Mika Tenkanen 74’ Patrick Purola
Kustaa Käki
Jesse Ketonen

Samu Rantanen

VJS-tasuri katkaisi edellisviikonloppuna Atleticon orastavan tappioputken, mutta jätti samalla paljon hampaankoloon. Malmilaisryhmä tarjoili nimittäin erinomaisen vastuksen yhdelle sarjan ennakkosuosikeista, mutta ei hyvästä esityksestä huolimatta saanut haalittua kumminkaan täyttä pistepottia. Tähän lähdettiin hakemaan pikaista oikaisua sarjan ehdottomiin yllättäjiin kuuluneen SAPA/3:n vieraana, joka oli vielä 11 pelikierroksen jälkeen tappioitta. Kuuden voittopelin jatkeena oli kuitenkin viisi tasuria, ja joukkue seilasi itse asiassa illan otteluun lähdettäessä melko mielenkiintoisessa putkessa: kolme edeltävää ottelua olivat päättyneet identtisiin 2-2-lukemiin – kuten itse asiassa Atleticon VJS-ottelukin.

Malmilaiskokoonpanoa tutkaillessa huomasi jälleen niin hyviä kuin huonojakin uutisia. Akseli Hietala ja Samu Rantanen olivat molemmat lusineet pelikieltonsa, mutta ensin mainittu kärsi flunssasta samoin kuin monessa ottelussa toppariparina nähty Joonas Pramikin ja olivat siksi sivussa. Myös Jaakko Peltonen puuttui kokoonpanosta, kuten myös laina-aikansa kuuntaitteessa päättänyt Aleksis Ulander.  Vastaavasti Eeli Lehto ja Jesse Ketonen palasivat kokoonpanoon ja suoraan avaukseen.

Ottelu Talin nurmella käynnistyi vauhdikkaasti eikä ensimmäistä maalipaikkaa tarvinnut odotella kymmentä sekuntia pidempään. Pallo pelattiin aloituksesta SAPA-toppari, Dicky A Lodylle, joka aikaili ja onnistui Cruyff-käännöksellään menettämään pelivälineen suoraan Jonne Ketoselle. Tämä siirsi pallon sivuun ja laukoi toisella kosketuksellaan, mutta Matias Marjander venyi pallon tielle ja päästi krunalaiset pälkähästä.

Marjander joutui venymään toistamiseen ottelun 7. minuutilla, kun Ticolle tuomittiin vapaapotku n. 18 metristä, rankkarialueen kulmauksen tietämiltä. Kustaa Käen veto ohitti muurin ja suuntautui aivan oikeaan alakulmaan, mutta Marjander torjui pallon kulmaksi.

Avausmaali ei antanut odotella itseään kuitenkaan 12. minuuttia pidemmälle. Hyökkäys käynnistyi Atleticon vasemmalta laidalta. Ville Ruuska toi palloa ylös omalta puoliskoltaan ja löysi sivurajan tuntumasta Jonne Ketosen, joka ohitti harhautuksellaan vastustajan, ajoi päätyyn ja keskitti takaviistoon. Jesse Ketonen pääsi palloon ensimmäisenä ja antoi lapikkaansa puhua: pallo suuntautui kohti takakulmaa, mutta otti matkalla osumaa eteen heittäytyneen SAPA-pelaajan käteen ja suuntasi ohi takakulmaan aavistaneen Marjanderin. Tuomari ehti jo viheltää pilliinsä ja näyttää rangaistuspotkua, mutta nähdessään pallon uppoamassa sisään, pyörsi salamannopeasti päätöksensä ja siirsi kätensä osoittamaan keskiympyrää. Tico johti näin 0-1!

Eikä kaukana ollut toinenkaan osuma heti perään, kun Jonne kavensi keskustaan ja löysi linjan taakse juoksun tehneen Mika Tenkasen. Tämän syöttö keskustaan tavoitti myös Jessen, joka viimeistellessään sai kuulla kuitenkin vihellyksen ja todistaa linjatuomarin nousevaa lippua.

