FC Viikingit/05 – Atletico Malmi 0-6 (0-3)

Joukkueemme aloitti kauden parhaalla mahdollisella tavalla. Isäntäjoukkue Viikingit oli pelkkä suukala sinipaitojen takoessa taululle tylyt 0-6 loppulukemat.

Avaus (4-4-2 timantti):
Sinkki (MV) ; Niko, Merssi, Make, Rubale (v) ; Piccis, Leego, Kalle, Jani ; Kunttu, Kuula (C)
(vaihdossa Janne, Pommi, Spede ja V)

Ottelu alkoi Viikinkien kannalta murheellisesti, sillä jo kahdeksan minuutin pelin jälkeen heidän topparinsa onnistui räpeltämään Leegon keskityspallon omaan maaliin. Oma pelimme oli hieman jäykkää ensimmäiset 20 minuuttia. Onnistuimme luomaan puolittaisia tilanteita, mutta laukaukset suuntautuivat lähes järjestään ohi tai yli. Peli vapautui olennaisesti Kuntun 2-0 osuman jälkeen. Kalle tarjoili hienon syötön viikkareiden linjan yli, johon maalirousku Kunteri lähti perään kuin ajokoira, työnsi pakin sivuun ja sijoitti pallon varmasti tolpan kautta sisään. Minuuttia aikaisemmin Viikinkien keskikenttämies oli ansainnut itselleen punaisen kortin. Kotijoukkue ei tästä enää toipunut. Ote siirtyi täysin Atleticolle, joka rakensi kauniita tilanteita vuoroin vasemmalta, vuoroin oikealta. Sihti ei vain aivan ollut kohdillaan. Puolen tunnin kohdalla isäntien veskari kauhoi sisään Nikon löysän vaparin: 3-0.

Ensimmäisen puoliajan loppu oli Koillisen keltaisen höyryveturin kaunista syöttelyä, vastustajan keskittyessä lähinnä pallon roiskimiseen. Yksi avauspuoliskon ehdottomista hahmoista oli Kalle, joka pelasi rauhallisesti palloa omille ja ruokki kärkiä muutamilla täsmäsyötöllä. Erityismaininnan ansaitsee myös Rubale, joka Spedeltä lainatuissa pläägissään onnistui pysymään pystyssä koko ensimmäisen puoliajan.

Toiselle puoliajalle marssi selkeästä johdosta huolimatta nälkäinen ja määrätietoinen malmilaislauma. Viikingit oli toisen puoliajan alussa iskeä kauden avausmaalinsa, Sinkin avokätisesti lahjoitettua punapaitojen hyökkääjälle tyhjän maalin. Varman pelin pelannut Make kuitenkin venyi akrobaattimaisesti pallon eteen ja pelasti varmalta vaikuttaneen maalin. Tätä yhtä tilannetta lukuun ottamatta Maken ja Merssin johtamalla puolustuksella ei ollut mitään todellista hätää.

Viikkareiden kunto näytti romahtavan noin tunnin pelailun jälkeen. Tilanteet isäntien maalilla seurasivat toisiaan ja kusipaidat rakentelivat upeita sommitelmia. Ajoittain oli vaikea uskoa katsovansa viitosdivarin ottelua. Loppulukemia kaunistelivat toisella puoliajalla vielä Jani, Kunttu ja Niko. Kuntun maalia edelsi Merssin ja Rudin ajatuksen lailla toiminut seinäpeli boxin reunalla. Hienon kuvion jälkeen Seebranpoikasen oli helppo työ siirtää pallo varmasti verkkoon.

Penkillä pelin aloittanut maalivahtimme Tommikin pääsi tositoimiin 15 minuuttia ennen täyttä aikaa. Siihen asti alityöllistettynä ollut lebakko Sinkki kyllästyi seisoskeluun, ja päätti tulla penkille jauhamaan potaskaa joukkueen sikariportaan kanssa. Tommi hoiti tonttinsa moitteettomasti ja onnistui pitämään maalimme puhtaana Viikkarien loppurynnistyksen ajan. ”Pommeljooni” teki erotuomarin antamalla lisäajalla yhden todellisen ”leffadyykin” ja ansaitsi yleisöltä raikuvat suosionosoitukset. Näin ollen täysin ansaittu 6-0 voitto Atleticolle.

Kausi alkoi parhaalla mahdollisella tavalla. Ottelua kuvastaa hyvin myös laukaustilasto, joka meni Atleticon nimiin 25-4. Tämän ottelun jälkeen yhdelläkään joukkueella ei varmasti ole varaa lähteä ”takki auki” Atleetteja vastaan. Tästä on hyvä jatkaa!

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Joni Meramo: Mies pelasi ensimmäistä otteluaan Atleticossa ja onnistui täyden kympin arvoisesti. Alakerta pysyi puhtaana ja siinä sivussa ”Merssi” ehti osallistua myös pelinrakenteluun. Siitä kirkkaimpana osoituksena miehen Rudin kanssa pohjustama 5-0 maali.
2    –     Kalle Niemi: Ei varmaan yhtään harhasyöttöä. Tasapainotti peliä hyvin ja toi rauhallisuutta keskikentälle, pelaten palloa järkevästi omille. Loistava pohjustus Kuntun 2-0-osumaan.
1    –     Santeri Kunttu: Kahden maalin ilta. Sijoittui hyvin ja tuli järkevästi vastaan hakemaan palloja. On vajaassa kahdessa vuodessa tehnyt metamorfoosimaisen muutoksen tolppa-apinasta A-luokan maalirotaksi.