FC HIK – Atletico Malmi 4-2 (2-1)

Kevätkierroksen viimeinen matsin merkeissä Malmin atleettiset mannet matkustivat parin tunnin automatkan päähän sivistyksestä, pahamaineisen ruotsinkielisen etelärannikon ytimeen, Hankoon. Isäntäjoukkue FC HIK, entinen ykkösdivarin huippujoukkue, majaili sarjataulukon pohjalla, joten etukäteen ajatellen Atleticolla vaikutti olevan kaikki mahdollisuudet tasapeliputken katkaisemiseen.

Kokoonpanon kanssa oli taas kerran hieromista, kun sairastuvan penkillä olivat mm. Timo, Kuula, Koopa ja Niko. Lisäksi Ile kärsi korttitilin täyttymisestä tullutta pelikieltoa. Lopulta Hankoon reissasi vain 15 nimen kokoonpano. Maalipuiden väliin marssi vaihtelun vuoksi Eki.

Avaus (4-1-3-2):

Eki (MV) ; Mäksä, Hena (v, > Opa 65′), Daddy, Rubale ; Jasu (v) ; Nani, Roni, Andy ; Kunttu (> Alffi 46′), Leego (v)

(vaihdossa Alffi, Janne, Lepa ja Opa)

Rukki Arenalla mainoissa puitteissa pelattu ottelu alkoi kotikatsomon kannalta suotuisasti. Hikkenin oletettu taktinen kulmapotku löysi tiensä luukulle, josta pallo sitten eksyi ruuhkan keskeltä verkkoon asti jo viidennellä peliminuutilla. Atleticolla oli äärimmäisen pahoja käynnistysvaikeuksia pelinsä kanssa ja ottelussa keltaisilla pelannut Hanko vyörytti hyökkäyksen toisensa jälkeen kohti aivastukseksi laantuneen Sinisen Pyörremyrskyn maalia. Ensimmäisen vartin sisään Hikken oli saanut vaarallisia paikkoja varsinkin erikoistilanteista ja Atleticon peli oli aivan sekaisin. Ensin mannet pelasti sivuverkko ja hetikohta perään notkean Henan koipi aivan maaliviivalta.

Atleticon ensimmäinen kunnon tilanne taisi tulla vasta 22. minuutilla. Keskialueen vapari löysi maalinedustalta Kuntun otsalohkon, mutta pusku lähti korkealle jonnekin kentän yli lentäneiden merimetsojen kaveriksi. Hikkenin pelaajan loukkaantuminen pari minuuttia myöhemmin aiheutti pelikatkon ja ehkä hyydytti lopullisesti pieniä heräämisen merkkejä esittäneen atleettikarusellin. Katkon jälkeen kotijoukkue kävi rankaisemassa jo toisen kerran, kun Atleticon maalilta katsoen vasemmalta tullut hyökkäys sai todella löysän vastaanoton puolustukselta ja maalin eteen tullut syöttö oli aivan liian herkullinen tuhlattavaksi.

Pieni toivonpilkahdus tuli kuitenkin vain viitisen minuuttia myöhemmin. Ilmeisesti Kunttu joutui rikkeen kohteeksi sivuvaparissa ja erotuomari vei pallon pilkulle. Pallon taakse asteli Roni, jonka sijoitus upposi varmasti aivan veskarin vasemman käden alanurkkaan. Numeroiden valossa kaikki oli vielä tauolle siirryttäessä auki, mutta Atleticon peli oli todella pahasti hakusessa ensimmäisellä jaksolla.

Heti toisen jakson alkuun mannelauman henkselit katkesivat uudestaan. Hikkenin kärki pinkoi pallon perään boksiin, Eki arvioi tilanteen karkeasti väärin eikä ehtinyt palloon ennen hyökkääjää, ja kotijoukkue siirtyi jälleen kahden maalin johtoon. Viisi minuuttia myöhemmin tilanne oli 4-1, kun Hangon nopea vastahyökkäys päättyi boksissa Henan liukkariin. Tilanteessa tapahtui toki rike, mutta hyökkääjä tehosti kolaria vielä mahtavalla sukelluksella, jossa loukkasi itseään vielä lisää. Kapteeni Tom Enberg upotti 11-metrisen sisään ja peli alkoi vaikuttaa taputellulta jo puolisen tuntia ennen loppua.

Atleticon pelissä ei juuri muutosta ollut nähtävissä. Kontrolloidun pelaamisen ja helppojen syöttöjen sijasta kaikki tuntui olevan kovin vaikeaa. Kuitenkin aivan yllättäen 68. minuutilla syntyneen hyökkäyksen päätteeksi Roni nousi korkeimmalle Andyn keskitykseen ja puski pallon todella kauniisti aivan maalintakayläkulmaan, tilanne “enää” 4-2. Hikkenin aggressiivinen hyökkäys alkoi loppua kohden ilmeisesti vaatia veronsa, sillä joukkueen vauhti hyytyi vähitellen, mutta Atletico ei tästä enää päässyt hyötymään. Pari puolittaista tilanteen poikasta ei riittänyt tuomaan enempää maaleja. Eki venytti loppuun vielä pari torjuntaa ja ottelu päättyi kotijoukkueen ansaittuun voittoon.

Pisteiden metsästys kaatui tällä kertaa aivan omaan lepsuiluun ja ottelu tehtiin kaverille todella helpoksi kiistatta kauden surkeimmalla peliesityksellä. Kasvojenpesun paikka seuraa kuukauden kuluttua sarjatauon jälkeen Kirkkonummella.

Ottelun tähtipelaajapisteet:
3    –     Trong Tran: Kauden ensimmäiset maalit divarissa.
2    –     Olli Harmainen: Ainoita omalla tasollaan pelanneita Atleetteja tällä kertaa.
1    –     Antti Nurkka: Mannehyökkäyksen pirteintä osastoa.