Pari minuuttia tästä eteenpäin ja taas tapahtui malmilaisten hyökkäyspäässä. Tenkanen järjesteli syötöllään Kustaa Käen läpi ja Kustilla oli kaikki maailman aika puolellaan ajaessaan diagonaalisesti rankkarialueelle. Veto suuntautui kuitenkin päin erinomaisesti vastaan tullutta Marjanderia.

Jos ensimmäinen parikymppinen oli ollut Ticon suvereenia hallintaa ja ns. huippupaikkojakin piisasi edellä kuvatut viisi kappaletta, osui SAPAn etsikkoaika 20 minuutin jälkimaininkeihin. Ensin epäonnistuneelta laukaukselta näyttänyt pallo löysi linjan takaa sapalaisjalan, joka ohjasi pelivälineen paitsioasemassa oikeaan nurkkaan ja ottelua jatkettiin malmilaisvaparilla. Mutta vain hetkeä myöhemmin verkko jo heilui, kun Tim Tuomikoski sai pelivälineen vasemmassa laidassa, haastoi keskustaan ja ampui pallon n. 20 metristä komeasti takanurkkaan tasoittaen pelin 1-1:en.

Ja vain hetkeä myöhemmin Eino Furuholm harhautti itsensä läpi oikealta laidalta, mutta laukoi kulman pienentyessä pallon sivuverkkoon. Tuomikoskella oli lisäksi noin puolen tunnin pelin jälkeen melko identtinen paikka kuin tasoitusmaalissa, mutta tällä kertaa laukaus kaarsi kuitenkin jonkin verran yli ja ohi takakulman.

Atleticon avausjakson loppupuolen parhaat maalipaikat siunaantuivat 40. minuutin lähettyvillä Mikko Vesteriselle ja vanhemmalle Ketoselle. Ensin Vesterinen pääsi laukomaan malmilaisten sivurajaheittokuvion päätteeksi vain joitakin kymmeniä senttejä ohi taka-alakulman ja hetkeä myöhemmin Jesse Ketonen puolestaan liippaamaan velipoikansa keskityksen pienellä kosketuksella päin SAPA-veskaria. Puoliajalle lähdettiin tasaisissa 1-1-lukemissa.

Atletico aloitti toisen puoliajan myös vahvasti ja pääsi heti ensiminuuteilla pariinkin otteesen kulmalipulle. Myös Marjander joutui venymään laukausten tielle, kun mm. Käen kuti juuri ja juuri riman alle osoittautui yllättävänkin haastavaksi. Pallo noudettiin myös verkosta 53. minuutilla Jonne Ketosen iskiessä irtopallon sisään, mutta tuomari vihelsi tilanteesta rikkeen Jessen kolatessa Marjanderin polvellaan.

Ottelun kolmannesta maalista vastasi kuitenkin kotijoukkue, kun Atletico sortui omaan näppäryyteensä puolustuskolmanneksen ja keskikolmanneksen taitekohdilla. Kustaa Käki menetti pelivälineen ja joutui rikkomaan munkkipaitaa n. 20 metrissä. Tim Tuomikoski asettui pallon taakse ja ohitti laukauksellaan sekä muurin että etukulmalaukausta ennakoineen Kaapo Sinervon. Veto painui kuitenkin näyttävässä kaaressa oikeaan ylänurkkaan siirtäen sapalaiset 2-1-johtoon. Pelikellossa oli tuolloin 64. minuuttia.

Tico teki seuraavan vartin aikana neljä pelaajavaihtoja ja haki tasoitusta rakentelemalla hyökkäyksiä ehkä hiukan turhankin maltilla ja suoraviivaisuutta turhana karttaen. Pallo pysyi kyllä keltapaidoilla ja liikkui sateen kastelemalla nurmella näppärästi, mutta kuitenkin pääasiassa maalintekosektorin ulkopuolella. Painostus ei siis tuntunut tuovan oikein maalipaikkoja, ellei sellaisiksi laske muutamaa satunnaista erikoistilannetta ja kauempaa haettua ratkaisua.

