Kolmonen: Atletico Malmi – JoKi 2-2 (0-2)

Maalit

0-1 Joni Parjanen 17′
0-2 Joni Parjanen 30′
1-2 Timo Kinnunen (Kalle Jyrkinen) 64′
2-2 Jonne Ketonen (Kalle Jyrkinen) 71′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Ville Ruuska
Niko Eriksson
Akseli Hietala
Eeli Lehto
Jonne Ketonen
Mikko Vesterinen
Janne Hampaala 56′ Mikko Kouri
Kalle Jyrkinen 79′ Alfredo Miguel
Timo Kinnunen 79′ Miro Rissanen
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Erkka Niini (MV)
Mika Tenkanen

Raportti

Kevätkauden viimeisessä kotiottelussaan Atletico isännöi lohkon yläpuolikkaan taistelussa Jokelan Kisaa, joka majaili sarjataulukossa pisteen verran Atleettien perässä. Joukkueet eivät olleet koskaan aiemmin kohdanneet, ja ainakin malmilaiskirjoissa tiistai-illan vastus olikin sarjamenestystä lukuun ottamatta ennakkoon koko lailla mysteeri.

Pitkään jo ennen ottelun alkua yhä tummemmaksi käyneen pilviverhon seasta alkoi pian pelikellon käynnistyttyä vihmoa vaakatasossa vettä ja ennen pitkää rakeitakin, mutta olosuhteet eivät tunnelmaa näyttäneet latistavan kuin korkeintaan katsomossa ja Atleettien 12-henkisen vaihtopelaaja-taustatiimin voimin ääriään myöteen täyteen ahdetulla vaihtopenkillä – kentän puolella avausvartti toi nimittäin lupaavan tilanteen toisensa perään.

Jo vitosen jälkeen Mölli Vesterisen murtava syöttö löysi vasemman pakin paikalta energisesti linjan taakse höyrynneen Ville Ruuskan, jonka passi maalille oli tavoittaa Kalle Jyrkisen lähes avopaikasta, kunnes puolustajat ehtivät viime hetkillä häiritsemään. Jonne Ketosen pistosta velipoika Jesse puolestaan pääsi keskeltä irti ja onnistui “bravuurissaan” eli maalivahdin kiertämisessä vasempansa kautta. Hanskakäsi onnistui kuitenkin sen verran vastaantulollaan ohjaamaan Jesseä sivuun, että laukausta lataillessa puolustus ehti jälleen pallon ja maalin väliin katkomaan.

JoKi nosti miehiään ylöspäin nopeilla iskuilla, mutta luovutti pallonhallinnan suosiolla Ticolle, joka tilanteessa oli tavallaan omimman mukavuusalueensa ulkopuolella. Vielä ennen 15 minuutin täyttymistä Jonnen jatko Niko Erikssonin pitkän avauksen avittamana päätyi veskarin rukkasiin, kuten myös Möllin vaarallisesti pomppinut kova, matala vapari keskeltä 30 metristä.

Kun näistä paikoista ei palloa saatu maaliin asti niin totta kai omissa kolisi heti seuraavasta. JoKi riisti luvattoman helposti pallon kovasti suosimallaan vasemmalla hyökkäyssivustalla, ja kaiken kaikkiaan heikosti tilanteessa puolustaneen Ticon linjaan jääneestä raosta pelattuun ässäsyöttöön ehti Joni Parjanen kurottamaan juuri ennen Elis Rintalan vastaantuloa. Parjasen jalasta pallo sai riittävästi vauhtia valuakseen tyhjänä Eliksen takana ammottaneen maalin alakulmaan.

Avausosuman jälkeen keltapaitojen peli alkoi muuttua puskemiseksi, ja muutoin puolustuskannalla pysytelleen Kisan olemus selvästi vapautui johtomaalin myötä. Parin vaaran paikan perään punaiset iskivät toistamiseen lähestulkoon samalla kuviolla: Visa Kivikoski haastoi vasemmalla ja laittoi housut kintuissa yllätetyn atleettipuolustuksen selustaan syötön Parjaselle, joka sai jälleen viimeistellä samaan Eliksen oikean käden alakulmaan. Kolmannen vartin nuhjaamisen päätteeksi joukkueet poistuivat tauolle vieraiden 2-0-komennossa.

