Kolmonen: FC Loviisa – Atletico Malmi 0-9 (0-5)

Atletico oli tyly vierailija Itä-Uudellamaalla: kolmella tappiolla kautensa aloittanut FC Loviisa sai kolmen voiton keltapaidoilta kunnon kylvetyksen.

Maalit

0-1 Jonne Ketonen 6′
0-2 Olli Hänninen (Mikko Maaranen) 20′
0-3 Vili Lankinen (Mikko Maaranen) 26′
0-4 Jonne Ketonen rp. 31′
0-5 Olli Hänninen (Jonne Ketonen) 42′
0-6 Vili Lankinen (Ronny Rantala) 54′
0-7 Vili Lankinen 70′
0-8 Ronny Rantala (Mikko Maaranen) 73′
0-9 Kristian Lehtonen (Vili Lankinen) 90+1′

Tilastot

Avaus

Younis Saad (MV)
Joona Packalen
Akseli Hietala
Antti Johansson 46′ Robert Gädda
Mikko Maaranen
Jonne Ketonen 46′ Ronny Rantala
Alexander Lindström
Kustaa Käki (C) 61′ Kirill Popov
Vili Lankinen 90+4′ Sergio Quilodran
Aleksis Ulander 46′ Yalo Nousiainen
Olli Hänninen 61′ Kristian Lehtonen

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Keväinen aurinko helli VBO Areenan tekonurmea Loviisassa, kun viisi autoseurueellista vierasjoukkueen pelaajia kaartoi kentän parkkipaikalle. Auringon lämmityksen vastapainona kentällä kävi kova luoteistuuli, joka kentän pienehköön kokoon yhdistettynä teki olosuhteista aavistuksen haastavat.

Edellä mainittujen olosuhteiden takia mistään pimputtelusta ei ollut tietoakaan, kun ottelu potkaistiin käyntiin. Energinen alku näkyi Loviisan korkeana prässinä ja Ticon toistuvina murtautumisyrityksinä. Lähimmäksi Loviisa-maalia pääsi Olli Hänninen, jonka läpiajo ei tosin tuottanut tulosta. Kuudennella minuutilla verkko kuitenkin jo heilui: Jonne Ketonen survaisi oman riparinsa sisään boksitungoksen keskeltä.

Ensimmäisen vartin aikana FC Loviisan oma prässi ei tuottanut tulosta, mutta ottelun alussa kotijoukkue malttoi pelata yllättävän viileästi Atleticon vähintään yhtä aggressiivisen prässin alla. Yksi tällainen viileä pelinavaus johti pystysyöttöön keskiviivan oikealta reunalta: Emil Smeds pääsi melkein Tico-toppareiden välistä karkuun, mutta veto ehdittiin blokata. Toiseen päähän paras paikka syntyi, kun Mikko Maaranen tuikkasi oman katkonsa jälkeen Vili Lankisen oikealta läpi boksiin. Vilin veto torjuttiin ylärimaan ja jatkotilanne vihellettiin paitsioksi.

Parinkympin kohdalla Atletico tuplasi johtonsa. Tällä kertaa oli vierasjoukkueen vuoro avata peliä viileän maltillisesti: hyvän kierrättämisen jälkeen Alexander Lindström levitti loistavalla pallolla keskustasta oikeaan laitaan, josta Mikko toimitti hekumallisen tarkan, kierteisen keskityksen maalivahdin ja toppareiden väliin. Olli ”Häbä” Hänninen ajoitti juoksunsa täydellisesti: 0-2 kylmästi alanurkkaan.

Vain reilut viisi minuuttia myöhemmin Mikko oli jälleen syöttöhommissa 0-3-maalissa. Vili Lankinen pääsi ensin kokeilemaan avopaikasta, mutta Loviisan maalivahti Perttilä torjui vedon vaivoin sivulleen. Mikko toimitti irtopallon takaisin maalille boksin oikeasta reunasta, eikä Vili erehtynyt toistamiseen.

Moukarointi jatkui, kun kolmannes pelistä oli takana. Dominoivasti esiintynyt Mikko Maaranen ajoi röyhkeästi boksiin, jonka kulmalla Loviisa-puolustaja juoksi tökerösti Mikon kantapäille. Pallo pilkulle, josta pallon lakaisi pakastimenviileästi verkon perukoille Jonne Ketonen.

