Vahvistus Vantaalta – Robert Gädda siirtyy Atleticoon

Atleticon pelaajasiirrot saivat jatkoa, kun joukkue tiedotti päässeensä sopuun vantaalaista VJS:ää viime kaudella edustaneen Robert Gäddan (s. 1994) kanssa. “Bobasta” tulee näin kauden toinen uusi kiinnitys viime viikolla julkistetun Yalo Nousiaisen jatkeeksi.

Keskiakselin puolustavissa rooleissa, joko keskikentän pohjalla tai topparina, viihtyvä Gädda on VJS:n kasvatti ja käynyt läpi koko junioriputken vantaalaisseurassa aina A-junioreihin saakka debytoiden aikanaan myös PK-35/VJS-yhdistelmäjengissä, Kakkosessa kaudella 2012 ennen armeijaa ja yhtä kautta RiRa/VGS:ssä. Sen jälkeen Boba palasi takaisin VJS-nuttuun ja ehti pelata kausilla 2017-2023 yhteensä 132 peliä vantaalaismiehistössä kuuluen runkopelaajiin niin Nelosessa, Kolmosessa kuin Kakkosessakin. Kakkosen kokemusta mieheltä löytyy yhteensä 47 pelin verran.

Viime kaudella mies oli omalta osaltaan avittamassa VJS:n nousua Kolmosesta Kakkoseen ja Suomen Cupin puolivälieriin. Otteluita sarjassa ja cup-kilpailuissa kertyi yhteensä 17 kappaletta. Mies muistetaan näiden lisäksi hyvin jo aiempien talvien keskinäisistä treenipeleistä eikä Gädda tarvinnut montaakaan treenitapahtumaa vakuuttaakseen valmennusjohdon siitä, että pelaajakokelas kannattaa kiinnittää rinkiin.

Päävalmentaja Anselmi Henriksson iloitsee tuoreimmasta hankinnasta:

– Boba on ilman muuta vahvistus tähän joukkueeseen. Hän tuo paljon kokemusta ja pallollista osaamista meidän peliin ja tietysti monikäyttöisen palasen, jota pystytään hyödyntämään niin puolustuksessa kuin keskikentälläkin. Kaverilla on todella hyvä syöttövalikoima ja niin liike kuin syöttötyöskentely ylipäänsä henkivät sellaista rauhallisuutta ja luotettavuutta. Varmasti sellainen pelaaja, jonka ympärillä muiden on hiukan helpompi pelata.

Gäddalle hyppy ulos tutusta ja turvallisesta VJS-kuplasta on tietysti uusi ja jännittävä askel futisuralla, mutta mies vaikuttaa tyytyväiseltä valintaansa:

– Olen todella innoissani liittyessäni joukkueeseen. Kesällä päätin olla jatkamatta pelaamista VJS:n edustusjoukkueessa, ja silloin Tico nousi heti vahvimmaksi vaihtoehdoksi. Noin kuukausi sitten osallistuin ensimmäistä kertaa joukkueen harjoituksiin ja ensivaikutelma oli erittäin positiivinen. Olen iloinen saadessani olla osa tätä joukkuetta ja sen historiaa. Meillä on kasassa laadukas joukkue, ja tulemme pelaamaan viihdyttävää jalkapalloa ja kamppailemaan lohkon kärkisijasta. Mukava saada jatkaa peliuraa näin mukavassa joukkueessa.

Pelaajaliikennettä on nähty myös toiseen suuntaan, sillä Helsinki/Uudenmaan Kolmosen maalipörssin viime kaudella voittanut ja talven aikana paria pykälää korkeammallakin taitojaan näyttämässä käynyt Kevin Nurmi jatkaa uraansa Kakkoseen nousseessa VJS:ssä. Kevin jätti lähtemättömän vaikutuksen Tico-seuraajiin kausilla 2020-2023 iskien 58 ottelua huimat tehot, 37+31.

Tico toivottaa Kevinille valtavasti tsemppiä uusien haasteiden parissa ja Boban puolestaan erittäin lämpimästi tervetulleeksi keltapaitaan!