Kolmonen: Atletico Malmi – HPS 4-0 (1-0)

Tico käänsi tappioputken hienoon voittoon kärkijoukkue HPS:stä. Ensimmäinen puoliaika mentiin vielä kyttäillen, mutta toisella puoliskolla malmilaiset painoivat pökköä pesään ja hakivat selvän voiton Pukinmäen illasta.

Maalit

1-0 Mikko Maaranen (Jonne Ketonen) 42’
2-0 Joona Packalen (Vili Lankinen) 56’
3-0 Vili Lankinen (Alexander Lindström) 76’
4-0 Vili Lankinen (Alexander Lindström) 80’

Videokooste

Linkki videokoosteeseen

Tilastot

Avaus

Sergio Quilodran (MV)
Joona Packalen 83′ Otto Viitaniemi
Robert Gädda
Antti Johansson
Mikko Maaranen
Jonne Ketonen (C) 67′ Yalo Nousiainen
Alexander Lindström
Kustaa Käki (C) 46′ Jesse Ketonen
Vili Lankinen 83′ Ronny Rantala
Aleksis Ulander 78′ Janne-Matti Kinnunen
Kristian Lehtonen 46′ Olli Hänninen

Muut vaihtopelaajat

Younis Saad (MV)

Raportti

Ticon vauhdikas voittoputki oli vaihtunut yllättäen lennosta kahteen tappioon ja monen mieleen hiipi jo pelko siitä, että niinköhän hienosti alkanut kausi kääntyisi vielä pannukakuksi ennen kuin kesätauolle saakka oltiin edes päästy? Paineet olivat siis melkoiset, mutta Pukinmäkeen asteli täynnä itseluottamusta oleva ja hyvin valmistautunut Atletico-lauma.

Myös edellispelin kokoonpanohaasteet olivat jälleen taakse jääneitä murheita ja valmentajakaksikko, Timo Kinnunen – Joonas Prami sai kärsiä jopa runsaudenpulasta tiputtaessaan viimeisiä miehiä kokoonpanon ulkopuolelle. Edeltävästä Kontu-pelistä liki puolet avauksesta meni uusiksi ja avauskokoonpanoon nousivat jälleen mm. kapteeni, Kustaa Käki, hänen yläpuolelleen Aleksis Ulander ja kauden tehomiehiin lukeutunut Kristian Lehtonen sekä puolustuslinjaan palannut Joona Packalen.

Ottelu starttasi vauhdikkaasti, mutta vauhti tasaantui nopeasti kyttäilevään moodiin, jossa vierailija, HPS piti enemmän palloa, mutta ei tuntunut pääsevän puolustuskolmannekselle laisinkaan. Ticolla taas oli suuria vaikeuksia pelinavauksen kanssa ja oikeastaan ainut vaihtoehto oli lyödä paine vihreäpaitojen puolustuslinjaan ja hakea nopeampia hyökkäyksiä.

Ensimmäistä puolittaista maalipaikkaa jouduttiin odottelemaan aina 18. minuutille saakka, kun HPS murtautui parilla syötöllä Tico-boksiin ja vihreäpaita painoi pienen käännöksen jälkeen matalan keskityksen, joka otti Mikko Maarasesta osumaa ja oli suunnata kohti takakulmaa. Antti Johansson ehti kuitenkin päineen väliin ja Maaranen itse siivosi kakkospallon tolpalta kauemmaksi.

32. minuutilla oli puolestaan Ticon avausmaali ensimmäistä kertaa edes aavistuksen lähellä, kun Vili Lankisen jalasta lähtenyt kulmapotku löysi takatolpalta oman miehen ja pallo suuntautui vielä hyvin etualueelle, mutta HPS purki tilanteen.

40. minuutilla taas HPS kontrasi Atleticon heikon pelinavauksen ja Samuel Kenvin kääntyi linjassa päästen laukomaan tulisesti boksin rajoilta. Veto suuntautui kuitenkin hieman yli ja ohi etuyläkulman.

Seuraavasta tilanteesta verkko sitten heilui – tosin aivan toisessa päässä. Robert Gäddan pystypallo pysähtyi ensin HPS-keskikenttään, mutta mies pääsi itse yrittämään uusiksi ja löysikin linjan taakse oikean pakin tontilta juoksun tehneen Mikko Maarasen, joka ajoi kohti keskustaa ja löysi toiselta laidalta Jonne Ketosen. Tämä haki 1vs1-tilannetta ja mahdollista vetopaikkaa, mutta päätyi kuitenkin lopulta syöttöön takaisin Maarasen suuntaan. Poikkikentän syöttö oli hyvä ja niin oli myös Mikon laukaus, joka muutti sopivasti Elias Lambergista suuntaa ja lipui ohi Pyry Saarron HPS-maalilla.

Aivan jakson lopussa Kristian Lehtonen pääsi vielä puskemaan kertaalleen taka-alueelta sivuverkkoon, mutta puoliajalle lähdettiin siis melko mitäänsanomattoman jakson jälkeen 1-0-Tico-johdossa.