Myös Loviisalla oli pari kaukolaukausta, mutta sekä Jatta (volley 25 metristä) että Zakarya (vapaapotku samoilta etäisyyksiltä) ampuivat ohi maalikehikon. Ennen taukoa Tico lisäsi johtoaan 0-5:een Häbä-Hännisen toisella maalilla. Jonne Ketosen millintarkka keskitys kulman jälkitilanteesta tippui täydellisesti Häbälle, jolta nähtiin vaikeasta asennosta emileheskeymäisen tyylikäs puskunikkaus etunurkkaan.

Toisella puoliajalla himmailusta ei ollut tietoakaan; Tico vain lisäsi puita kiukaaseen. Kolme tuoretta jalkaparia – Yalo Nousiainen, Ronny Rantala ja Robert Gädda – varmistivat osaltaan, että tempo pysyy kovana. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana FC Loviisan kenttäpuoliskolla nähtiin keltainen vyöry, joka tuotti kymmenkunta lupaavaa paikkaa. Loviisa-maalilla Perttilä jatkoi hienoja torjuntojaan, ja Ticon viimeiset syötöt lipsuivat koko ajan puoli metriä pitkiksi.

Lopulta vyöry tuotti tulosta, kun Vili Lankinen viimeisteli päivän toisensa. Ronnyn keskitys löysi Vilin aivan vapaana boksista, josta varma viimeistely 0-6:een. Olli Hännisellä oli useampikin mojova paikka viimeistellä päivän kolmas, mutta silinterihattu jäi nappaamatta, kun hänet ja kapteeni Kustaa Käki vaihdettiin ulos tunnin kohdalla.

Pahin maalipaikkamyllytys laantui tässä vaiheessa hieman. Toisaalta kotijoukkue ei päässyt juuri pois edes omalta kenttäpuoliskoltaan; Tico-kopissa juonittu ”valitaan kenttäpuoli niin, että vihulle tulee lannistava vastatuuli tokalle puoliajalle” -taktiikka tuntui purevan. Häbän tilalle vaihdettu Kristian ”Krisu” Lehtonen oli alati vaarallinen, mutta avustava liputteli kaikki tiukat tilanteet paitsioksi. Myös Yalo ja Ronny pääsivät touhuamaan melko vapaasti laitakaistoilla, mutta seitsemättä maalia saatiin odottaa 70 minuutille saakka. Krisu juoksi jälleen hanakasti pystyyn ja taistelupallo maalivahti-Perttilän kanssa kimpoili suoraan Vilille, joka puttasi pallon varmasti pussiin.

Myllytys jatkui samanlaisena päätyyn saakka: ticolaiset kokeilivat vuorollaan Loviisa-maalivahdin kykyjä, milloin mistäkin. Kristian Lehtonen sai vihdoin ansaitun maalinsa, kun hän viimeisteli Vilin hyvin ajoitetusta keskityksestä lukemat 0-9:ään.

Lisäaikaa oli pelattu jo muutama minuutti, kun kentällä nähtiin täysin tarpeeton tilanne. Kotijoukkueen Immanuel Bol hyppäsi hävyttömän pulkkataklauksen suoraan hattutemppu-Vilin nilkkaan, joka oli onneksi osumahetkellä ilmassa eikä nurmen pinnassa. Ei loukkaantumista, ja Bolille ansaittu suora punainen.

Lopputuloksena siis 0-9, jota voi pitää maalipaikkoihin nähden reiluna tuloksena. Tämän keväisen lauantain perusteella FC Loviisalle täytyy ikävä kyllä ennustaa pitkää ja mollivoittoista sarjakautta, vaikka energiaa ja yritteliäisyyttä tuntuikin alussa riittävän. Ticolta tyylipuhdas suoritus, jossa jalka pysyi kaasulla ja kädet ratilla koko 90-minuuttisen koitoksen.

Seuraava ja samalla alkukauden viiden ottelun mittaisen vierasputken päättävä matsi pelataan tulevana lauantaina 18.05. Kallion tekonurmella sarjanousija Ponnistuksen isännöimänä klo 14:15 alkaen. Tästä viikko eteenpäin niin päästäänkin ensimmäisen kotipelin merkeissä Pukinmäkeen!

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Mikko Maaranen: Vakuuttavia syöttöjä läpi pelin, kolme niistä johti maaliin.
Vili Lankinen: Työteliäs ja kolme maalia.
Alexander Lindström: Ahtaassa tilassa hyvää vääntöä keskialueella, aina askelen edellä vastustajaa.