Atletico Malmi – WäSy 1-0 (1-0)

Kuutonen 2006 käynnistyi Malmin keltaisen pommikoneen, Atleticon osalta kotiottelulla, tosin näyttämönä season’s premierissä tuttujen Pohjois-Helsingin soramonttujen sijaan toimi yllättäen Vesalan hiekka keskellä Itä-Helsingin ghettoa. Päivän vierasjoukkue WäSy oli kentän tavoin varsin hämärä tuttavuus (WWW-tiimin suorittama tiedustelu kuitenkin paljasti joukkueen nousseen viime kauden päätteeksi Seiskasta). Atleticon pelaajisto on muuttunut jonkin verran viime kaudesta, etenkin kun uusia nimiä on tullut mukaan runsaasti, mutta joka tapauksessa päivän vääntöön saatiin jalkeille väkevä 18 miehen kokoonpano, ja myös fanilauma oli jälleen edustamassa kentän laidalla..

Avaus (4-3-1-2):
Micke (MV) ; Phil, Mika (C), Ana (v), Spede (v) ; Janne, Joni, Oke ; Jani ; Otto, Ilkka
(vaihdossa Juuso, Peter, Raksu, Tommi, V-P, Ja Vatanen ja Yakar)

Ottelun avausmaali syntyi jo parin minuutin jälkeen. Kärjessä häärinyt Ilkka “Zimei” Taipale linkosi pitkän rajaheiton vasemmalta maalinedusruuhkaan, ja WäSyn puolustus onnistui tunaroimaan pallon omiin. Paikkoja lisämaaleihin oli ensimmäisellä puoliajalla tarjolla vielä muutama, mutta Joni ei aivan päässyt jalkoineen väliin Anan vapaapotkukeskitykseen takatolpalla, ja Yakarinkin tulinen kuti boksin rajalta suhahti metsään. Muuten avausjaksolla ei keskialueen pallottelun ohella juuri ihmeempiä tapahtunut, ja Atleticon maalilla Paul-Mikael jäi lähes tyystin toimettomaksi. Peli oli vielä tässä vaiheessa hieman hakusessa, mutta tauolle poistuttiin kuitenkin onneksi isäntien komennossa 1-0.

Toinen puolituntinen käynnistyi hienokseltaan vieraiden otteessa. Kaikkien janoisten sankari Janne Vatanen tuli vaihdosta kentälle korjaamaan asetelmia ja pyörittikin maagisilla jaloillaan lähemmäs viisi jätkää komeasti kasaan, kuitenkin lopulta tuloksetta. Raksun sekuntikellon tikittäessä eteenpäin pelin painopiste siirtyi jälleen keskialueelle, ja kumpaankin päähän alkoi sen myötä syntyä pieniä hyökkäyksenpoikasia. Puolustuksen oikealla laidalla luutinut Spede Reinikainen joutui kerran kaatamaan vastustajan varoituksen arvoisesti, ja keltainen pahvi nousi myös tilanteessa sanaisen arkkunsa avanneelle Ana Raudoskoskelle. WäSyn päädyssä laukomaan pääsivät vuorotellen Ana vapaapotkusta, Jani tavaramerkillään ulkosyrjällä, Otto V-P:n syötöstä sekä alakerrassa häikäissyt Mika jostain kolmenkympin takaa, mutta sihti oli tänään hukassa kaikilla. Ja kun maalivahti onnistui vielä blokkaamaan Joninkin yrityksen, alkoi ottelu olla paketissa ja avauspelin pisteet lähtivät Malmille.

Kausi on aina hyvä käynnistää voitolla. Peli ei vielä tässä vaiheessa tosin ollut aivan parhaimmillaan ja voittomaalikin lähti vastustajan jalasta, mutta tänään tärkeintä olikin lopputulos. Sitäkin olisi tietenkin ollut varaa kaunistella, mutta hyökkäykset jostain syystä vain kuivuivat kokoon ratkaisevalla hetkellä. Kaikesta huolimatta kentällä nähtiin lukuisia onnistujia, mm. puolustuspäässä Micke piti maalinsa koskemattomana ja kapteeni Mika yhdessä joukkueen irlantilaisvahvistuksen Phil Murrayn kanssa pelasivat kumpikin hyvän ottelun. Seuraavaan matsiin kun saadaan vielä hyökkäyspeli terävämmäksi, niin sitten alkaakin rymistä huolella.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Mika Mäkelä: Varmaotteista puolustustyöskentelyä, ja kyllä noilla liukkareilla niittäisi porukkaa Nelosessakin.
2    –     Philip Murray: Pelasi vahvan ottelun vasempana pakkina, voitti paljon kaksinkamppailuja.
1    –     Ilkka Taipale: Järjesti ottelun ainoan maalin ja esiintyi muutenkin pirteästi. Taidokkaita “haltuunottoja” naamalla.