85. minuutilla syntynyt tasoituskin tuli lopulta melko puskista, kun kymmentä minuuttia aiemmin kentälle vaihdettu Patrick Purola prässäsi SAPA-pakkia päätyrajalla, onnistui riistämään pallon ja löysi keskityksellään maalin eteen juosseen Janne-Matti Kinnusen. Nuoremmalta Kinnuselta pieni tatsi pelivälineeseen ja pallo takanurkkaan tasoittaen lukemat 2-2:en.

Molemmilla joukkueilla oli vielä omat paikkansa voittomaaliin SAPAn päästyä lähemmäksi heti tasoituksen jälkeen ja Ticon tuskastellessa tuuriaan aivan viimeminuuteilla.

Ottelun ehdottomiin hahmoihin Matias Marjanderin lisäksi kuulunut Tim Tuomikoski kokeili vielä kertaalleen Sinervon torjuntataitoja hassutettuaan ensiksi laidassa Niko Erikssonin. Ja varsinaisen peliajan päätyttyä krunalaiset saivat puolestaan vaparin n. 20 metristä. Itse vapari ei ollut hääppöisempi, mutta tilanne ja paine jatkui Atletico-päässä vielä joitakin kymmeniä sekunteja tämänkin perään ilman sen kummempaa tulosta.

Ticon tilanteet osuivat puolestaan lisäajan kolmannelle minuutille, kun Niko Erikssonin keskiviivalta ampuma vapari meinasi  miltei upota sisään; Marjander oli aavistuksen vastassa ja sai vain vaivoin kipattua korkean roikkupallon yli poikkipuun. Kulmapotku pelattiin vaarallisena boksiin eikä kovia otteitakaan säästelty. Puskemaan pyrkinyt Antti Johansson revittiin nimittäin kaksin käsin maihin ja SAPA pääsi tämän seurauksena purkupalloon. Tuomarin pillistä kuului kuitenkin ainoastaan päätösvihellys, vaikka Tico-pelaajisto vaati ihan ansaitustikin rankkaria. Olemattomalla tulostaululla komeili siten SAPAn neljäs ja Atleticon toinen peräkkäinen 2-2-tasuri.

Kauden 12. ottelukin päättyi siis jälleen pienimuotoiseen pettymykseen. Tilastojen ja pelitilanteiden valossa Atletico olisi luultavasti ansainnut täydet pisteet ja todennäköisesti myös useamman maalin marginaalilla, mutta SAPA käytti paikkansa tehokkaasti ja malmilaisryhmä puolestaan ei. Marjanderin loistopeli ja Tuomikosken kaksi unelmamaalia lämmittivät varmasti kotijoukkueen kannattajien sydämiä, mutta Atletico-leirissä pettymys oli jälleen käsinkosketeltavaa. Sarjasijoitus heikkeni entisestään eikä pistepottikaan kasvanut kuin yhdellä. Toisaalta peliesitys oli jälleen lupauksia herättävä ja antoi uskoa siihen, että hyvät otteet näkyisivät jossain kohtaa myös sarjataulukossa.

Seuraavan kerran pelataan jälleen tulevana lauantaina, kun Atletico kohtaa kauden viimeisessä nurmella pelattavassa kotiottelussaan Koivukylän Palloseuran. Ottelu KoiPSia vastaan starttaa Pukinmäen nurmella klo 15:00.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet jakoi tällä kertaa UudetNettikasinotSuomi.com:

Janne-Matti Kinnunen: Joukkueen monikäyttöisimpiin pelaajiin kuuluva Janne pelasi erinomaisen pelin tällä kertaa topparina. Vastasi myös tasoitusmaalista.
Jonne Ketonen: Ei ole missään nimessä vielä täydessä pelikunnossa, mutta loi jatkuvaa hyökkäyspään uhkaa omalla laidallaan.
Janne Hampaala: Osin näkymätöntä, mutta sitäkin tärkeämpää duunia keskialueella. Arvokas pelaaja molempiin suuntiin.