Malmilaisvalmennus suoritti toiselle jaksolle kaksi vaihtoa ja ruuvasi hieman taktiikkaa, minkä ansiosta peli siirtyi enenevissä määrin HPS:n päätyyn. Toinenkaan maali ei ollut kovin kaukana, kun pelin 47. minuutilla Olli Hänninen prässäsi korkealta ja Pyry Saarto päätyi ahdisteltuna pelaamaan pallon suoraan boksin rajoilla haistelleen Jonne Ketosen jalkaan. Tämä eteni boksiin, ohitti jo Saarronkin, mutta varmaksi viimeistelyksi tarkoitettu osuma lähti epätasaisen nurmen ansiosta taivaan tuuliin.

Noin kymmenen minuuttia tästä ja Ticolle tuomittiin vapaapotku aivan oikean kulmalipun tuntumasta HPS-pelurin kaadettua karkuun pyrkineen Jesse Ketosen selkäpuolelta. Vili Lankinen pallon taakse ja hyvä pallo takavitoselle, josta Joona Packalen puski pelivälineen Saarron ja tolpan kautta etukulmaan. Hopsilaiset yrittivät vielä purkaa sitä maaliviivan tuntumasta ulos, mutta peliväline oli ylittänyt maaliviivan ja näin malmilaisjuhlat saivat jälleen alkaa.

Jälleen kymppi eteenpäin ja 66. minuutilla Mikko Maarasen sisäänajo ja hieno ulkosyrjäpassi lävistivät puolustuslinjan. Hännisen kaarijuoksu ohitti sopivasti paitsiolinjan ja yhtäkkiä mies oli yksin läpi enää Saarto vastassaan. 30m juoksumatkaa ja hieman turhan pieneksi edennyt kulma tekivät kuitenkin Saarron tehtävästä hiukan helpomman ja kohti takakulmaa suuntautunut viimeistely-yritys pysähtyi punapaitaisen veskarin torjuntaan.

Ja taas kymppi eteenpäin tästä ja nähtiin ottelun ratkaisu, kun Vili Lankinen viimeisteli 3-0-osuman Alexander Lindströmin syötöstä. Olli Hänninen sai pallon keskustassa ja pelasi sen alaspäin Lindströmille, joka keskiympyrän hyökkäyskaarella ahdistettunakin sai aikaiseksi melkoisen hyvän pystypallon linjan taakse juosseelle Lankiselle. Tältä hyvä tatsi oikealla jalalla kohti keskustaa, ohi vastaan tulleen Saarron ja hieman flintannut viimeistely vasurilla takanurkkaan. Siitähän viimeistään riemu repisi myös pukinmäkeläiskatsomossa!

80. minuutilla tälle saatiin myös nopeahko toisinto, kun pallo kimposi puolustuslinjasta Lindströmille, joka nosti sen ykkösellään jälleen linjan taakse Lankisen juoksulinjalle. Vililtä hyvä ensimmäinen tatsi ja toisella viimeistely ohi Saarron samaiseen kulmaan. Tico johti jo 4-0!

Eikä kaukana ollut, etteikö lukemat olisi revenneet todenteolla, kun Quilodranin purkupallo lävisti linjan ja Ronny Rantala pääsi yllättäen läpiajoon. Pallo otti sen verran kitkaa nihkeähköstä nurmesta, että juoksu tyssäsi lopulta puolustuksen ehdittyä väliin ennen kuin Rantala sai kunnollista laukausta aikaiseksi.

Loppuun HPS sai vielä pari vaarallisehkoa keskialueen vapaapotkua boksiin ja tuhri kertaalleen hyvän vastahyökkäyspaikan ja potentiaalisen 3vs1-tilanteen lähellä Tico-boksia yksityisyritteliäisyyteen ja heikkoon laukaukseen, jonka Alexander Lindström hyvin blokkasi. Näin kärkitaiston loppulukemiksi kirjailtiin malmilaisittain kerrassaan upeat 4-0!

Kolme pistettä neljän maalin erolla yhdestä pahimmista kilpakumppaneista käänsi suita syystäkin hymyyn ja Ticon taktisesti vahva esitys keräsi kiitosta turuilla ja toreilla. Avausnelivitonen oli hyökkäyspäässä heikkoa tekemistä, mutta keltapaidat puolustivat kurinalaisesti ja pitivät huolen, ettei HPS päässyt maalipaikoille. Toisella jaksolla virta kääntyi ja malmilaisjoukkue oli myös hyökkäyspäässä vahvempi. Neljä tehtyä maalia, nolla päästettyä omissa ja ylipäänsä nolla vetoa omaa maalia kohden kertoivat hienosta iltapuhteesta, jonka jäljiltä kelpasi hyvin lähteä juhannuksen viettoon!

Kevätkierroksella pelataan vielä kertaalleen, kun Tico kohtaa pari pistettä perässä kolmantena olevan Valtin. Ottelu käydään Puotilan tekonurmella pe 28.6. klo 19:30 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Vili Lankinen: Tuntui koko pelin ajan olevan kaikkialla,
puolustamassa, rakentelemassa sekä tekemässä ja syöttämässä maaleja.
Mikko Maaranen: Vastaus Atleticon hetkellisiin maalinteko-ongelmiin löytyi ehkä hieman yllättävästä suunnasta, puolustussuuntaan taas erittäin vahvaa organisointia ja ohjaamista.
Joona Packalen: Seurasi Mikon esimerkkiä tuplaten johdon, puolustuksessa laittoi vasemman laidan täysin kiinni.