Tuhkanharmaana massana koko avausjakson vellonut taivas oli alkanut seljetä hieman ennen taukoa ja toisen puoliajan alkuun säätila oli jo viimein normalisoitunut aurinkoiseksi. Kelin kohenemisen oheen odotus myös Ticon peliotteen paranemiseen oli omien joukossa kova. Ensimmäinen toive olikin jo toteutunut ja toisenkin osalta viitteitä alkoi tulla nopeasti. Jonne pääsi parin minuutin pelin jälkeen Kalle Jyrkisen vahvan nousun jäljiltä vetopaikoille kahdesti; ensimmäisen peitti maalivahti ja ripari pienestä kulmasta sujahti etukautta ohi maalin.

Atleettien toisen jakson vahva paine poiki hyvällä tahdilla kulmapotkuja – nämä kaikkiaan 9-0 kotijoukkueelle ja koko potti pelkästään toisen puoliajan nimiin. Hyvällä jalalla erikoistilanteita lingonneen Kallen tarjoilu tuotti myös ensimmäisen kavennusmaalin, kun herkkupallo vitosen viivalle kohtasi kapteeni Timo Kinnusen otsalohkon ja painui voimalla verkon perukoille. Eivätkä Kisan vaikeudet erikoistilanteissa jääneet tähän, sillä reilua femmaa myöhemmin Kallen leivoksesta samalta puolelta pääsi herkuttelemaan Jonne päineen taka-alueelta: peli tasan 2-2.

Hieno nousu kahden maalin takaa piti pelifiilikset käynnissä ja hetkittäin johto-osuma tuntui jo roikkuvan ilmassa. Jonne haisteli tarkasti JoKi-puolustuksen heikon poikkisyötön, syöksyi katkoon ja samoilla vauhdeilla kohti maalia. Veskarikin jäi matkalla kyydistä, mutta puolustus ehti siivoamaan käännön päädystä ennen todellista vaaran paikkaa. Seurauksena kulmapotkuja kolme peräjälkeen, joista yhteen Niko pääsi pamauttamaan hirmuisen vastapallon pakin jalan kautta ohi maalin.

Videotarkistuksille olisi ollut kysyntää viimeisellä kympillä, kun Jessen maukasta keskitystä maalinedustalla tavoitellut Alfredo Miguel tuupattiin melko siekailematta kaksi käsin selästä kumoon. Tuomaristo ei kuitenkaan katsonut aiheelliseksi reagoida tilanteeseen millään tavoin. Ottelun päätösvihellyksen kaikuessa peruskoulun tiiliseinästä kahdesta osapuolesta selvästi tyytyväisemmältä lopputulokseen vaikutti JoKi.

Nousu kahden maalin takaa tasoihin maistui hyvältä, mutta yksi ainoa sarjapiste tuntui silti malmilaisittain pettymykseltä, sillä pelitapahtumien valossa enempäänkin olisi hyvin ollut mahdollisuuksia. Tauon jälkeen kuoreensa vetäytynyt vierasjoukkue jäi toisella puoliajalla ilman ainuttakaan laukausta, mikä toi vahvoja viboja parin kauden takaa niin ikään 2-2-tasuriin päättyneestä HyPS-farssista Mosassa.

Kevätkauden viimeinen ottelu ennen melko tasan kuukauden mittaista kesätaukoa mitellään “sarjatulokas” FC Kuusysin vieraana Lahden Kisapuiston stadionilla keskiviikkona 27.06. klo 19:30.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Mikko Vesterinen: Jälleen tasaisen taatusti pelin moottorina.
Kalle Jyrkinen: Mahtava erikoistilannepelote ja laidallaan varma pallollisena.
Timo Kinnunen: Valoi uskoa joukkueeseen muutenkin kuin jatkamalla maaliputkeaan.