Kolmonen: Valtti – Atletico Malmi 1-2 (1-1)

Ticon kaikkien aikojen paras kevätkausi Kolmosessa päättyi lämpimässä säässä ja vähintään yhtä lämpimissä tunnelmissa maukkaaseen voittoon vaikeassa vieraspelissä.

Maalit

1-0 Amin Omar rp. 16′
1-1 Jonne Ketonen rp. 36
1-2 Olli Hänninen (Joona Packalen) 60′

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Joona Packalen
Akseli Hietala
Robert Gädda
Mikko Maaranen
Jonne Ketonen (C) 65′ Otto Viitaniemi
Alexander Lindström 88′ Anton Pietikäinen
Aleksis Ulander 83′ Janne-Matti Kinnunen
Vili Lankinen
Yalo Nousiainen 83′ Ronny Rantala
Olli Hänninen 65′ Kristian Lehtonen

Muut vaihtopelaajat

Sergio Quilodran (MV)
Kustaa Käki

Raportti

Kevätkauden viimeisenä etappina Ticolla oli vierasreissu Itä-Helsingin puolelle Puotilaan vahvan kotirekordin kellottaneen Valtin vieraaksi. Raitapaidat olivat viidessä kotiottelussaan päästäneet omiin ainoastaan yhden maalin tasapelissä HPS:ää vastaan ja runnoneet muut isännöitävänsä kanveesiin neljän tehdyn maalin keskiarvolla.

Helteisessä säässä käyty ottelu alkoi 15 minuutin pallottelulla 16-kaarien välillä ilman timanttisia maalitilanteita, ennen kuin Valtin laituri pääsi rajaheiton jälkeen kiemurtelemaan vasemmalta Ticon boksiin ja sai liukutaklauksesta jaloilleen rangaistuspotkun arvoisesti. Pilkulta pallon upotti tarkasti vasempaan alanurkkaan Amin Omar, jättäen vedon suunnan oikein aavistaneen Kaapo Sinervon hyvästä yrityksestä huolimatta vaille torjuntamahdollisuuksia.

Täysin ilman vartijaa unohtuneen Joona Packalenin yli maalin kohonnut pusku hyvältä paikalta Vili Lankisen antaman kulmapotkun jälkitilanteesta oli Ticon ensimmäinen kunnon tilanne. Toisessa päässä kotijoukkue oli lähellä tuplata johtonsa, kun entinen koko kansan tosi-tv-tähti Emrah Okic laukoi 16-kaarelta vasempaan tolppaan, josta pallo kimposi maaliviivan suuntaisesti tyhjän maalin editse ennen puolustuksen purkua.

Pian olivat niin peli kuin rangaistuspotkutkin tasan joukkueiden välillä. Olli Hänninen kääntyi suojaamaan Yalo Nousiaiselta boksiin saamaansa syöttöä ja otti samalla merkkaajaltaan kunnon kopautuksen koivilleen. Pallo pilkulle, josta kapteeni Jonne Ketonen uunotti maalivahti Aku Talkan pois alta vastakkaiseen kulmaan ja laukoi pallon itse vasemmaltaan sisään.

Kunnon maalipaikkojen määrässä mitaten maltillisen avausjakson viimeinen tontti lankesi Valtin Shadrak Makengolle, joka ajoitti juoksunsa Ticon linjan läpi erinomaisesti Okicin upean pystysyötön kanssa ja pääsi boksiin asti askeleen edellä lähintä hännystelijää. Kaapo oli kuitenkin tilanteen tasalla ja liikkui vastaan juuri ajoissa peittämään viimeistely-yrityksen! Tauolle tasaisissa merkeissä maalein 1-1.

Heti toisen puoliajan alkuun Tico pääsi yrittämään maalintekoa kahdesti samasta tilanteesta. Vili pelasi Yalon irti puolustukselta isoon tilaan oikealla laidalla ja sai pallon takaisin ruuhkan läpi vapaaseen ruutuun pilkun ja vitosen väliin. Haltuunoton jälkeinen kosketus epäonnistui kriittisellä hetkellä, mutta pallo jatkoi vielä taakse päin Jonnen ulottuville. Laukaus vastapalloon pilkun tasalta karkasi kuitenkin leveäksi maalista.

Tunnin kohdalla syntyi Atleettien johtomaali, ja komea team goal olikin! Kaapon lyhyestä avauksesta viereensä Robert Gäddalle pallo jatkoi kulkuaan viidellä syötöllä oikealta Vilin, Yalon ja keskeltä Alexander Lindströmin kautta vasemmalta nouseelle Joonalle. Keskitys vasurilla etuvitoselle tavoitti Häbän pään, joka jatkoi pallon kauniilla ohjauksella maalin vasempaan alakulmaan Talkan ulottumattomiin.

Makengon päädystä yli lipsunut tökkäys puolustajan painostamana ja Pierre Nlaten pusku korkeuksiin maalin edestä keskialueen vapaapotkukeskityksestä jäivät Valtin parhaiksi tasoituspaikoiksi.

Vielä ottelun lisäajalla joukkueet saivat aikaiseksi kunnon hässäkän. Vaihtopenkkien keskinäisestä sanailusta lämpenemään lähtenyt tunnelma huipentui Vilin kiivettyä laidallaan raitapaidan selkään vastahyökkäyksen pysäyttämiseksi. Vahingoittamistarkoitusta reippaan näköisessä halissa ei ollut, mutta jo aiemmin kierroksilla käynyt Okic ei temppua sulattanut vaan juoksi tilanteen ulkopuolelta torppaamaan Vilin maihin ja torikokous oli valmis. Tuomariston purettua sumpun kortteja katselivat epäurheilijamaisesta käytöksestä Vili (keltainen), väkivaltaisesta käytöksestä Okic (suora punainen) ja ilman lupaa kentän puolelle mukaan talkoisiin vaihtopenkiltä rynnännyt Sergio Quilodran (keltainen).

Ylimääräiset sirkushuvit venyttivät ottelun lisäajan kahdeksaan minuuttiin, joiden huvettua tasaisesta taistosta voittajana niukasti mutta kenties ansaitusti poistui isäntien kovaan kotikuntoon ensimmäisen isomman lommon iskenyt Tico.

Otteluohjelmaa tarkastellen kausi on nyt puolessavälissä ja Tico pääsee ensimmäisten joukossa siirtymään keskikesän sarjatauolle. Seuraavaksi edessä on alkukauden järjestelyjen myötä jopa viisi peräkkäistä kotiottelua Pukinmäessä – näistä ensimmäiseen vieraaksi saapuu perjantaina 26.07. Töölön Taisto klo 19:15 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Olli Hänninen: Hankki ensimmäiseen maaliin johtaneen rankkarin, teki voittomaalin ja oli kokonaisvaltaisesti ylivoimainen.
Alexander Lindström: Pyöritti Ticon pallollista peliä Valtin vahvasta keskialueen paineesta huolimatta ja juoksi +30’C lämpötilassa n. 15,7 kilometriä vaikuttamatta edes väsyneeltä.
Joona Packalen: Koko puolustuslinja pelasi vahvan pelin, minkä lisäksi Joona onnistui tarjoilemaan täydellisen keskityksen voittomaaliin.