Talven ensimmäinen pelaajahankinta on tässä – Yalo Nousiainen liittyy Atleticoon!

Valmistautuminen huhtikuussa alkavaan Kolmosen kauteen on sujunut vauhdikkaasti ja treenikentillä on nähty iso tukku niin vanhoja tuttuja kuin uusina joukkueeseen pyrkiviäkin pelimiehiä. Uusia pelaajauutisointeja jouduttiin kuitenkin tällä kertaa odottamaan aina helmikuulle saakka ja nyt meillä on ilo ja kunnia esitellä heistä ensimmäinen: uutena Atleettina keltapaidan pukee päälleensä jo tryouteissa viime vuoden loppupuolella hurmannut Yalo Nousiainen (s. 2003)!

Keskikentän keskustan, laiturin ja kärjen eri rooleissa viihtyvä Yalo on alkujaan Viikin Haukkojen kasvatti, mutta pelannut käytännössä yhtä HJK:n A-junioreissa vietettyä kautta lukuunottamatta koko junioriputken läpi PK-35:n eri ikäluokissa (kunnioitettavat 12 kautta!).

Pihlisläisten lupaavaksi tiedetyn -03-ikäluokan yksi valopilkuista on viettänyt viimeiset neljä kautta pääasiassa A-junioreiden mukana pelaten niin A:n ykkösdivaria kuin ASM-pelejä isoissa rooleissa. Viime kaudella A1:ssä syntyi 14 peliin 9 maalia ja mies vieraili ajoittain myös Vitosen peleissä PK-35:n kakkosjoukkueessa. Tuo on myös malmilaisten taustatiimin ensikosketus Nousiaiseen, sillä mies pyöritteli malmilaiskeskikentän solmuun ja iski päälle vielä pari osumaa.

Vaikka kokemukset miesten peleistä ovat vielä ohkaisia, riittivät näytöt niin treeneissä kuin viime viikonlopun HyPS-pelissäkin vakuuttamaan valmennusjohdon siitä, että monipuolinen, vikkeläjalkainen ja pienissä tiloissa viihtyvä nuorukainen kannattaa kiinnittää joukkueeseen.

Päävalmentaja Anselmi Henriksson kommentoi talven ensimmäistä hankintaansa seuraavasti:

Vaikka miesten peleistä ei tosiaan ole vielä paljonkaan kokemusta, on Yalo osoittanut jo olevansa valmis tuleviin haasteisiin. Hän on taitava pallonkäsittelijä, jolla on ennakkoluuloton asenne ja selkeästi sitoumista harjoitteluun. Yalo vaikuttaa todella monikäyttöiseltä pelaajalta eri hyökkäyspään rooleihin.

Yalo vaikuttaa olevan innoissaan tulevasta haasteesta:

– Liityn Atleticoon todella hyvillä mielin, koska joukkueessa vallitsee harvinaisen hyvä ilmapiiri, joka on mielestäni tärkeä ja arvokas asia elämässä. Tällöin ihminen uskaltaa loistaa. Odotan tulevalta kaudelta rohkeutta ja sitä, että kaikilla pelaajilla on kivaa kentällä samalla, kun tähtäämme kohti joukkueen yhteistä tavoitetta.

Tervetuloa Ticoon, Yalo!