Mikko Maaranen 79′ Jaakko Peltonen
Henry Ruotsalainen 63′ Kevin Nurmi
Oliver Sahlberg 63′ Aleksi Myllys
Aleksis Ulander 72′

Ticon kotipelit siirtyivät loppukauden ajaksi Pukinmäen nurmelta Mosan Wembleyn avaruusruoholle, jonka tunnelmasta syksyn ensimmäisenä vieraana nauttimaan saapui lohkon keskikastin RiPS Riihimäeltä. Tappion välttäminen riittäisi takaamaan Ticolle sijoituksen sarjataulukon ylemmässä kuusikossa, mikä nyt ei tietysti vielä ole mikään juhlan aihe.

Raitapaitojen parin hutikudin perään lähimmäs maalintekoa pääsi vartin täyttymisen jälkeen yksi vieraiden puolustajista, josta OG Sahlbergin laidalta antama sokkosyöttö kimposi vaarallisesti oman maalin ylärimaan ja yli. Hieman hallitumpi suoritus oli toiseen päätyyn Joona Dysterin kova laukaus Pietari Palomäen pudotukseen – Select lähti kuin tykin piipusta ja väpätti vielä ilmassa kuin Jabulani konsanaan. Kaapo Sinervo Tico-maalilla ei saanut ensimmäistä pusua kiinni, mutta lonkeroi karat varmasti talteen.

Ottelun avausmaali jäi syntyessään hämmentämään, eikä vähiten kotijoukkueen leirissä. Tony Nyyssölän ilmataistelukaveri ilmeisesti niiasi alta pois, minkä seurauksena Nype tuli korkeuksista niskoilleen alas ja jäi levyksi kentän pintaan. Yksi jos toinen molemmista joukkueista odotti erotuomarin katkaisevan pelin, vaan ei – homma jatkui ja lopulta pallon saanut RiPS-kapteeni Kasimir Arminen jysäytti pommin kaukaa oikeaan ylänurkkaan. Sääntöjen mukainen maali, mutta turhan paljon osuman olosuhteista valui erotuomarin arviointikyvyn piikkiin. Nype pystyi pelaamaan avausjakson loppuun ennen kuin jäi tauolla vaihtoon.

Vielä tauon alla nähtiin erikoinen tilanne, kun Tico-hyökkäys karkasi paitsion puolelle – tai ainakin lippu nousi, ennen kuin erotuomari viittoi laskemaan sen ja peli jatkui. RiPS-maalivahti Miika Santamäki nappasi pallon empimättä hanskoihinsa 16-alueen ulkopuolella, vaikka peli siis oli edelleen käynnissä – tuomariston puolelta ei reaktiota, edes rikevihellystä. Tauko ei koittanut hetkeäkään liian aikaisin ensimmäisen puoliajan tapahtumien sulattelua ajatellen.

Toisen puolikkaan alkuun Henkka Ruotsalainen leikkasi vasemmalta sisään ja laukoi. Santamäki ei saanut palloa liimattua ja OG oli ensimmäisenä ronkkimassa haaskalla, mutta maalivahti venytti huikeasti sormenpäänsä palloon pelastaen satavarman tasoitusosuman. Pelikellon tikittäessä tuntia täyteen Ticolla oli hyvä hööki päällä ja kulmapotkuja herui useampia, näistä ei kuitenkaan saatu aikaan oikein mitään.

Sitten 20 minuuttia ennen täyttä aikaa Kaapo joutui torjuntatöihin Daniel Tiilolan pahaan etunurkkalaukaukseen – rukkaset tielle ja pallo kulmapotkuksi. Heti perään Tico-rike laidalla oli liikaa Aleksis Ulanderin sietokyvylle ja sanaisesta arkusta kirposi välittömästi ilmoille näkemys. Paha kyllä erotuomari ei palautetta arvostanut, vaan nosti Allulle illan toisen varoituksen ja Atleetit tippuivat loppuajaksi miehen vajaalle.

Alivoima ei onneksi näkynyt pelin voimasuhteissa millään tavoin, sillä Ticolla draivia riitti kiitettävästi. Pari vaaran paikkaa RiPS sai kuitenkin – ensin Armisen yllättävä laukaus miltei vasemmalta sivurajalta kolahti etutolpan takarautaan, ja Dysterin yrityksen Kaapo venytti akrobaattisesti ohi maalin.

Riemukas tasoitusmaalikin tuli viimein, joskin odottamattomasta tilanteesta. RiPS-puolustajat yrittivät kuin höynässä pallotellen juoksuttaa Ticon prässiä väsyksiin, kunnes pakin viimeinen syöttö lipsahtikin suoraan Kevin Nurmen jalkaan. Kevin otti tyhjät pois, pudotti harhautuksellaan viimeisen sinivalkoisen tieltään ja ohitti Santamäen helposti etunurkasta!

Voittomaaliakin haettiin empimättä loppuun saakka, eikä se kauas jäänyt. Santamäki joutui toden teolla kurottamaan Iiro Helisen roikkupuskuun sivuvaparista ja sai kauhottua pallon aivan riman alta kulmapotkuksi. Kulmurin jälkeisestä rajaheitosta pallo kimpoili vielä Kevinille vitosen ja rankkaripilkun välissä, mutta veto läheltä kohosi yli maalin.

Pisteet Wembleyllä menivät tasan, ja nouseminen rinnalle vajaalla sekä selvästi edellisistä otteluista kohentunut peli-ilme jättivät ihan positiiviset tunnelmat matsista.

Kauden kahdesta viimeisestä ottelusta ensimmäinen pelataan vielä kotona, kun Wembleylle saapuu seuraavaksi lohkokärki TiPS lauantaina 01.10. klo 15:00 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet valitsi tällä kertaa online casino

Oliver Sahlberg: Ottelun nälkäisimmäksi valittu Atleetti oli liikkeellä kovalla työmoraalilla, jääkiekkotyyliin kahden suunnan sentteri.
Kevin Nurmi: Hyvällä jalalla vaihdosta sisään laidalle, kliinisen viileä tasoitusosuma.
Kaapo Sinervo: Yksi meni, mutta kolme tärkeämpää pysähtyi hanskoihin.