Kolmonen: Atletico Malmi – FC Kontu 0-3 (0-1)

Ticon maalintekomurheet jatkuivat kauden ensimmäisessä nurmipelissä kotona Pukinmäessä.

Maalit

0-1 Rasmus Ruismäki 41′
0-2 Rasmus Ruismäki 56′
0-3 Matti Kaipio 65′

Videokooste

Linkki videokoosteeseen

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Otto Viitaniemi 79′ Kirill Popov
Janne-Matti Kinnunen
Antti Johansson
Mikko Maaranen
Jonne Ketonen (C) 67′ Ronny Rantala
Alexander Lindström
Robert Gädda
Vili Lankinen
Jesse Ketonen 89′ Sergio Quilodran
Olli Hänninen

Muut vaihtopelaajat

Younis Saad (MV)
Anton Pietikäinen

Raportti

Kotiavaus Pukinmäessä oli lykkääntynyt kahdella viikolla, mutta viimein Atleetit pääsivät vaihtamaan muovilta oikealle nurmelle. Vieraaksi saapui luonnonalustalla jo toukokuulta pelannut vahvaan vireeseen päässyt FC Kontu.

Ensimmäinen vartti sujui vieiraiden työntäessä painopisteen Ticon päätyyn, ja maalivahti Kaapo Sinervo joutui kahdesti torjuntatöihin jo viiden minuutin sisällä aloituksesta. Jälkimmäinen tippaus aivan riman alta Tony Lehtimäen kaukolaukaukseen oli varsinkin upea.

Pian Ticokin sai juonesta kiinni ja tilanteita alkoi syntyä Kontun maalillekin. Robert Gädda pääsi kuin varkain boksiin nokikkain maalivahti Christos Zavrosin kanssa, mutta viimeistely-yritys tyssäsi veskarin jalkatorjuntaan.

Jonne Ketosen vasemmalta yläriman kautta yli laukomaa palloa seurasi uusi huippupaikka Vili Lankisen saatua koivilleen laatikossa, minkä erotuomari palkitsi rangaistuspotkulla. Vilin matala sijoitus jäi kuitenkin Zavrosin ulottuville ja maalivahti liimasi pallon talteen.

Olli Hännisen boksista yli laukoman vedon jälkeen avausjakso lähestyi loppuaan maalittomana, kunnes Kontu siirtyi johtoon komealla maalilla. Kaapo nyrkkeili keskityspallon kauas 20 metrin taakse, josta Rasmus Ruismäki tälläsi suoraan vastapalloon ja kuti painui vastustamattomasti maalin vasempaan kulmaan.

Vielä puoliajan lisäminuuteilla Häbä pääsi laukomaan toistamiseen hyviltä paikoilta pilkun takaa, mutta veto epäonnistui valuen leveäksi maalista.

Toisen puolikkaan alkuun Zavros torjui Häbän 16-kaarelta ampuman kierteisen laukauksen kulmapotkuksi ja muutamaan minuuttia myöhemmin haroi tyhjää Jonnen 20 metristä laukoman vihaisen vapaapotkun sujahtaessa juuri tolpan ohi.

Matti Kaipion tökkäys lähietäisyydeltä karmeasta puolustuspään harhasyötöstä jäi Kaapon näppeihin, mutta heti seuraavasta tilanteesta Ruismäki kurmuutti malmilaisia toisella mahtavalla kaukolaukauksella. Pallo hyytyi rankkarialueen ulkopuolelle, josta Ruismäen kanuuna toimitti sen vastustamattomana laakana Kaapon hanskoja hipoen puolikorkeana maalin oikeaan reunaan.

Reilun tunnin jälkeen peli alkoi olla paketissa. Samuel Törö karkasi vasemmalta läpi päätyyn ja käänsi pallon pilkun tuntumaan, josta vapaaksi jäänyt Kaipio laukoi maalin kattoon.

Häbän niukasti oikean ylänurkan ohittanut laukaus Vilin syötöstä boksin sisältä lisäajalla jäi ottelun viimeiseksi kunnon tapahtumaksi. Loppulukemat 3-0 vierailijan eduksi.

Muilta osin huomattavasti numeroita tasaisemmassa ottelussa Ticon synniksi kostautui useiden hyvien maalipaikkojen hukkaaminen. Edellisen kerran Tico on pelannut kaksi peräkkäistä hyökkäyspään nollapeliä kauden 2015 alussa, joten ruuti on tällä hetkellä poikkeuksellisen märkää.

Seuraava ottelu on Pukinmäessä vielä ennen juhannustaukoa tiistaina 18.06. sarjakärki HPS:ää vastaan klo 19:15 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Antti Johansson: Tasainen suoriutuja vaikeassa pelissä.
Robert Gädda: Iso määrä riistoja ja viihdyttävää puimurimaista niittämistä keskialueella.
Kaapo Sinervo: Useampi kova torjunta maaleista huolimatta. Taisteli loppuun asti.