot!

Vastustajan kavennus ottelun lopussa oli pelkästään sitä kuuluisaa kosmetiikkaa. Pelin kulkuun se ei vaikuttanut mitenkään, ja pisteet jäivät ansaitusti komeille atleeteillemme.

Atletico jatkaa sarjan keulilla puhtaalla pelillä. Seuraavaksi Atleettien taidot pistää puntariin aina yhtä vaarallinen SUMU(AC Stoppi).

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Santeri Kunttu: Vaikka mies oli edellisenä iltana nauttinut täysin rinnoin Mikkelin monenkirjavasta kulttuuritarjonnasta, ei sitä kentällä huomannut. Ottelun itseoikeutettu hahmo tehoin 3+1.
2    –     Marko Ruokolainen: Puolustuksen johtohahmo. Ei antanut MauPan hyökkääjille pienintäkään mahdollisuutta. Hoiti pääpallot sadan prosentin varmuudella ja avasi peliä tyylikkäästi.
1    –     Janne Hampaala: Juoksi kentällä kuin kaleeriorja. Teki sitä kuuluisaa ”näkymätöntä duunia” ja pani aluille monta vaarallista hyökkäystä. Upea pohjustus Nikon 1-0 maaliin.