HPS – Atletico Malmi 0-3 (0-2)

Atleticon peräkkäisten tappioiden (etenkin yhden maalin erolla tulleiden) putki oli ehtinyt venähtää jo todella ruman pituiseksi, ja seuraavana vastaan olisi tulossa vaatimattomasti lohkon kärkikolmikko, josta ensimmäisenä HPS vieraissa. Toki isojen puiden kaataminen on vain kahta hauskempaa, ja tällä kertaa siihen näytti olevan rahkeitakin jo ennen ottelua, kun kokoonpanoon oli pitkästä aikaa ylitarjontaa ja peräti 4 nimeä piti lopulta karsia ulos listalta. Lisäksi final 18 oli muutamaa puolikuntoista tapausta lukuunottamatta ehkä ennalta ajatellen kovin koko kaudella. Kusipaidat vannoivat rakkauden nimeen, valmiina runnuttamaan Vihreitä Jääkäreitä.

Avaus (4-1-3-2):

Lepa (MV, > Eki 68′) ; Ile, Hena (v), Make, Rubale ; Timo ; Nani (> Japu 73′), Leego (C), Andy (> Kuula 55′) ; Koopa (> Ossi 88′), Alf (> Kunttu 60′)

(vaihdossa Eki, Japu, Kunttu, Kuula, Mäksä, Ossi ja Sintti)

HPS tuli alusta alkaen kovaa päälle ja Lepa joutui venymään torjuntaan jo ennen viiden minuutin täyttymistä. Pahimmillaan pallo eksyi jo maaliviivalle saakka, mutta Timo ehti vielä siivoamaan munkin väljemmille vesille karatepotkuntapaisella. HPS:n ripeäjalkaisimmat kaverit oli nähtävästi puskettu ylös hyökkäysosastoon ja tämä avasi Atleticolle saumat hyvinkin tehokkaisiin iskuihin vastahyökkäyksillä. Koopalle avautui yllättäen tilaa oikealla laidalla. Latua ja vauhtia olisi riittänyt helposti vaikka suoraan päädystä yli, mutta pieni siirto petasi paikan taustalta nouseelle Andylle, jonka veto sipaisi pakin jalkaa ja tipahti maalivahdin yli takakulmaan. Näin lukemiksi kirjattiin 11 minuutin kohdalla 0-1 Atleeteille.

Maalista huolimatta pelin hallinta pysyi edelleen isännillä, jotka kyllä saivat luotua tilanteita, mutta huono viimeistely ja Atleticon uhrautuva puolustuspeli viimeisenä lukkonaan Lepa pitivät vierasjohdon elossa. Leego putsasi pallon jälleen maaliviivalta, ja Lepa vastasi 20 metristä lauottuun täydelliseen pommiin sankariseivillä, jolle Casillaskin olisi nostanut hattuaan. Vihreän myllyn jauhaessa Atletico keskittyi jatkamaan enimmäkseen nopeilla kontrilla, jotka tuottivat jälleen toivottua tulosta 35. minuutilla. Andy vapautti Koopan jälleen läpi, sai pallon takaisin boksissa ja seilattuaan sivusuunnassa ohi koko HPS:n linjan pamautti armottoman tarkan kudin vasurillaan vinosti takakulmaan: 0-2! Samalla Andy siirtyi joukkueen sisäisen maalipörssin kärkeen 4 osumalla.

Tulitikkuaskin kokoinen Pirkkolan “nurmi” oli todella surkeassa kunnossa hiekkadyyneineen, eikä peliä edeltänyt sade todellakaan auttanut asiaa. Kummankin joukkueen pelaajat liukastelivat jatkuvasti, ja mm. Henan maagiseksi pallonriistoksi aiottu syöksy muuttuikin pienellä pannutuksella tyylipuhtaaksi kampiksi, josta dumari nosti palkinnoksi keltaisen kortin. Kusipaitojen puolustus piti onnistuneesti taukoon saakka, ja näin pienimuotoinen yllätys oli jo muhimassa.

Toisen puoliajan alkuunkin riitti tapahtumia. Ensin Hopsille todelliseksi mörrimöykyksi muodostunut Koopa oli jo ties kuinka monetta kertaa pinkomassa karkuun, mutta maalivahdin vastaantulo vesitti tilanteen. Hetikohta perään Alf kaadettiin läpiajossa, mutta tuomari vihelsi tilanteesta vain vaparin ja jätti laput taskuunsa muhimaan, vaikka kentän laidalla odoteltiinkin jo punikkia ilmatilaan.

Pelin hallinta oli jo tasoittumaan päin Atleticon hyväksi. Lepa joutui tulemaan vaihtoon nivusvamman takia ja heitettiin luukulle todellisella pikakomennuksella, mutta selvitti puolustuslinjan avustuksella tiukimmat paikat kunnialla. Viimeisen kympin aikana Hopsin alakerran kiusaajana toimi useaan otteeseen erityisesti vaihdosta kentälle tullut Japu umpikierolla vasurillaan. Ja juuri Japun vasurista lähtikin se viimeinen naula arkkuun 5 minuuttia ennen loppua mahtavan läpisyötön muodossa, ja vasarana toimi itseoikeutetusti Koopa. Boksiin ajon jälkeen millintarkka sijoitus maalivahdin kainalosta takatolpan kautta verkkoon ja peli oli lopullisesti selvä. Nolla omassa päässä oli vielä yliajalla kertaalleen uhattuna, mutta Eki hoiteli lähietäisyydeltä tulleen vedon vaivatta.

Atleticon normaalia joga bonitoa ei tänään ihmeemmin nähty, mutta myös ruma on joskus kaunista ja tällä kertaa asia oli juuri näin. HPS:n hallinta hyytyi näennäiseksi toisella jaksolla, ja pitkin iltaa sovellettu no nonsense -puolustuspelaaminen ja tehokkaat kontrat olivat tänään valttia. Ja mikä tärkeintä, tappioputki meni poikki melko lailla kreivin aikaan. Rakkaus voitti tänään, ja loppuvihellyksen hetkellä kentän ylittänyt hanhiaura vei masennuksen alhon mukanaan kauas pois.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Antti Nurkka: 2 maalia, veti Hopsin puolustuksen täysin umpisolmuun.
2    –     Mikko Kouri: Erinomaista tukea Andylle tehoilla 1+2.
1    –     Niko Lempinen: Joutui jättämään leikin kesken, mutta nolla pysyi selän takana parilla unelmaseivillä.