Kolmonen: PPJ/Lauttasaari – Atletico Malmi 1-3 (1-1)

Voitto kauden toistaiseksi tasaisimmasta ottelusta ei irronnut helpolla, mutta tiesi joka tapauksessa sitä, että Tico jatkaa yksin lohkonsa kärjessä viimeisenä joukkueena täysin puhtaalla pelillä.

Maalit

1-0 Rasmus Hallbäck 31′
1-1 Kristian Lehtonen (Vili Lankinen) 37’
1-2 Kristian Lehtonen (Mikko Maaranen) 49’
1-3 Yalo Nousiainen (Vili Lankinen) 90+3’

Tilastot

Avaus

Sergio Quilodran (MV)
Akseli Hietala
Antti Johansson
Joona Packalen
Jonne Ketonen
Alexander Lindström
Kustaa Käki (C)
Mikko Maaranen
Jesse Ketonen 46′ Aleksis Ulander
Kristian Lehtonen 75′ Yalo Nousiainen
Vili Lankinen

Muut vaihtopelaajat

Younis Saad (MV)
Robert Gädda
Kirill Popov
Ronny Rantala
Otto Viitaniemi

Raportti

Yhden evakossa pelatun “kotipelin” jälkeen tiedossa oli jälleen kaksi vierasottelua, joista ensimmäinen Jätkäsaaressa alkukaudesta vaisusti esiintyneen sarjanousija PPJ/Lauttasaaren isännöitävänä. Molemmat joukkueet pääsivät matsiin täysin kokoonpanoin eikä hellekään piinannut illasta aivan lähipäivien tapaan.

Ensimmäisen 20 minuutin sisällä lähemmäs maalia pääsi kotijoukkue; jo 15 sekunnin pelin jälkeen Tico-veskari Sergio Quilodran joutui torjuntatöihin vasemmalta kohti etunurkkaa tulleen laukauksen pelastamiseksi. Ennen vartin täyttymistä vasemmalta Sergion yli kaartaneen kulmapotkun siivosi maaliviivalta yläriman kautta ulos puolustus, ja hetkeä myöhemmin maalinedusliikenteen läpäissyt matala keskitys oikealta oli liian paha melko hyvästä paikasta takatolpalta jatkettavaksi.

Ticon eka kunnon tilanne oli Jonne Ketosen laukaus pomppivaan palloon 16-kaaren takaa riman alle – tämän maalivahti Patrik Fager peitti kulmapotkuksi.

PPJ:n peräkkäiset erikoistilanteet tuottivat lopulta tulosta puolen tunnin pintaan. Keskialueelta nostona boksiin pelattu vapari jäi pyörimään kuin tyrkylle purettavaksi, mutta pari hutipotkun jälkeen viimeisen osuman sai oranssipaitojen Rasmus Hallbäck, joka laukoi nopeasti pallon etunurkasta sisään ja joukkueensa johtoon.

Tasoituksen värkkäämiseen ei onneksi kulunut viittä minuuttia pidempään. Jonnen iso pallo vasemman pakin ruudusta purki PPJ:n korkean prässin. Parilla siirrolla pallo jatkoi keskustassa Kustaa Käelle, jonka tarkka levitys vasemmalle tavoitti Vili Lankisen – haltuunotossa pallo nappasi käteenkin, ei kuitenkaan virheen arvoisesta erotuomarin mielestä. Vilin keskitys sisäänpäin etuvitoselle liikkuneelle Krisu Lehtoselle löysi kohteensa, ja “Myyrmäen Zlatan” antoi katetta lempinimelleen: pallo vauhdista reidellä haltuun ja toisella kosketuksella jalkaterällä ilmasta verkkoon juuri ennen maalivahtia!

PPJ sai silti vielä ennen taukoa kaksi hyvää paikkaa palata johtoasemaan. Matalan etunurkkalaukauksen oikealta torjui Sergio, ja todellisesta huippupaikasta vitosen viivan takaa ohjaus suoraan cut back -syötöstä epäonnistui karmaisevan huonolla osumalla palloon. Tauolle tasalukemissa 1-1.

Toiselle jaksolle Tico vaihtoi ryhmityksensä uusiksi takkuilleen pelin sujuvoittamiseksi. Tulosta syntyikin miltei välittömästi, vieläpä upealla joukkuemaalilla. Sergion käsistä lähtenyt pallo kävi rakentelun aikana seitsemällä pelaajalla, ja mahtavasti namutellun keskialueen ylityksen päätteeksi Mikko Maarasen oikealta päädystä antaman keskityksen jatkoi etutolpalta perille verkkoon kahdeksantena maaliin osallisena Atleettina toistamiseen Krisu.

Parikymmentä minuuttia mentiin ilman kunnon tilanteita ennen kuin PPJ:n Samuel Leivo puski keskityspallon voimalla hieman yli Ticon maalin edustalta. Toisessa päädyssä Jonnen sijoitus ykkösellä Vilin syötöstä karkasi leveäksi, vaikka tilaa ja aikaa olisi ollut haltuunotollekin.

Vapauttava 3-1-maali kävi jo lähellä reilua kymppiä ennen täyttä aikaa, kun vaihdosta kentälle tullut Yalo Nousiainen prässäsi pallon vasemmalla PPJ-pakilta, ajoi boksiin ja kiersi maalivahdinkin. Maaliviivalle ehtinyt puolustaja onnistui kuitenkin siivoamaan Yalon vedon ja reboundin peitti mallikkaasti pilkun paikkeilla veskari.

Lisäminuuteilla varsinaisen peliajan päälle tapahtui vielä, kun ensin isäntien Roope Jetsu lensi kentältä toisella varoituksella. Samasta pelikatkosta Sergion boksin ulkopuolelta isona antama vapaapotku putosi PPJ-päädyn laatikon oikealla kulmalla Vilille. Harhautukset ja syöttö sisään Yalolle, joka teki tilaa vedolle ja upotti pallon oikealta matalalla vedolla takatolpan kautta verkkoon.

PPJ:n loppuhetkillä nostama paine ei enää riittänyt, joten pisteet lähtivät Malmille. Viime vuoden Jätkäsaaren vierailun tapaan pelistä ei tullut tälläkään kertaa helppoa, mutta tilastoja myöten tasainen kamppailu ratkesi pienillä marginaaleilla yksittäisiin tilanteisiin, onneksi Ticon eduksi.

Seuraava sarjapeli on vuorossa perjantaina 07.06. Kartanon tekonurmella FC Finnkurdin vieraana klo 18:15 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Kristian Lehtonen: Kaksi maalintekijän maalia.
Aleksis Ulander: Taidokas pallokontrolli pienissä tiloissa.
Akseli Hietala: Ilmatilan herra puolustuslinjassa.