Kolmosen kauden 2019 lohkojako julki – Luvassa useita derbyjä!

Kolmonen 2019, lonko 2
Kolmonen 2019, lonko 2

Palloliiton sauna lämpesi jokaperjantaiseen tapaan ja löylyttelyn ohella konklaavi sai linjatuksi myös Kolmosen lohkot tulevalle kaudelle. Atletico palaa ensi vuonna niin sanottuun Stadi-lohkoon, jossa pelaa tällä kertaa ennätyksellinen määrä paikallisjoukkueita!

Lohkon suurin huomio kiinnittyy ilman muuta Koillis-Helsingin kilpakumppaneihin, Malmin Ponnistajiin ja PuiUun. Lisäksi listalta löytyvät myös Kehä 1:n ja Kehä 3:n toiselta puolelta lähimmät tuttavat, PK-35 ja TiPS.

Viime kauden joukkueista samaan lohkoon arvottiin ainoastaan CLE, joka kohtaa Atleticon nyt Kolmosen peleissä jo kolmatta kautta putkeen. Myös Atlantis-kohtaamiset saavat jatkoa, vaikkakin tällä kertaa lohkoarpa heitti vastustajaksi Nelosesta nousseen Atlantis / Akatemian. Muita tuttuja nimiä ovat kaudella 2017 kohdattu HooGee ja kaudella 2015 samassa lohkossa olleet LPS ja TuPS. Täysin uusista nimistä Atletico saa vastaansa KäPa / Unitedin sekä KoiPSin.

– Todella mielenkiintoinen lohkoarpa! Mahtavaa saada samaan lohkoon niin Puipa kuin Ponnistajatkin – näissä matseissa on varmasti luvassa sitä viime kaudelta puuttunutta derbytunnelmaa! PK ja TiPS ovat myös äärimmäisen tuttuja jengejä ja tiedän, että KoiPS-kohtaaminen tulevat herättämään aiempien vuosien pelaajaliikenteen vuoksi isoja tunteita puolin ja toisin, spekuloi Atleticon joukkueenjohtaja, Janne Vottonen.

Kakkoslohko tulee olemaan viime kauden tapaan myös äärimmäisen kova, sillä nousutaistoon on jo tässä vaiheessa vuotta spekuloitu Kakkosesta tippunutta LPS:ää sekä jo edelliskaudella nousua hamunnutta PK-35:tä ja TiPSiä – Atleticoa toki unohtamatta. Laajasalolaisten Kakkosen taival ei sujunut ihan odotetulla tavalla ja pihlajamäkeläiset joutuivat tyytymään kakkossijaan EPS:n takana 53 pisteellään. Tikkurilalaiset taistelivat pitkään tasapäisesti VJS:n kanssa, mutta hyytyivät lopulta kolmanneksi 50 pisteellään Futuran painellessa vielä viime metreillä ohi. Atletico oli puolestaan kolmoslohkon kolmas 49 pisteellään.

Myös ylempään keskikastiin on edelliskauden perusteella tungosta, sillä TuPS pelasi upean syyskauden ja sijoittui kakkoslohkon neljänneksi, PuiU oli ykkösessä viides ja Ponnistajat kakkoslohkossa kuudes. HooGee, CLE ja KäPa/United puolestaan taistelivat loppuun saakka sarjapaikastaan HooGeen klaaratessa jatkokauden ykköslohkon yhdeksännellä sijalla ja kahden pisteen marginaalilla putoamisviivaan. KäPa/United oli samaisessa lohkossa kymmenes pisteen perässä ja CLE taas selvisi kolmoslohkossa vain maalieron turvin.

Sarjanousijat tarjoavat myös varmasti oman haasteensa, sillä Atlantis / Akatemia leikitteli itsensä lohkovoittajana Kolmoseen 55 pisteellä. Joukkue viimeisteli 20 peliin kunnioitettavat 109 maalia ja hävisi vain kertaalleen. KoiPS taas taisteli Uudenmaan Nelosessa itselleen kakkossijan ja varmisti nousun jatkokarsinnoista.

– Lohko on jälleen äärimmäisen kova. PK ja TiPS panostavat kovasti nousuun, mutta ainakin viime kauden perusteella molemmat joukkueet ovat ilman muuta täysin voitettavissa. LPS:n tilanne on kysymysmerkki, mutta jos vaan edellisvuosien runko jatkaa, tulee sekin taistelemaan kärkisijoista. TuPS taas nojasi syyskierroksella muutamaan vahvaan yksilöön ja tunnetaan vastustajien keskuudessa hermojakin kiristävästä pelitavastaan. Vaikeasti voitettava jengi kotona ja vieraissa. Samoin toki Ponnistajat ja PuiU, joita vastaan on aina hyviä kamppailuja. HooGee ja CLE ovat klassissia alemman keskikastin nippuja ja KäPa/United taas täynnä nuoria lupauksia. Atlantis / Akatemian osalta suurin haaste tulee olemaan varmasti se, ettei pelaajia voi liikutella enää niin vapaasti joukkueiden kesken ja seurassa täytyy tehdä kovia valintoja, minkä jengin riveissä mikäkin junnuista pelaa. Aivan liian hyvä jengi Neloseen, mutta Kolmonen voi olla kovempi haaste. KoiPS on hyvin vahva kysymysmerkki, jonka potentiaalia on tässä vaiheessa haastavaa arvioida. Tärkeä matsi kuitenkin erityisesti Ketosille (Jonne ja Jesse) ja Tenkaselle (Mika), jotka pääsevät haastamaan koivukyläläisiä tuttaviaan nyt kabinettien lisäksi myös kentillä, analysoi Vottonen.

Atleticon paluu kakkoslohkoon – ensimmäistä kertaa sitten kauden 2015 – tarkoittaa myös helpotusta pelimatkoihin. Pisin vierasreissu suuntaa nimittäin tällä kertaa Tuusulaan ja lohkon 12 joukkueesta jopa 8 on Helsingin rajojen sisäpuolella. Tarkempi otteluohjelma julkaistaan myöhemmin ja pelit käynnistyvät oletettavasti pääsiäisen jälkeisellä viikolla (vko 17), huhtikuun lopussa. Lohkoarvonnan tuloksen näet kokonaisuudessaan täältä.