Ellas – Atletico Malmi 1-1 (0-0)

Kevään viimeisessä hiekkapelissään Atletico kohtasi Pirkkolassa Ellaksen. “Kreikkalaiset” tulivat Atleeteille tutuiksi jo kaudella 2008 Viitosen tasaisissa väännöissä. Tavoitteena ottelusta oli edelleen luonnollisesti vain voitto pahimpien uhkaajien pitämiseksi “turvallisen” välimatkan päässä. Päivän kokoonpanosta puuttui iso liuta puolustajia, joten takalinjoilla nähtiin jälleen uusi resepti. Täyttä 18 miehen kokoonpanoa saadaan edelleen odotella, sillä Akatemiasta nostetuista pelaajista mukana oli vain “Louna(i)s-Helsingin Ruuni”, Höv Dogg. Ellas sai otteluun kasattua vain 11 pelaajaa.

Avaus (4-4-2):

Niko Lempinen (MV);
Vesa Viita (> Ilkka Taipale 64′), Joonas Peltonen (> Ville Suhonen 79′), Juha-Matti Leinonen, Ville Ruuska (C);
Jani Putkonen, Jaakko Peltonen, Jonatan Wasenius, Jani Hannula (> Juuso Haltsonen 79′);
Jani Lehti (> Timo Kinnunen 64′ (v)), Santeri Kunttu (> Riku Seppänen 87′)

(vaihdossa Janne Vottonen, Juuso Haltsonen, Riku Seppänen, Timo Kinnunen, Ville Suhonen ja Ilkka Taipale)

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli merkittävämpien tapahtumien osalta hiljainen. Atletico painosti hienokseltaan ja Ellaksen alakerta räiski pallot mahdollisimman nopeasti rajoilta yli. Ja Pirkkolan lakeuksien ollessa kyseessä munkin noutamiseen meni yhteensä minuutteja vaikka kuinka. Ensimmäisen kunnon tontin sai Kunttu, joka laukoi päätyrajalta, mutta maalivahti torjui. Jasun veto paristakympistä meni yli ja toisessa päässä Ellaksen hyökkääjän laukaus sujahti vain niukasti ohi takatolpalta.

Avausjakson paras paikka lankesi Kuntulle puolen tunnin jälkeen. Jasun nosto tavoitti kolossaalisen kärkimiehen rintalihakset Ellaksen linjan takana ja vetokin lähti terävästi, mutta vähintään yhtä särmässä tikissä oli maalivahdin mainio torjunta. Ellas oli vähitellen päässyt paremmin mukaan kenttätapahtumiin ja tuli juuri tauon alla nopealla vastahyökkäyksellä, kuitenkin tuloksetta. Tauolle mentäessä kuvitteellisella tulostaululla loistivat edelleen “kiikarit”.

Toisen puoliskon alkuun sekä Japulla että Jasulla oli hyvät paikat siirtää kusipaidat johtoon. Japun veto meni veskarin sormista kulmaksi ja Jasu suti laukauksensa kokonaan ohi sektorin päästyään maalinedustalle parin hyvän syötön turvin. Atleticon peli ei viime viikon tapaan näyttänyt taaskaan toivotunlaiselta, mutta maalitili aukesi lopulta reilun tunnin jälkeen. Sekunteja aiemmin vaihdosta kentälle tullut Timo antoi sivuvaparin boksiin ja pienen flipperin jälkeen Japun onnistui lääpäistä kuula korkeana verkon perille. Arvokas 1-0 vapautti tunnelmia hieman ainakin penkillä.

Loppua kohden Ellas tuntui viihtyvän vaihdoittakin kentällä paremmin ja pystyi parantamaan peliään, toisin kuin Atletico. 1-0-lukemista huolimatta ottelu oli täysin auki ja viimein, 89. minuutilla malmilaisten penkki hiljeni täysin, kun epäselvän tilanteen ja puolustuksen koomailun seurauksena valkopaitojen kärki pääsi uittamaan pallon juuri ja juuri maaliviivan yli ennen myöhästynyttä purkuyritystä. Pari jäljellä olevaa minuuttia eivät enää venyneet riittävän pitkään viime hetken voittomaalia ajatellen ja ottelu päättyi tulokseen 1-1.

Tasatulos kostautui Atleettien leirissä odotuksiin nähden pettymykseksi, mutta pisteestäkään ei sovi illan esityksellä valittaa, sillä sen verran pahasti alle “standardien” joukkueen pelillinen ilme valahti, jo toistamiseen viikon sisään. Juhannuksen jälkeen vuorossa on odotettu ja todella tärkeä hegemoniakohtaaminen Töölön Taiston vieraana Bolliksen matolla. Hyvästi, hiekat!

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3  –  Jani Putkonen: Tärkeä maali, muutenkin jälleen kerran Atleettien eliittiä.
2  –  Santeri Kunttu: Jäi maaleitta, mutta teki kovasti duunia.
1  –  Riku Seppänen: Selvisi hengissä 5 minuutin cameostaan!